Hirmagazin.eu
Főoldal » Milliókra akarják perelni Balázs Klárit – videók
Bulvár

Milliókra akarják perelni Balázs Klárit – videók

Pert indított Balázs Klári ellen egy Izraelben élő francia zeneszerző, mégpedig azzal az indokkal, hogy az 1993-ban kiadott „Találd ki gyorsan a gondolatom” című számuk nagyon hasonlít Ofra Haza izraeli énekesnő 1981-ben íródott „Tfila” című slágerére. Balázs Klári elismerte, hogy nem ő írta a dalt, a zeneszerző, Henri Bratter pedig milliókat akar emiatt.

A rock és pop műfaj megjelenése óta nagyon gyakori, hogy egy előadó megpróbálja bebizonyítani, hogy egy másik zenész dala nagyon hasonlít a sajátjára. Ez történt például a híres amerikai rapperrel, Kanye Westtel, aki az Omega zenekartól lopta a Gyöngyhajú lány című slágert.

Mindenki ezt olvassa most!

Balázs Klári ellen 37 év hallgatás után polgári eljárást indított a fent említett francia zeneszerző, Henri Bratter, aki Ofra Hazának írta a „Tfila” című dalt 1981-ben.

Erről az esetről Balázs Klári is beszámolt, akit megdöbbentett, hogy beperelték. Elmondta azt is, hogy régebben egy rajongója adta az ötletet, hogy érdemes lenne foglalkoznia a dallal.

„Megdöbbentett minket, hogy a semmiből előkerült ez az ember, majd beperelt. A nyolcvanas évek elején egy rajongónk nyomta a kezünkbe azzal a szöveggel, hogy talán érdemes lenne foglalkoznunk vele. Meghallgattuk és nagyon tetszett” – mondta az énekesnő a Borsnak.

„Szenes Iván szövegével aztán megszületett a Találd ki gyorsan a gondolatom, amiről egyébként sosem állítottuk, hogy mi írtuk. Bizonyítani tudom, hogy egy 2003-as Readers Digest-kiadásban is úgy szerepel, hogy feldolgozás”tette hozzá.

A megvádolt énekesnő kitért arra is, hogy abban reménykedett, hogy a Szerzői Jogvédő Hivatalon keresztül megérkezik az engedély a feldolgozáshoz, de nem így történt. A zeneszerzővel peren kívűl szerettek volna megállapodni, emellett egy jelentősebb összeget is adott volna az alkotónak.

„Bíztunk benne, hogy az ilyenkor szokásos módon, a Szerzői Jogvédő Hivatalon keresztül megérkezik az engedély a feldolgozáshoz. Sajnos, nem így történt. Amikor előkerült a zeneszerző, mi peren kívül szerettünk volna megállapodni vele. Nem vitattuk, hogy ő írta a zenét, és egy összeget fel is ajánlottunk neki. Azt az összeget, amit a valóságban, jogdíjként megkaptunk ezért a dalért. Annyit elárulhatok, hogy a zeneszerző által perelt összeg és a valós bevétel köszönőviszonyban sincs egymással”mesélte Balázs Klári, aki közölte, nagyon elszomorító számára, hogy egy ilyen eset miatt kell bíróságra járniuk.

Kedveld és ajánld a Hirmagazin.eu Online Médiát!

„Rendkívül elkeserítő, hogy egy ilyen ügy miatt kell bíróságra járnunk. Gyurival sok száz slágerünk van, mindig komolyan vettük a szerzői jogokat, sosem plagizáltunk senkitől. Sajnálom a kialakult helyzetet, a jószándékunkról tanúskodik az is, hogy amikor megtudtuk, hogy ki a szerzője a dalnak, azonnal megegyeztünk volna vele.Irracionális követeléseknek azonban nem engedünk” – tette hozzá.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Aljas áskálódás: Kiderült Camilla hercegné sötét titka

Mazsi

“Megszakadt a szívem”

info

Azonnal hívta Korda György telefonon, hogy kell a válási papír. Hihetetlen, pedig megtörtént..

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
Betöltés....
EnglishFrenchGermanHungarian