9.4 C
Budapest
2022. szeptember. 28. szerda

Mit jelenthet be Putyin a győzelem napján: fordulat készül a háborúban?

Dátum:

Megosztás:

Vlagyimir Putyin vezetésével a mai napon ünneplik az oroszok a győzelem napját, amely a Szovjetunió náci Németország felett aratott diadalának évfordulója. Az egész világ azt találgatja, vajon bejelent-e valamint az orosz vezető? És ha igen, mit?

A moszkvai felvonulás egyfajta katonai parádé lesz. Már a szombati főpróbán is számtalan katona és katonai jármű vonult fel a Vörös téren, miközben harci gépek és helikopterek köröztek felettük. Várhatóan egy interkontinentális ballisztikus rakétát is felvonultatnak majd a helyszínen hétfőn – írja a 24.hu.

Az eseményen beszédet mond majd az orosz elnök, Vlagyimir Putyin is, akitől az egész világ egy olyan bejelentést vár, amely fordulatot hozhat az ukrajnai háborúban.

Mint az köztudott, Oroszországban „különleges katonai művelet”-ként van nyilvántartva az ukrajnai háború, amely jobban elhúzódik, mint ahogyan arra február végén számítani lehetett. Ennek okán sokan úgy vélik, hogy Putyin a háború bejelentésére készül, amely azt jelentené, hogy Oroszország is elismeri, háborúban áll Ukrajnával, és ez minden bizonnyal nagyobb mértékű katonai erőforrásokhoz juttatná hozzá az elnököt.

A Telex szerint egyébként a Kreml hivatalosan kizártnak nevezte, hogy a győzelem napi parádén bejelentenék, hogy Oroszország hadat üzen Ukrajnának.

Egy másik elmélet a nyugati tisztviselők és geopolitikai elemzők, valamint az ukrán hírszerzés véleménye a bejelentés tárgyáról. Szerintük Putyin a mai napon bejelenti a győzelmet Ukrajnában. Ez első sorban a keleti Donbasz térségre vonatkozhat, ahol a múlt héten komoly eredményeket értek el az orosz erők.

A két – szakértők szerinti legvalószínűbb – forgatókönyv tehát az invázió kiterjesztése és a katonai erők fokozása Ukrajnában, vagy a sikeresen elfoglalt térségek megtartása és a győzelem kikiáltása.

Volodimir Zelenszkij, ukrán elnök egyébként a Chatham House brit agytröszt képviselőivel folytatott videóbeszélgetésében elmondta, hajlandók volnának a kompromisszumokra: „Ukrajna hajlandó lenne elfogadni egy békemegállapodást Oroszországgal, ha az orosz erők visszavonulnának az invázió előtti, február 23-i állásaikba”.

Fotó: Northfoto

Forrás: Blikk / Hírmagazin.eu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Kiderült, mikor érkeznek a III. Károly király portréját ábrázoló bankjegyek

Még az idén bemutatják az új brit uralkodó, III. Károly király portréját ábrázoló fontbankjegyeket, amelyek várhatóan két év...

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása

A kettős tömegű lendkerék feladata és meghibásodása A kettős tömegű lendkerék feladata a motor által termelt mozgási energia tárolása...

Jevgenyij Prigozsin állítja, Ő irányítja a Wagner-csoportot..

Jevgenyij Prigozsin állítása szerint 2014. május 1-jén született meg az orosz magánhadsereg. Jevgenyij Prigozsin Kreml-közeli orosz oligarcha hétfőn hivatalosan...

Putyin: Európának tisztelnie kell Moszkvát és Minszket!

A fehérorosz elnök pedig kijelentette: Európa jövője közös Oroszországéval és Fehéroroszországéval. Az európai országoknak tisztelettel kell viszonyulniuk Oroszországhoz és...