7 C
Budapest
2023. február. 2. csütörtök

Minden, amit a fagyasztott ételről tudni érdemes

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 21 155037

Manapság már gond nélkül benyúlunk a hűtőszekrény mélyhűtő rekeszébe, ha egy gyors vacsorára, vagy egy könnyű ebédre fáj a fogunk. De vajon honnan érkezett hozzánk ez az életünket megkönnyítő találmány? És vajon mennyire károsítja az ételeket a fagyasztás? Megannyi fogvacogtatóan izgalmas kérdés!

1.- A mélyhűtött ételekhez nem szükséges tartósítószereket hozzáadni, hogy hetekkel, hónapokkal később is biztonságosan fogyaszthassuk őket, mivel az ételt tönkretevő mikrobák nem képesek szaporodni nulla fok alatt. Elpusztítani ugyan nem tudja őket a hideg, de megakadályozza az elterjedésüket. Azonban éppen ezért kell óvatosan bánnunk a kiolvasztáskor az étellel, ne hagyjuk sokáig tespedni a konyhapulton! Inkább szánjuk rá az időt, ha tehetjük, és a felhasználni kívánt mélyhűtött ételt jó 12 órával korábban tegyük át a hűtő 5 fokos rekeszébe.

2.- A téves hiedelemmel ellentétben a fagyasztott ételek nem tartalmaznak kevesebb értékes tápanyagot, mint a frissek, ezért bátran fogyasszuk őket.

3.- Ha rendes körülmények között történt meg az étel mélyhűtése, akkor az semmi fajta szín, vagy minőségbeli elváltozást nem okozhat az ételen. Éppen ezért ellenőrizzük a csomagolás hibátlanságát, mielőtt kivesszük az áruház mélyhűtő ládájából.

4.- A hosszabb mélyhűtési idő azonban kikezdheti és elhalványíthatja az ételek ízeit, ez a veszély azonban szerencsére a vad, szárnyas és egyéb húsok esetében nem áll fenn! Ezek akár egy évig is eltarthatók gond nélkül a mélyhűtőben. 5.- Bár az északi népek régóta használják ki klímájuk hűvösségét az élelmiszerek tartósítsára, az első ’hivatalosan mélyhűtött’ étel Oroszországból érkezett Londonba az 1800-as évek végén.

6.- Sokkal ízletesebbek maradnak a húsok, halak, ha még frissen lefagyasztják őket.

7.- Az első komplett fagyasztott menüsort 1945-ben kezdték el kínálni a repülőjáratokon. A mélyhűtött vacsora egy szelet húst, zöldséget és egy krumplit tartalmazott, a járaton ezt melegítették fel az utasoknak.

8.- Régóta heves vita folyik arról, vajon ki ajándékozta meg a világot elsőként a mirelit pizzával. A sok kollégista és dolgozó anya életét megkönnyítő dobozos mélyhűtött fogás atyja azonban nagy valószínűséggel egy New Jersey-be valósi olasz cég, a Celentano testvérek voltak.

Forrás: marmalade; Kép: marmalade;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Döntött a kormány, módosította az adósságrendezés szabályait

Több, a családi csődvédelem szempontjából meghatározó törvényt is felülírt a kormány legfrissebb határozatával, amelyben átírták az adósságrendezés szabályait.   Rendeletben...

HRW: Ukrajna a nemzetközi jog által tiltott aknákat vetett be Izjumnál – írja az euronews.com

Nemzetközi jog által tiltott aknákat használ Ukrajna - állítja a Human Rights Watch (HRW) nemzetközi jogvédő szervezet. A tiltott...

Hatvan házkutatás – Újabb orvosok és cégvezetők kerültek rendőrkézre

A gyógyászati segédeszközös csalási ügyben 250 rendőr csapott le 6 orvosra, 8 cégvezetőre és 3 alkalmazottra. Újabb 17 embert...

Időjárás! .. Holnap jön a havazás, és aztán olyan lehűlés, amely nem engedi elolvadni a havat – videó

Nagy esély van arra, hogy hosszú, kemény tél áll előttünk.. Napos idő várható február 2-án, a hagyomány szerint pedig...