11 C
Budapest
2023. március. 24. péntek

Mire figyeljünk cégalapításkor?

Dátum:

Megosztás:

Szigorú és konkrét szabályok vonatkoznak az alapításra.

Egy cég létrehozása napjainkban már sokkal egyszerűbb feladat, mint ahogy az elsőre hangzik. Mégsem szabad megfeledkezni arról, hogy vannak bizonyos kitételek, amiknek meg kell felelnünk, ha szeretnénk megvalósítani az elképzeléseinket. Ezek egyike, hogy rendelkeznünk kell egy állandó székhellyel.

Hol lehet a cégünk székhelye?

A székhely a cég hivatalos irodája, egy olyan hely, ami levelezési címként funkcionál, az üzleti, valamint a hivatalos levelek erre a címre érkeznek. A székhellyel kapcsolatos feladatok itt zajlanak, azaz az iratok átvétele, érkeztetése, őrzése is. Ez egy olyan saját tulajdonú ingatlan lehet, ahol minden egyes nap elérhető valaki, ha hatósági ellenőrzésre kerülne sor, valamint a fenti kötelezettségek ellátása okán is. Fontos tudni, hogy a székhelyen tárolandó iratokról is rendeleti szabályozás létezik. Ahogy már említettük, ez egy saját tulajdonban lévő ingatlan lehet, de akár bérlemény is, ha rendelkezünk egy írásos engedéllyel a tulajdonos aláírásával, ami feljogosít a székhelyként való használatra. Felmerül a kérdés, hogy célszerű-e az otthonunkat megadni székhelyként, ha nem rendelkezünk másik ingatlannal. Érdemes mérlegelni, hogy az adóhatóság ellenőrzéseit a saját lakásunkban szívesen vennénk-e, illetve tartani tudjuk-e az elvártakat. Utóbbi azért különösen fontos mert azon túl, hogy minden nap biztosítani kell a jelenlétünket, ha végrehajtás alá kerülne a cég, akkor a székhelyként megadott helyszínen lefoglalhatnak vagyontárgyakat, de akár építményadót is kivethet az önkormányzat.

Előbbiekre nyújt egyszerű és praktikus megoldást a székhelyszolgáltatás, aminek révén a szolgáltató mentesít a kapcsolatos kötelezettségek alól. A feladatok átvállalásával biztosítottak lesznek a cégünk alapításához, működéséhez szükséges, székhelyre vonatkozó részletek. További érv lehet a székhelyszolgáltatás mellett, hogy sok esetben magasabb presztízsű helyet tudnak számunkra biztosítani az erre pecializálódó vállalkozások, mint amit mi biztosítani tudnánk a cégünk számára.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mai esti tornánkat az orvos tanácsaival is elláttuk – videó

A doktor úr elmond mindent, az esti tornát csak az után csináld, hogy elolvastad a doktor úr tanácsait! Itt...

Esti mese – videó

Jó éjszakát gyerekek! Esti mese videója Hirmagazin.eu

Pompa, fényűzés: elképesztő ruhakölteményekben vonultak végig a hazai sztárok a Glamour-gála vörös szőnyegén – fotók

Megvannak a GLAMOUR Women of the Year díjazottjai! Idén hat kategóriában lehetett szavazni! A GLAMOUR Women of the Year díj küldetése immár 15...

Már nem bírják tovább: bűzlő mocsár keseríti meg a debreceni belváros lakóinak életét – videó

Békákkal, nádassal és fészkelő madarakkal teli mocsár áll a házak között Debrecen belvárosában már több mint tíz éve. Náddal...