9.1 C
Budapest
2024. március. 2. szombat

Minden héten meghalt valaki munkavégzés közben

Dátum:

Megosztás:

Az idén áprilisban a EU-OSH, BME és MUFOSZ által megrendezett munkavédelem témájú konferencián, a munkavédelmi trendek és fejlesztések bemutatása, szabálymódosítások, és pályázati eredmények mellett ijesztő statisztikai adatok is napvilágot láttak.

Még mindig rengeteg a munkahelyi baleset és a haláleset, pedig ezek többsége elkerülhető lenne!

Az idén áprilisban a EU-OSH, BME és MUFOSZ által megrendezett munkavédelem témájú konferencián, a munkavédelmi trendek és fejlesztések bemutatása, szabálymódosítások, és pályázati eredmények mellett ijesztő statisztikai adatok is napvilágot láttak. Még mindig rengeteg a munkahelyi baleset és a haláleset, pedig ezek többsége elkerülhető lenne!

A szervezet jelentése szerint bár a munkahelyi balesetek száma tavalyi adatokhoz képest csökkent, de még mindig van hova fejlődni, hiszen átlagosan napi 60 munkahelyi sérülés történik, és sajnos minden 5. napra jut egy haláleset is. (és ezek csak azok az esetek amit a cégek bejelentenek)

A munkavédelmi szakemberek rávilágítottak, hogy a munkabalesetek túlnyomó többsége a szabályok megsértése miatt következik be. Ha a szabálysértések számát sikerülne csökkenteni akkor ezzel együtt jelentősen csökkene a munkahelyi balesetek és halálesetek száma is.

A hatóságok elkötelezettek a statisztika javítása irányába, ezt támasztják alá a számok is: a munkavédelmi hatóság évente több mint 10.000 ellenőrzést, közel 50.000 intézkedést, több mint 1.000 tanácsadás végez.

Cégvezetők fontos dolgokat olvashatnak ki a számokból: az emberélet és a munkavállalók egészsége a legfontosabb szempont kell legyen, így kulcsfontosságú a szabályok maradéktalan betartása is , hiszen ezek áthágása nem csak potenciális veszélyforrás, de a kiszabható büntetéseket a cég kasszája is bánhatja.

Miből adódik a szabálysértések nagyrésze?

A Premium Safety Munka- és Tűzvédelmi Kft. szakemberei egyetértenek abban, hogy a cégvezetők, sok esetben egyszerűen nincsenek tisztában az aktuális szabályokkal, más esetekben pedig próbálják megsporolni a kapcsolód költségeket és az adminisztrációt, pedig az ezzel foglalkozó cégek teljesen le tudják venni az ezzel járó terheket a cég válláról, és az esetleges büntetésekhez képest még költséghatékonyabb is igénybe venni munkavédelmi szolgáltatásokat, az emberélet védelméről nem is beszélve.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este folytatjuk a Silvester Stallone maffiás sorozatát – Tusla királya 6-9 – videók

Tusla királya 6 Tusla királya 7 Tusla királya 8 Tusla királya 9 Kellemes szórakozást a filmekhez! Még több film itt! Our media displays content...

Ha most cselekszünk, ontani fogja a virágot a muskátli

Bár még nincs itt az idő, hogy kitegyük a szabadba pompázni kedvenc cserepes virágunkat, a muskátlit, már kezdhetjük az...

Dúvadrekord a Bakonyban – képek

A Képesfa Vadásztársaság mesébe illő területén mutatta be a Bakonyi tájegység idei dúvadterítékét. Az egy híján száz dúvaddal...

Acsa: eladó villa, kastély 13 szobás – 5,197,5 millió Ft, de akkor ez mennyi? .. Te mit gondolsz?

5 Milliárd 197 Millió 500 ezer, vagy 5,197,5 millió Ft, azaz 51.975.000.000.- Ft? Na ne nézzük meg a képeket,...