Home Főhírek Külföld Minden a szülők felelőssége Taxasban, akár börtönbe is kerülhetnek, ha gyermekeik engedélyük...

Minden a szülők felelőssége Taxasban, akár börtönbe is kerülhetnek, ha gyermekeik engedélyük nélkül használják a közösségi médiákat!

0
Az új törvény értelmében a szülőknek és gyámoknak széles körű jogkörük van a kiskorúak online fiókjai felett. Az ellenőrzött szülők megtekinthetik és letölthetik a kiskorúakkal kapcsolatos személyes azonosító adatokat, és kérhetik azok törlését / Fotó: Northfoto

Mielőtt az összes tinédzser a kardjába dőlne, szögezzük le gyorsan, hogy egyelőre a Texasban működő digitális szolgáltatóknak kell beszerezniük a szülők beleegyezését, mielőtt 18 év alatti felhasználóknak fiókot hoznának létre.

A fiatalok védelme a közösségi média negatív hatásai ellen azonban globális probléma, így bizonyos fajta korlátozások idővel bárhol a világon, akár nálunk is megjelenhetnek.

Texas nem Magyarország, egészen más arrafelé az életmód, a kulturális, a politikai és a jogi közeg, de az közös, hogy közösségi médiába védtelenül belépő fiatalokat nagyon káros hatások érhetik (támadások, zaklatások, kiközösítés, bűnözői befolyás, álhírek stb.), miközben ezek a platformok rengeteg pozitív közösségi értéket is hordoznak. A nagy kérdés ezért: Hogyan oldható meg, hogy a fiatalok sok jót kapjanak és csak igen kevés rosszat?

A legfrissebb hírek itt!

Korhatárkérdés

Texas állam erre egy átfogó új közösségi médiatörvénnyel válaszolt, amely megtiltja a 18 év alatti felhasználóknak, hogy a szülői beleegyezés nélkül hozzáférjenek a közösségi oldalakhoz vagy fiókokat hozzanak létre. A törvény a közösségi hálózatokat célozza, de úgy írták meg, hogy az online szolgáltatások nagy részére is kiterjedhet, a legújabb az állami törvényjavaslatok sorában, amelyek az internet korhatárát próbálják jogszabályba iktatni – számolt be a Gizmodo.

A gyermekek online biztonságának szavatolása szülői felhatalmazással (Securing Children Online through Parental Empowerment, HB18) elnevezésű törvény előírja a „digitális szolgáltatók” számára, hogy a szülő vagy gyám beleegyezését kérjék, mielőtt a 18 év alatti felhasználóknak engedélyeznék fiók nyitását. Azok a szülők, akik megadják a hozzájárulást, ezután a közösségi hálózatoktól hozzáférést kérhetnének a kiskorúak adatainak széles köréhez. A szolgáltatóknak „egyszerű és könnyen hozzáférhető módszert” kell létrehozniuk e kérelmek teljesítésére. Greg Abbott texasi kormányzó június 14-én írta alá a törvényt.

Címváltoztatás

Forrás nyomán

Hirmagazin.eu

Exit mobile version
Megszakítás