-1.3 C
Budapest
2023. február. 8. szerda

Mindenkit érint: ilyen sms-sel támadják most a bankszámlákat

Dátum:

Megosztás:

Nagyon kifinomult a csaló hackerek új módszere.

Egyre többféle csalási módszerrel lopnak el a számláinkról egyre nagyobb összegeket az interneten tevékenykedő csaló hackerek.

Egy új egy sms-csalás például a csalók által uralt oldalra irányítja az áldozatot, ennek révén próbálva meg lenyúlni a bankkártya adatokat – írja a Portfolió. A lap birtokába jutott sms szerint

a csalók új módszere, a Netflix előfizetőkre céloz.

Egy másik, mostanában igen elterjedt csalás elkövetői futárszolgálatnak adják ki magukat, majd azt állítják, hogy a felhasználó megrendelt csomag kézbesítése meghiúsult. Az ismételt kézbesítés az sms-ben csatolt linken keresztül kérhető, a weboldalra beírt adatok megadása után azonban visszaélnek azokkal. A Portfolió által ismertetett sms a fentihez hasonló, de újfajta módszert alkalmaz.

További balesetek, bűnügyi hírek, eltűntek, gyilkosságok, rablások, videók, részletek..

A helyesírási hibákkal is tarkított szöveg szerint a címzett Netflix-előfizetésével van gond, mert

állításuk szerint “elutasították a befizetést”, ezért felfüggeszthetik a fiókot.

Az sms-ben is szereplő oldalt a Chrome böngésző már veszélyesnek bélyegzi, és egyből nem is engedi megjeleníteni. A böngésző figyelmeztetése szerint „támadók a(z) szmiamegujitasa.net webhelyen megpróbálhatják csellel rávenni Önt például arra, hogy veszélyes szoftvert telepítsen, vagy felfedje személyes adatait (jelszavakat, telefonszámokat, bankkártyaadatokat stb).”

Az sms olyan mobilszámról érkezett,

amelyet már számos alkalommal jelentettek különböző telefonszámokat listázó oldalakon a felhasználók „veszélyes” számként. Az utóbbi napokban a csalók a Raiffeisen, a K&H vagy a Takarékbank nevében írtak adathalász sms-t, gyanús linkkel erről a számról.

nuus

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...