-4.4 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Minden főügyészséget érint a Polt által elrendelt vizsgálat

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 07 071719
Forrás: MTI | 2015. 03. 07. 06:01:55

Minden főügyészséget érint a Polt Péter által elrendelt vizsgálat, amely “azt hivatott tisztázni, hogy a korrupciós bűncselekmények körében van-e valamifajta általános tendencia, és ha igen, az milyen indokokon nyugszik” – erről Fazekas Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője nyilatkozott a Magyar Hírlap szombati számában.
A szóvivő azt mondta: a vizsgálat eredményeit még a tavasszal megosztják a közvéleménnyel.

Fazekas Géza azt is fontosnak tartotta elmondani, hogy az elmúlt időszakot nézve általánosságban a bűnözésre vonatkozó minden statisztikai adat csökkenést mutat.

Hangsúlyozta: korrupciós ügyekben is alapvetően a rendőrség nyomoz, az ügyészség csak egy-egy speciális körben, például a vezető beosztású hivatalos személyek által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadása ügyében nyomoz korrupciós ügyekben. Az ügyészség minden más esetben csak a nyomozás felügyeletét látja el.

Fazekas Géza kiemelte azt is, a Legfőbb Ügyészség nem végez nyomozati vagy a nyomozó hatóságok felett nyomozásfelügyeleti tevékenységet. Így soha nem rendelkezik a feljelentésekről, sem pedig a nyomozó hatóságok határozatairól.

A lap emlékeztetett: az ügy azután került reflektorfénybe, hogy az Atlatszo.hu internetes portál adatokat kért a 2006 és 2013 közötti korrupciós bűncselekmények kezelésével kapcsolatban. A portál az aktív és a passzív hivatali visszaélés, valamint a befolyással üzérkedés tényállása kapcsán keletkezett ügyekről kérdezte az ügyészséget, és azt állapította meg, hogy Polt Péter regnálása alatt radikálisan nőtt a feljelentéselutasítások és a nyomozásmegszüntetések száma.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Tom Cruise, Domhnall Gleeson, Sarah Wright; Igaz történet alapján – A beszállító – videó

Tom Cruise új filmje egy elképesztő igaz történetet dolgoz fel. Barry Seal amerikai pilóta volt, aki a Pablo Escobar-féle...

Előkerült a nő, aki elvette Harry herceg szüzességét egy kocsma mögött – fotók

2001-ben történt az eset, hamar végeztek. Nemrég meg Harry herceg könyve, amely több érdekes, eddig nem hallott történetet tartalmaz,...

Ukrajna legitim katonai célpontnak tekinti Moszkvát..

Ha a háború úgy alakul Kijev egy percig sem fog hezitálni, hogy tűz alá vegye az orosz fővárost. Legitim...