18.6 C
Budapest
2022. október. 2. vasárnap

Minden nap elment a hajléktalan mellett. Aztán amikor rájött, ki ő valójában, egy csókot nyomott a homlokára

Dátum:

Megosztás:

Sosem tudhatjuk!

Raimundo Arrudu már 35 éve élt az utcán. A férfira senki nem figyelt fel igazán. Egészen 2011 tavaszáig, amikor minden megváltozott. Ekkor találkozott azzal a nővel, aki egy napon nem tudta tovább türtőztetni kíváncsiságát és úgy döntött megszólítja.


életmód,történet,hajléktalan,írás,facebook
FOTÓ: FACEBOOK / RAIMUNDO ARRUDA SOBRINHO

Az tűnt fel neki első sorban, hogy a férfi mindig egy papírral és ceruzával a kezében ül. Mint kiderült, verseket ír. Raimundo egész életében novellákat, regényeket és verseket gyártott, amit akkor sem hagyott abba, amikor az utcára került. Mint minden író, ő is reménykedett benne, hogy egy napon publikálják a műveit, de egy hajléktalannal senki nem akart szóba állni. Őt ez sem keserítette el annyira, hogy felhagyjon az írással.

életmód,történet,hajléktalan,írás,facebook
FOTÓ: FACEBOOK / RAIMUNDO ARRUDA SOBRINHO

A nőt annyira lenyűgözte a férfi tehetsége, hogy egy Facebook oldalt csinált a számára, ahol minden írását nyilvánossá tette. Sem a férfi, sem ő nem gondolták, hogy ez hova fog vezetni.

életmód,történet,hajléktalan,írás,facebook
FOTÓ: FACEBOOK / RAIMUNDO ARRUDA SOBRINHO

Az oldalon elolvasható volt az is, hogy a 77 éves férfi már régóta hajléktalan, és korábban kertészként dolgozott. Az országát sújtó diktatúra alatt lett hajléktalan.

életmód,történet,hajléktalan,írás,facebook
FOTÓ: FACEBOOK / RAIMUNDO ARRUDA SOBRINHO

Művei és írástudása annyira lenyűgözték az embereket, hogy idővel 100 ezer követője lett. De ez nem minden. Valaki felismerte a Facebookon, és kiderült, hogy a testvére, akit elveszettnek hitt.

életmód,történet,hajléktalan,írás,facebook
FOTÓ: FACEBOOK / RAIMUNDO ARRUDA SOBRINHO

Azonnal felvette vele a kapcsolatot, és beköltöztette a saját házába. Raimundo 35 év után először tudott rendesen fürdeni. Belegondolni is nehéz, milyen érzés lehetett.

életmód,történet,hajléktalan,írás,facebook
FOTÓ: FACEBOOK / RAIMUNDO ARRUDA SOBRINHO

Csodálatos, hogy egyetlen kis jótettből, milyen láncolat indult el!

Forrás: kiskegyed.blikk / Hirmagazin.eu

Fotó: Facebook

 

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Már nem ömlik a gáz a Balti-tengerbe – két magyarázat lehet

Az Északi Áramlat 2 vezetéket üzemeltető vállalat szóvivője tájékoztatott. Ulrich Lissek azt mondta, hogy erre két lehetséges magyarázat van:...

Elindult a népszámlálás, a kérdőív valósághű kitöltése mindenki számára kötelező, de nyerhetsz is vele!

Október 1–16. között online kérdezik meg az embereket. Október 17-től számlálóbiztosok keresik fel azokat, akik 16-ig nem adtak...

Kiderült: Varga Irén az egyik legdrágább előadó Magyarországon!

A Ripost régóta próbálja kideríteni, hogy mennyiért is vállal egy-egy haknit Varga Irén. Most elkapott a lap egy hivatalos...

35 postát zárnak be a fővárosban

A Magyar Posta 35, „alacsony forgalmú” budapesti posta bezárásáról döntött. Az állami vállalat a „háború és az elhibázott...