16 C
Budapest
2024. május. 22. szerda
HomeÉletmódEgészség - betegségMindenre képes a gyógyulásért: látását is elvesztette a ritka betegséggel küzdő magyar...

Mindenre képes a gyógyulásért: látását is elvesztette a ritka betegséggel küzdő magyar kajakos

Budapest – A korábbi U23-as ifjúsági Európa-bajnok kajakos, Tóth Róbert (28) és családja segítséget kér, hogy a sportoló esélyt kapjon az életre.

Tóth Róbert keményen küzd, hogy meggyógyuljon /Fotó: Instagram

A felépüléshez olyan kezelésre van szüksége, amelyet csak külföldön végeznek el. A mintegy hatmillió forintos beavatkozásra nincs pénze, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) pedig kísérleti fázisú eljárást nem támogat.

A kajakosnál a zoom.hu információi szerint tavaly diagnosztizálták az Adenoid Cystic Carcinoma nevezetű ritka betegséget. A daganatos kór először a könnycsatornáját támadta meg, majd a gerincén és a májában áttétek alakultak ki. Elindult a kegyetlen küzdelem az életéért… A harcot itthon kezdte: sugárkezelést és kemoterápiát kapott, amely csak részleges megoldást jelentett. Január végére eltűnt a daganat a bal szeme mögött, viszont ez komoly áldozattal járt.

– Tíz nap alatt tíz sugárkezelést kaptam. A daganat visszább húzódott, de sajnos az első alkalom után elveszítettem a látásomat a bal szememre – mondta lapunknak Róbert. Hozzátette, nem akart panaszkodni. Csak meggyógyulni…

Kovács László (elöl), Bodor Attila (hátulról) és Szabó Balázs társaságában lett Eb-győztes Tóth

A küzdelem folytatódik. Mivel a hazai terápia ellenére a májában levő 18 daganat és a gerincén további két tumor nem tűnt el, Tóth részt szeretett volna venni egy év elején induló párizsi klinikai programban. Ehhez a térítésmentes kezeléshez kellett volna jóváhagyás a NEAK-tól, de az Alapkezelő elutasította, mivel a gyógymód kísérleti fázisban van, ilyet pedig nem támogat.

Róbert kereste az újabb megoldást. Júniusban felvette a kapcsolatot egy stuttgarti klinikával, ahol immunterápiát és TACE nevű kombinált kezelést írtak elő számára. Az első, közel 6 millió forintos költségű beavatkozáson családi összefogással már túl van, azonban a szükséges második kezeléshez további segítségre szorul. Az első kezelés során iszonyatos fájdalmai voltak, olykor üvöltött kínjában, de eltökélt, meg akar gyógyulni.

– A májamban levő daganatok hetven százaléka eltűnt, 6-7 maradt még, amit el kell távolítani. Meg persze a gerincemen levő két, stagnáló daganatot – magyarázta Tóth.

Az első terápia óta jobban érzi magát, erőt ad neki a család, a barátok és a régi sporttársak támogatása, de a második és utolsó eljárásra már nincs pénze. Ezért kéri a segítséget, kedd délutánig máris számtalan ember utalt akár pár ezer forintot is a felesége számlájára.

Így segíthet

Tóth Róbert a kezelés második, szintén hatmillió forintos részét nem tudja kifizetni. Aki szeretne segíteni, az alábbi számlaszámra küldhet pénzt.

Számlaszám: Reményi Diána, UniCredit Bank, 10918001-00000098-49120001

Külföldről való utalás esetén: IBAN: HU56 1091 8001 0000 0098 4912 0001 SWIFT: BACXHUHB

Forrás: Blikk.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work