Hirmagazin.eu
Főoldal » Mintha a pokol kapuja nyílt volna meg: felkavaró képeken a Közép-Afrikában kitörő vulkán okozta pánik – galéria
Külföld

Mintha a pokol kapuja nyílt volna meg: felkavaró képeken a Közép-Afrikában kitörő vulkán okozta pánik – galéria

Elképesztő pánikot okozott a vulkánkitörés a Kongói Demokratikus Köztársaságban. Az emberek mindent hátrahagyva menekültek el otthonaikból.

Miután kitört a Nyiragongo hegy vulkánja a város nagy részén nem volt áram, a telefonvonalak pedig folyamatosan foglalt jelzést adtak. Egyeseknek sikerült kisebb személyes tárgyaikat megragadni, majd menekültek a szomszédos Ruanda felé.

Mindenki ezt olvassa most!

Legutóbb 2002-ben tört ki a Nyiragongo, a láva akkor Goma felé áramlott, 250 ember meghalt, 120 ezer pedig hajléktalanná vált. A szakértőket az aggasztja, hogy a Nyiragongónál az elmúlt öt évben megfigyelt vulkáni tevékenység az 1977-es és 2002-es kitöréseket megelőző években tapasztaltakhoz hasonló.

Az ENSZ egyik helikopterének felderítéséből kiderült, hogy a folyékony és izzó kőzet nem Goma vagy bármely nagyobb lakossági központ felé terjed. Ám a vulkánból kiáramló láva nem sokkal később elérte a vulkán déli lejtőjén fekvő Goma város repülőterét, és a korábbi, a ruandai határ felé tartó, északkeleti lávafolyam mellett egy másik is megjelent.

Ez érte el Goma repülőterét, és folyamatosan tart a Kivu-tó felé.


Galéria

Hasonló hírek

Nézze meg, honnan érkeztek az Iszlám Állam külföldi harcosai

Géza

Friss hír: hatalmas robbanás Párizs belvárosában – VIDEÓ

Mazsi

Fegyveresek támadtak meg egy nyugat-afrikai luxusszállót

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian