Karácsony Gergelynek, Budapest baloldali főpolgármesterének választási kampányában a „kevesebb beton, több zöld” volt az egyik legfőbb szlogen, megválasztása óta viszont ezen a területen sem ért el semmit, sőt – valójában sokkal rosszabb lett a helyzet, mint előtte volt.

Sok helyen rendezetlenek, elhanyagoltak a zöld felületek a városban, de gaz nő ott is, ahol nem kellene, a járdaszigeteken, vagy akár az utak és a járdák repedéseiben is – számoltak be róla az M1 szerda esti híradójában.

Forrás: Origo

Tavaly novemberben Karácsony Gergely azzal került be a médiába, hogy az Oktogon közelében egyik tanácsadójával és Terézváros vezetésével közösen éppen a műfüvet tépik fel a járdák mellől, mivel a helyére növényeket akartak ültetni.

Karácsony Gergely a műfűfelszedős és locsolós akciója után tartott sajtótájékoztatón akkor azt mondta, hogy egy szimbolikusnál jóval nagyobb lépést akarnak tenni a zöld Budapest irányába. Az M1 viszont bemutatta, hogy most miként néz ki az a terület.

Főpolgármester: Nem gaz, méhlegelő.A táblát már látni lehet a főváros több elhanyagolt területén. Hirmagazin.eu

Fűnek nyoma sincs, a járda melletti részt murva borítja, és már több helyen megjelent a gaz is. A fákon elhelyezett feliratok viszont azt hirdetik, hogy a főváros zöldül. Ennek viszont éppen az ellenkezője történt. Budapest egyik legszebb, és a turisták körében egyik legnépszerűbb területét tönkretették.

Hasonló a helyzet a 11. kerület egyik forgalmas útszakaszán.

A gazos és teljesen karbantartatlan zöld terület problémáját ott megoldották annyival, hogy kitettek egy táblát, miszerint az emberek nem gazt látnak, hanem méhlegelőt. Ezeket a táblákat egyébként Budapest több pontján is kihelyezték már.