15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Mindenki a kriptokutyát üldözi az interneten, csak mert Musk logót cserélt

Dátum:

Megosztás:

Sok Twitter-felhasználó most hallott először a siba inu kutyáról.

Múlt pénteken Elon Musk arra kért egy amerikai bírót, hogy utasítson el egy 258 milliárd dolláros keresetet, amely azzal vádolta, hogy kriptopiramis-rendszert működtet a dogecoin segítségével. A tavaly júniusban benyújtott panasz szerint Musk és cégei népszerűsítik a dogecoint, felpumpálva a token árát és kereskedési volumenét, s emiatt a token befektetői 86 milliárd dollárt veszítettek. A befektetők ügyvédje, Evan Spencer azzal érvelt, hogy Musk két év alatt 1 cent alól 65 cent közelébe hájpolta az árfolyamot, majd hagyta összeomolni. Egészen más megvilágításba került ez a tavalyi piacbefolyásolási kereset, miután Musk a Twitter kék madaras logóját egy siba inu kutyára cserélte. A hírre a dogecoin kriptovaluta értéke 30 százalékot ugrott.

Dogecoin DOGE cryptocurrency means of payment in the financial sector
Fotó: Shutterstock

Nem csak az árfolyamot mozgatta meg Musk húzása. A Google Trends adatai szerint

egy hét alatt 1992 százalékkal megszaporodtak a „dogecoin” keresések.

Míg a „Buy Doge” keresések 1044 százalékkal, a „buy Dogecoin” keresések 253 százalékkal emelkedtek. De még a „Siba inu érme” iránti érdeklődés is megnövekedett 132 százalékkal.

A Twitterre történő rákeresések is ugrásszerűen megnőttek,

az elmúlt hét napban, 38 százalékkal, ahogy a felhasználók észrevették a honlapon a logóváltozást, s a média is beszámolt róla. A Google Trends adatai azt mutatják, hogy az elmúlt hét nap 25 legnépszerűbb Twitter-keresésének csaknem háromnegyede a logóváltásra vonatkozik. Úgy tűnik, ez most felpörgette az internetezőket.

 

Nem minden Twitter-felhasználó ismeri a dogecoint. Emiatt szintén

népszerű keresés a „miért van kutya a Twitteren?”,

a „Twitter-kutyalogó” és a „Twitter-logóváltás”.

Legendás magyarázata van a logóváltásnak. Egy Twitter felhasználó már tavaly márciusban javasolta Musknak, hogy

vegye meg a Twittert és legyen az új logó: doge.

Musk most közzétette a beszélgetés képernyőképét azzal, hogy „ahogy ígértem!”.

Egy kommentár szerint,

Elon Musk a logóváltással megmutatta az erejét.

Az ikonikus Twitter-madárlogó eltávolításával Musk demonstrálta, hogy a Twitter az övé. A felhasználók most rohannak dogecoint vásárolni. Hogy meddig tart a felfokozott érdeklődés? Ez attól függhet, hogy a Twitter mennyi ideig őrzi meg új logóját, s hogy a felhasználók meddig tartják ezt viccesnek.

Forrás

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...