1.1 C
Budapest
2023. december. 4. hétfő

Milyen pozitív hatásai lehetnek a kaszinóknak a gazdaságra?

Dátum:

Megosztás:

A szerencsejáték egyre nagyobb iparággá válik, és ma már általánosan elfogadott tény, hogy a kaszinók számos szempontot figyelembe véve hasznosak lehetnek a gazdaság számára.

Egyrészt ezek a szerencsejátékok élénkítik a gazdaságot, munkahelyet teremtenek, serkenthetik a turizmust, és végül, színesíthetik a szórakoztató programokat is. Az alábbiakban megnézzük, hogy az élő kaszinók és az online szerencsejáték oldalak hogyan segíthetik a gazdaság teljesítményét. 

A szerencsejáték serkenti a helyi gazdaságot

A kaszinók melletti egyik legfontosabb érv szokott lenni, hogy pozitív hatással vannak a gazdaságra. Ennek természetesen több összetevője van. Egyrészt a kaszinó játékok esetében pénzforgalom zajlik, ami azt jelenti, hogy a kaszinóknak bevételük keletkezik. Ez után a bevétel után pedig adót kell fizetni, amely az állam számára bevételt jelent. Emellett számos más járulékos előnye is van egy-egy kaszinónak. Egyrészt hozzájárul a foglalkoztatáshoz, amelyen keresztül szintén adóbevétel keletkezik. 

Másrészt fenn kell tartania egy teljes infrastruktúrát. Mivel egy szerencsejáték hely sok látogatót tud vonzani, ezért egy ilyen létesítmény hatására fejlődhet a helyi infrastruktúra. Ebbe beletartozhat a tömegközlekedés, de akár a parkolóhelyek számának a növelése,

vagy éppen egy parkolóház létrehozása is. Egy-egy ilyen beruházás pedig akár a környéken található ingatlanok értékét is növelheti. 

Természetesen ehhez az szükséges, hogy ezek a kaszinók szabályozott környezetben működhessenek. Ebben az esetben történhet meg az például, hogy a bevétel után valóban adót fizet egy vállalkozás, illetve, hogy minden szükséges szabályt és előírást betart. 

Szerencsére Magyarországon a kaszinó piac teljesen szabályozott. Ez azt jelenti, hogy csak az indíthat valódi pénzes játékokat kínáló kaszinót, aki rendelkezik a megfelelő engedélyekkel. Ezek a szórakozóhelyek pedig teljesen átlátható módon működnek, így biztosítják a kaszinó által kínált előnyöket a játékosok és az állam számára is. 

Foglalkoztatási lehetőség az állampolgárok számára

A kaszinóknak, függetlenül attól, hogy hagyományos szárazföldi kaszinóról van szó, vagy éppen egy online kaszinó oldalról, munkaerőre lesz szüksége, ráadásul számos különböző pozícióban. Egy szárazföldi kaszinóban nem is kérdés, hogy mennyire sok kollégára van szükség, hiszen sokan üzemeltetik a játékokat, fogadják a vendégeket. Emellett pedig számos háttér kolléga is dolgozik azon, hogy a játékosok minél jobban érezhessék magukat. Az online kaszinók esetében azonban sokak számára ez már nem is annyira egyértelmű. Pedig itt is rengetegen dolgoznak azon, hogy a játékosok minél szórakoztatóbb módon tölthessék az idejüket. Rengeteg kolléga segíti a játékosokat, talál választ az kérdéseikre stb. 

Sőt, a kaszinón kívül, a kapcsolódó iparágakban is nagyon sok új munkahelyet teremthetnek a kaszinók. Gondoljunk csak az ellenőrző hatóságnál dolgozókra, a fejlesztőkre, akik a játékokat készítik, és a külső ellenőrző szervezetekre. Az ő munkájukra ugyanúgy szükség van annak érdekében, hogy a játékosok minél zökkenőmentesebb játékélményt tapasztalhassanak meg, és kellemesen tölthessék el a szabadidejüket. 

Ahogy pedig fentebb már megemlítettük, a munkahelyek teremtése pozitív hatással van a gazdaságra is. Egyrészt az adóknak köszönhetően növekszik az állam bevétele. Másrészt pedig ezek az alkalmazottak további szolgáltatásokat vesznek igénybe, és termékeket vásárolnak, ezzel is támogatva a gazdaság élénkítését.  

Turizmusfejlesztés

A kaszinók a turizmus fejlesztésére is hatással lehetnek. Ez azonban leginkább a hagyományos kaszinókra igaz, hiszen az online szolgáltatások esetén nem szükséges felkeresni az adott várost, vagy akár országot ahhoz, hogy igénybe vehessük a szolgáltatásokat. A kaszinók kétféle módon járulhatnak hozzá a turizmushoz. Az egyik a már a városban tartózkodó turisták vonzása. Nyaralás alatt sokan keresnek kikapcsolódási lehetőséget, lehetőleg olyat, ami eltér az otthon megszokottól. Éppen ezért sokan bátrabban meglátogatnak például egy kaszinót is. A másik lehetőség az, amikor kifejezetten az ilyen szórakozási lehetőségekért keresik fel a kaszinókat. Bár ez inkább külföldi nagyvárosokra jellemző, hazánkban ritkábban van ilyen, de azért előfordul, hogy valaki azért utazik egy másik városba, hogy kipróbálja azt, hogy milyen az igazi kaszinó élmény. Bárhogy is legyen az biztos, hogy a kaszinók varázsos vonzerejük miatt egészen biztosan hozzájárulnak ahhoz, hogy több turista érkezzen egy országba, illetve egy városba.

Szórakozás és kikapcsolódás

A kaszinók egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy a szórakozás és a kikapcsolódás fontos forrásai. Ez a szárazföldi kaszinók, és az online szerencsejáték esetében is igaz, bár előfordulhat, hogy egy picit eltérő módon. A hagyományos, szárazföldi kaszinók esetében már az is élmény, hogy felkeres valaki egy ilyen intézményt, hiszen ilyenkor egyedülálló élményben lehet részünk. Emellett ezek a kaszinók sokszor számos más szórakoztató lehetőséget is kínálnak. Egyrészt minden kaszinóban megtalálható egy büfé, és sok helyen akár a vacsorával is összeköthetjük a játékot. Másrészt pedig ezeken a helyeken számos más programot is szervezenk. Ez lehet akár egy koncert, akár izgalmas esemény is. 

Az online kaszinók esetében mindezekre nincs lehetőség. Ezek az oldalak úgy járulnak hozzá a szabadidő izgalmas eltöltéséhez, hogy sokszor ingyen casino játékokat kínálnak. Emellett pedig ezeken az oldalakon arra is lehetőség van, hogy alacsony tétes játékokat válasszunk, így sokkal többet játszhatunk, mint egy hagyományos kaszinóban, ahol általában a magasabb tétes játék lehetőségek érhetőek el. 

Összegzés

Egy szabályozott környezetben tehát a kaszinóknak számos pozitív hatásuk lehet, amelyek hozzájárulhatnak a gazdaság és a közösség fejlődéséhez is. Ehhez azonban az szükséges, hogy ezek a szerencsejáték helyek megfelelően szabályozottak legyenek, és átláthatóan működjenek.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ítéletidő tombol Németországban – a kifutópályához fagytak a repülőgépek Münchenben

A bajor főváros repterét órákra le kellett zárni a havazás és a fagy miatt. Az X-en megjelent videó kísérő...

Döbbenetes videó arról, hogy mit okozhat az autó tetején szállított fenyőfa

Hogyan szállítsuk a fenyőt, ha autóval mentünk vásárolni és meglehetősen nagy fát választottunk? Videón magyarázzák el. A karácsonyi fenyő...

Életveszély: a világ legpofátlanabb bliccelőjét fotózták le az 1-es villamos hátulján – videó

Nem mindennapi megoldással utazott valaki a budapesti 1-es villamoson. Egy potyautas a jármű hátuljára kapaszkodott fel, és élvezte...

Mi történt? A közönségkedvenc nem tér vissza a Dancing with the Stars leginkább várt produkciójába

Az egyik produkció nem lesz teljes a Dancing with the Stars szombati döntőjében. A korábbi közönségkedvenc nem vesz...