Élethelyzettől, munkától, betegségtől, kortól függően végigkísér ez a külső nyomás, miszerint öltözködj nettül, rendezetten, hogy „normális ember” benyomását keltsd.

Ha rákos vagy, azért, ha szültél, azért, ha egyetemre mész, azért, ha új munkahelyed van, azért.

Persze eltérhetsz a szabálytól egy esetben, ha az a divat, hogy nem vagy divatos.

Akár divatból, akár belső késztetésből is térsz el a társadalom által megszabott „normálistól”, egy dologra emlékezz: csak bírd viselni a kritikát.

Megszámolni sem tudom, hányszor próbáltak összekacsintani velem az emberek mások háta mögött, mint a „ügyeletes trendi jó ízlésű fiatallal”, hogy „ugye, XY öltözhetne a korához méltóan”.

Hiszen ő már egy középkorú anya, hiszen nagymama, hiszen még túl fiatal, hiszen nagy a segge, hiszen ronda (?), hiszen egy vezető nem öltözhet így… és így tovább és így tovább.

Amivel pedig határozottan nem értek egyet, az az, hogy a nagymamák szintén zártan, mamisan, cukin, visszafogott ruhákban, rendezetten, azaz „korukhoz méltóan” öltözködjenek.

Lehetőleg kerülve a frivol színeket, mert az „túl fiatalos”. Úgyhogy most mutatok 22 szettet, amelyben idős emberek a korukhoz méltóan, sikkesen, szabadon öltöznek.

Számomra ugyanis a korhoz méltó öltözködés a szabad és sikkes öltözködést jelenti. 

Az Advanced style oldal Ari Seth Cohen fotográfus projektje, amelyben idős nők és férfiak elképesztően izgalmas szettjeit mutatják be.

A fotóprojekt azóta kilépett a medréből, és egyfajta mozgalommá duzzadt, amiben a kötetlen, szabad, sikeres életet hirdetik.

Azaz: élj szabadon, hordd, amit csak szeretnél, ne törődj a társadalmi nyomással.

Mindannyian magasról tesznek a konvenciókra, mert „túl rövid az élet ahhoz, hogy mások véleményével és ízlésével foglalkozz” – állítják ők, és milyen igazuk van.

A képeken látható hölgyek nem kötnek kompromisszumot, és nem kérnek elnézést extravagáns megjelenésükért.

Ha valahogy el kéne képzelnem a WMN-t 30-40 év múlva, akkor kábé így fogunk kinézni, mint ahogy ők.

Kitaláljátok, hányadik képen látható a jövőbeli Szentesi?