23.9 C
Budapest
2022. augusztus. 7. vasárnap

Milák Kristóf megszerezte második világbajnoki címét, ezúttal 100 m-es pillangó úszásban! Gratulálunk a kiamagasló sportteljesítméyhez!

Dátum:

Megosztás:

Péntek este az olimpiai arany- és ezüstérmes Milák Kristóf elképesztő magabiztossággal megnyerte a férfi 100 méteres pillangóúszás döntőjét a hazai rendezésű úszó-világbajnokságon, ezzel a 22 éves úszó megszerezte pályafutása első világbajnoki címét a 100 méteres versenyszámban is, ami a korábbi 200-as pillangóval együtt a második világbajnoki cím a hazai rendezésű vizes vb-n.

Milák Kristóf kapcsán a keddi világcsúcsa előtt arra gondoltam, hogy egy év sem telt el azóta, hogy a tokiói olimpián a helyszínen szurkoltam azért, hogy olimpiai aranyérmes legyen 200 pillangón. Szurkolni ugyan szurkoltam, de egyszer sem emelkedett meg a pulzusom, amikor Milák elkezdte úszni a 200 pillét, mert ez a srác már akkor is olyan szinten volt a mezőny fölött, hogy mindenki tudta, hogy csak akkor nem lesz olimpiai bajnok, ha görcsöt kap a vízben vagy esetleg elalszik és lekési a döntőjét.

Milák jött, látott majd a 23-szoros olimpiai bajnok Michael Phelps olimpiai rekordját megdöntve megnyerte az aranyérmet. Részünkről volt ebben mámor, boldogság, eufória, de Milák klasszisa miatt izgalomban nem volt részünk.

Aztán jött a 100 méteres pillangóúszás, ami kettjük párharcának feledhetetlen kezdete volt. Mindenki tudta, hogy Milák aranyérmes lesz 200 pillangón, és az is teljesen egyértelmű volt, hogy a legnagyobb ellenfele, Caeleb Dressel a 100 méteres versenyszám fő esélyese, de a magyar olyan bombaformában volt, hogy szakértők azért nem adták oda előre az aranyat az amerikai klasszisnak.

Az előfutamban Milák 50.62 másodperces idejénél csak a világcsúcstartó Dressel volt gyorsabb, ő 50.39 másodperces olimpiai rekordot úszott. A középfutamban aztán mindkét klasszis “halálos iramba” kapcsolt. Milák 50.31-es olimpiai csúccsal megnyerte a futamát.

Milák elképesztő rekordja azonban csak néhány percig élt, ugyanis a következő középfutamban Dressel 49.71-et úszott, ezzel övé lett az új olimpiai rekord, és a legjobb idővel jutott be a fináléba.

A fináléban aztán Miláknak nem sikerült felépítenie a futam elejét, így a forduláskor 65 század volt a hátránya Dressel mögött. A második ötven méteren jött az elképesztő Milák-hajrá, aminek 49.68-as Európa-csúcs lett a vége, de az amerikai sem fogyott el a végére, így Dressel 49.45-ös világrekordidővel ért célba, ezzel megnyerte harmadik aranyérmét a tokiói olimpián.

Caeleb Dresselés  Milák Kristóf legendás képe a tokiói olimpián. Forrás: MTI/Kovács Tamás

A finálé után Milák Kristóf elmondta, hogy nagyon élvezte a döntőt, mert a 200 méteres versenyszámban önmagával harcolt, itt viszont volt egy komoly ellenfél, akit el akart kapni.

Ennél többet nem tudtam volna belőle kihozni. Ez az egész időeredmény azt jelenti, hogy Dressel kicsit megijedt, én meg jól megkergettem. Kihoztuk egymásból a legjobbat”– nyilatkozta Milák a felejthetetlen olimpiai döntő után, melynek a végén a győztes Caeleb Dressel magasba emelte Milák kezét, ezzel is elismerve elképesztő teljesítményét.

A tokiói olimpia után a pillangóúszás szerelmesei mindannyian Milák és Dressel újabb párharcát várták, különösen azután, hogy a magyar klasszis kedden 1:50.34-es új világcsúccsal nyerte a férfi 200 méteres pillangóúszás döntőjét.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Kossuth tér: széket hoztak a tüntetők, azun ülve hallgatták a szónokakat..

Ettől intenzívebb tüntetés soha ne legyen, akkor ez ellenzék nem fog sok vízet zavarni.. – Addig nem lesz változás,...

Balatoni árak, és ez csak egy átlagos számla

A számlát Kovács Karolina küldte! Köszönjük szépen, aki tud, küldjön még számlákat, fotókat ide: [email protected] Hirmagazin.eu

Kijöttek a vagyonnyilatkozatok, itt böngészheti, hogy mennyiből élnek a politikusaink

Valamennyi esküt tett országgyűlési képviselő, nemzetiség képviselő és nemzetiségi szószóló vagyonnyilatkozata szombattól megtekinthető az Országgyűlés honlapján. A nemrég módosított...

Bespájzolnak fegyverekből a magyarok

A tengerentúlon már-már bevett szokásnak mondható a válsághelyzetben való fegyverkezés. A koronavírus-járvány és a szomszédban zajló orosz–ukrán konfliktus...
facebook