11.6 C
Budapest
2022. szeptember. 30. péntek

Mindent elpusztító szökőárra készülnek több európai városban

Dátum:

Megosztás:

Az UNESCO szakértői szerint nem az kérdés, hogy lesz-e a szökőár, hanem az, hogy mikor. Vlagyimir Rjabinin, az UNESCO Oceánográfiai Bizottságának vezetője azt mondta, hogy az elkövetkező harminc évben fel kell készülni a Földközi-tenger partvidékének a szökőárak megjelenésére

– írja a DailyStar.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

A legnagyobb veszély Marseille-t, Alexandriát és Isztambult fenyegeti.

A Földközi-tenger térségében nem az a kérdés, hogy lesz-e ilyen jelenség, hanem hogy mikor

– tette hozzá a szakértő.

Az elmúlt időben tizenkét szökőárriasztó-rendszert hoztak létre az Atlanti-óceánon és a Földközi-tengeren, többek között Görögországban, Törökországban, Olaszországban, Franciaországban és Portugáliában.

AZ UNESCO SZERINT 2030-RA FEL KELL KÉSZÍTENI A LAKOSSÁGOT EGY ESETLEGES SZÖKŐÁRRA, EVAKUÁLÁSI TÉRKÉPEKET KELL KÉSZÍTENI ÉS GYAKORLATOKAT TARTANI.

1755-ben egy hatalmas földrengés hat méter magas hullámokat hozott létre Lisszabonban és Cádizban, míg 1693-ban 60 000 ember halt meg Szicília partjainál egy földrengésben. 2020-ban pedig egy görög szigetet, Szamoszt sújtotta szökőár. Tehát az efféle jelenségek nem újdonságok a térségben.

Az UNSECO a következőt írja honlapján:

A Cunami Ready program olyan tudatos közösségek kialakítására törekszik, amelyek a különböző régiókban meg tudják védeni magukat a szökőártól. A program fő célja a part menti közösségek szökőárra való felkészültségének javítása.

origo

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Szlovák védelmi miniszter: “Ez óriási hír” – Szlovákia 200 millió dollárt kap fegyverre az USA-tól

Szlovákia 200 millió dollárt kap amerikai kormányalapokból, amit amerikai katonai felszerelések vásárlására fordíthat. "Ez óriási hír, ezt a pénzt...

Vagyonnyilatkozatok: a kormány meghajlik az Európai Bizottság előtt

Újra kell számolja vagyonát november 1-je után számos politikai és közéleti vezető. Benyújtották az EB-vel egyeztetett vagyonnyilatkozattal kapcsolatos...

Több ország a világon, de köztük is Franciaország továbbra is nagy erővel támogatja Ukrajnát!

Catherine Colonna, francia külügyminiszter szerdán ígéretet tett arra, hogy Franciaország hosszabb távon is támogatja Ukrajnát Oroszországgal szemben. – Miközben Oroszország...

Belebukott a sikkasztási vádba a korábbi vezetőség: megválasztották az új elnököt a MOL horvátországi partnerénél – Mutatjuk, ki ő

Az INA horvát olajipari vállalat felügyelőbizottságása (fb) szerdán tudomásul vette a Mol Nyrt. által az INA igazgatótanácsába delegált...