2.7 C
Budapest
2022. november. 28. hétfő

Milyen érzés meghalni? Egy neurológus elmondta mit érzünk olyankor..

Dátum:

Megosztás:

Sok olyan dolog van a világban, amire a tudomány folyamatosan keresi a választ, de egyelőre mindhiába.

Ilyenek a fekete lyukak, szerelem, halál stb… Reméljük egyszer mindenre választ kapunk, de addig csak találgatni lehet.

Dr. Cameron Shaw neurológus vizsgálatok százait végezte el, hogy megállapítsa, mi történik a testtel a halál előtt. A szakember úgy véli, hogy a halál előtti 30 másodperc rendkívül izgalmas.

neurológus,tudományos,halál

A test a halál előtt. Mi történik?

A halált megelőző pillanatok mindig tisztázatlanok maradtak. Ennek ellenére a kutatók folyamatosan igyekeznek minél többet megtudni erről a „folyamatról”.

A legfrissebb hírek itt!

Következésképpen folyamatos viták folynak a halálközeli élmények valódiságáról. Egyesek úgy vélik, hogy egy embernek, aki elhagyni készül ezt a világot, az egész élete lepereg a szeme előtt, halott szeretteit látja, vagy egy alagutat, aminek a végén ott van valami fény. Hogy is van ez valójában? Vagy talán nincs is egyértelmű válasz erre a kérdésre?

Dr. Cameron Shaw, egy neurológus úgy döntött, hogy megvizsgálja a páciens agyát, hogy felmérje, mi történik közvetlenül a halál előtt, és hogyan fog kinézni a halálpont. A vizsgált alany beleegyezett, hogy a tudomány kedvéért rendelkezésre bocsátja testét. Milyen következtetésekre jutott a tudós?

neurológus,tudományos,halál

Dr. Shaw elmagyarázza, hogy “a halál az agy véráramlásának fatális elvesztése “, ami megmagyarázza a klinikai halált átélő emberek látomásait.

TUDJUK, HOGY AZ “ALAGÚTLÁTÁS” AKKOR FORDUL ELŐ, HA AZ AGY VÉRELLÁTÁSÁBAN ZAVAR LÉP FEL. AZ ELSŐ DOLOG, AMIT MEGLÁTSZ, AMIKOR ELÁJULSZ, AZ ELKESKENYEDŐ LÁTÁS, MAJD SÖTÉTSÉG.

A neurológus szerint a halál élménye nagyjából ugyanolyan, mint amikor elájulnánk.

A legfrissebb hírek itt!

Hogyan hal meg az agy?

Dr. Cameron Shaw észrevette, hogy a keringés összeomlása miatti halál pillanatában az agy szakaszosan leáll. Először is, azok a rétegek, amelyek utoljára fejlődtek ki, elhalnak. Ez azt jelenti, hogy először is a haldokló nő elvesztette azokat a vonásokat, amelyek megkülönböztetik őt a bolygón sétáló többi lénytől. A lélek és a vele azonosított tulajdonságok tűnnek el először. Magyarán a személyiség.

neurológus,tudományos,halál

Ezután 30 másodperccel a halál előtt leállnak azokat az agyterületek, amelyek az öntudatért, a humorérzékért és a tervezésért felelősek. Ez a folyamat körülbelül 20 másodpercet vesz igénybe.

Később az agy azon területei állnak le, amelyek a memóriáért és a beszédkészségért felelősek.

Egy későbbi szakaszban a szervezet vegetatív állapotba kerül. Az ember eszméletlen, eszméletlen, de még tud lélegezni, és tapintható pulzusa van. Az orvos szerint a test hal meg utoljára.

Mit gondoltok? Írjátok meg a véleményeteket kommentben!

vilagunk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Az ORFK-t is elérte a rezsiválság: 129 rendőrségi épületet zárnak be

A fűtési szezon megkezdését követően 129 rendőrségi épületet bezártak, avagy a Belügyminisztérium a használatukat ideiglenesen korlátozta. „A rendőrségi területi...

Januártól megszűnhet a benzinárstop

A benzin árstop további fenntartásának egyre több feltétele lenne. Az Oroszországból érkező kőolajszállítás zavartalansága mellett a százhalombattai finomító folyamatos...

Miért vonattal ment Zelenszkijhez Novák Katalin? – Kulisszatitkok a különleges biztonsági intézkedésekről…

Szűk hálókocsiban zötyögött a belga miniszterelnökkel egy vonaton az ukrán fővárosba Novák Katalin. A TEK fegyveresei egyetlen percre...