A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 13 és 18 fok között várható, a hidegre érzékeny helyeken alacsonyabb, a vízpartokon, belterületeken magasabb értékeket is mérhetnek.

Derült, száraz időben lesz részünk, csütörtökön kevés fátyolfelhő lehet az égen. A légmozgás gyenge vagy mérsékelt marad, csütörtökön legfeljebb a Tiszántúlon élénkülhet meg az északkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 33 és 39 fok között alakul.

OMSZ térkép

Ábra forrása: OMSZ

Csütörtök reggeltől hétfő estig ismét életbe lép a „vörös kód”

Szerdai közleményében azt írta a Belügyminisztérium, hogy – figyelemmel az Országos Meteorológiai Szolgálat időjárási előrejelzésére és az országos tisztifőorvos hőségriasztására – csütörtökön 8 órától hétfőn 20 óráig kiadták a vörös kód figyelmeztetést a regionális diszpécserszolgálatokon keresztül.

Időjárási helyzet Európában

Napok óta magasnyomás uralkodik kontinensünk legnagyobb részén, ami elősegíti a hőmérséklet további emelkedését. Közép-Európa felé haladva továbbra is tartja magát a forró, száraz idő, nagy területen 35 fok feletti csúcsértékekkel. Európa nyugati partjainál, illetve Nagy-Britannia térségében egy gyengülő hidegfront található, amelynek hatására az említett tájakon több fokkal visszaesett a hőmérséklet.

A Perzselő videója

Hirmagazin.eu