2.3 C
Budapest
2022. december. 3. szombat

Milliárdos kincs rejtőzött a nő konyhájában, nem is tudott róla

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Évek óta ott lógott a falon a XIII. századi festmény.

Hihetetlen leletre bukkantak egy nő Párizshoz közeli otthonában. A gótika és reneszánsz időhatárán készült képet a szakemberek megállapítása szerint az elismert Cimabue (eredeti nevén Cenni di Pepo) festette a XIII. században. A festmény eddig a nő lakásában, a nappalija és konyhája között lógott, pont egy főzőlap felé fellógatva.

A Kigúnyolt Krisztus című, Giotto mestere által festett kép becsült értéke 4 és 6 millió dollár között van a régiségszakértő Turquin szerint.

Fotó: Philippe LOPEZ / AFP

A képről azt feltételezik, hogy egy nagy, 1280-ban készült diptichonnak képezte a részét. A diptichonon eredetileg 8 jelenet látható Krisztus szenvedéséről és keresztre feszítéséről. A szárnyas oltár két másik darabja jelenleg a londoni National Gallery-ben, illetve a New York-i Frick Collectionben van kiállítva.

A National Gallery-ben kiállított képről évszázadokon keresztül úgy tudták, hogy elveszett, míg végül takarítás közben véletlenül meg nem találták Suffolkban. A kép 2000 óta képezi a nemzet tulajdonát.

A francia hölgy, akinek a lakásában eddig a kép lógott, azt gondolta, ez csak egy sima, régi, vallásos kép, s csak kíváncsiságból vitte el egy aukcióshoz felbecsültetni. A festmény vizsgálata során a szakértők minden kétséget kizáróan megállapították, hogy az valóban Cimabue keze munkája.

A képet október 27-én bocsátják árverésre a párizsi Acteon aukciós házban – írta a The Guardian.

Forrás: Ripost

Képünk illusztráció!

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Orbán Viktor: .. “most ugrik a majom a vízbe”

A miniszterelnök terjedelmes interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte a december 5-én "élesedő" szankciók lesznek a legkomolyabbak. Orbán Viktor...

A protein és a női szépség: Miért kulcsfontosságú a megfelelő protein bevitel a nők számára is?

A megfelelő fehérjebevitel viszonylag kulcsfontosságú minden ember, különösen az aktív személy életében. Azonban sokaknál a fehérjék csak az izomtömeg...

Ma este egy romantikus dráma arról, hogy hogyan lesz egy kiskatonából EMBER – Újoncok napja.. – videó

Nap mint nap filmek! Minden nap este 7-kor felteszünk egy filmet, és hétvégente 2 filmet, más és más...

Üzent a BKK: változik a közlekedés az ünnepek alatt – Ez sokakat érinthet!

Az adventi időszakban az utasok színvonalasabb és biztonságosabb kiszolgálása érdekében a hétvégi napokon sűríti egyes járatait, illetve nagyobb...