26.6 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Milliókra akarják perelni Balázs Klárit – videók

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Pert indított Balázs Klári ellen egy Izraelben élő francia zeneszerző, mégpedig azzal az indokkal, hogy az 1993-ban kiadott „Találd ki gyorsan a gondolatom” című számuk nagyon hasonlít Ofra Haza izraeli énekesnő 1981-ben íródott „Tfila” című slágerére. Balázs Klári elismerte, hogy nem ő írta a dalt, a zeneszerző, Henri Bratter pedig milliókat akar emiatt.

A rock és pop műfaj megjelenése óta nagyon gyakori, hogy egy előadó megpróbálja bebizonyítani, hogy egy másik zenész dala nagyon hasonlít a sajátjára. Ez történt például a híres amerikai rapperrel, Kanye Westtel, aki az Omega zenekartól lopta a Gyöngyhajú lány című slágert.

Mindenki ezt olvassa most!

Balázs Klári ellen 37 év hallgatás után polgári eljárást indított a fent említett francia zeneszerző, Henri Bratter, aki Ofra Hazának írta a „Tfila” című dalt 1981-ben.

Erről az esetről Balázs Klári is beszámolt, akit megdöbbentett, hogy beperelték. Elmondta azt is, hogy régebben egy rajongója adta az ötletet, hogy érdemes lenne foglalkoznia a dallal.

„Megdöbbentett minket, hogy a semmiből előkerült ez az ember, majd beperelt. A nyolcvanas évek elején egy rajongónk nyomta a kezünkbe azzal a szöveggel, hogy talán érdemes lenne foglalkoznunk vele. Meghallgattuk és nagyon tetszett” – mondta az énekesnő a Borsnak.

„Szenes Iván szövegével aztán megszületett a Találd ki gyorsan a gondolatom, amiről egyébként sosem állítottuk, hogy mi írtuk. Bizonyítani tudom, hogy egy 2003-as Readers Digest-kiadásban is úgy szerepel, hogy feldolgozás”tette hozzá.

A megvádolt énekesnő kitért arra is, hogy abban reménykedett, hogy a Szerzői Jogvédő Hivatalon keresztül megérkezik az engedély a feldolgozáshoz, de nem így történt. A zeneszerzővel peren kívűl szerettek volna megállapodni, emellett egy jelentősebb összeget is adott volna az alkotónak.

„Bíztunk benne, hogy az ilyenkor szokásos módon, a Szerzői Jogvédő Hivatalon keresztül megérkezik az engedély a feldolgozáshoz. Sajnos, nem így történt. Amikor előkerült a zeneszerző, mi peren kívül szerettünk volna megállapodni vele. Nem vitattuk, hogy ő írta a zenét, és egy összeget fel is ajánlottunk neki. Azt az összeget, amit a valóságban, jogdíjként megkaptunk ezért a dalért. Annyit elárulhatok, hogy a zeneszerző által perelt összeg és a valós bevétel köszönőviszonyban sincs egymással”mesélte Balázs Klári, aki közölte, nagyon elszomorító számára, hogy egy ilyen eset miatt kell bíróságra járniuk.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

„Rendkívül elkeserítő, hogy egy ilyen ügy miatt kell bíróságra járnunk. Gyurival sok száz slágerünk van, mindig komolyan vettük a szerzői jogokat, sosem plagizáltunk senkitől. Sajnálom a kialakult helyzetet, a jószándékunkról tanúskodik az is, hogy amikor megtudtuk, hogy ki a szerzője a dalnak, azonnal megegyeztünk volna vele.Irracionális követeléseknek azonban nem engedünk” – tette hozzá.

blikk

Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Török harci repülőgépek sértették meg a görög légteret egy amerikai támaszpont közelében

Athén a történtek miatt tiltakozását fejezte ki a török nagykövetnél, s tájékoztatta az ügyről az EU-t, a NATO-t...

Gárdony polgármestere szerint a kutyasétáltatók vigyék haza a kutyaürüléket – Szólj hozzá!

Tóth István, Gárdony polgármestere egy Facebook-posztban számolt be arról, hogy a családjával idén is részt vett a TeSzedd! országos szemétszedő akción,...

Vége a találgatásoknak: Kiderült, ennyit ér Berki Krisztián hagyatéka

Berki Krisztián halálával nem csupán egy fiú, egy apa, egy férj és egy barát távozott, de egy márka...

Egy középiskolai tanár a Deák téren koldul – Szólj hozzá!

Kérem, segítsenek! Középiskolai tanár vagyok – ez a felirat szerepel annak a fiatalnak a tábláján, aki a budapesti Deák...