11.1 C
Budapest
2024. március. 1. péntek

„Mikor jön a magyar miniszterelnök Franciaországba, hogy rendet tegyen nálunk?”

Dátum:

Megosztás:

Igy védték meg hazánkat a Charlie Hebdo kommentelői: A hírhedten baloldali, keresztényellenes szatirikus hetilap kommentelői védelmükbe vették Magyarországot. De még hogy!

A híres-hírhedt Charlie Hebdo című francia szatirikus hetilap augusztus 20-ára időzítve karikatúrát készített, melynek célkeresztjében Magyarország és a magyar határkerítés állt. Csakhogy az erősen baloldali, gyakran a jobboldalt és a kereszténységet a legélesebb hangon bíráló lap nem tette zsebre azt a reakciócunamit, amit ezután kapott.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Míg a lap egy átlagos karikatúrájához 300-700 hozzászólás érkezik, a Magyarországot kipécéző rajz alatt már több mint másfél ezer landolt.

Másrészt a kommentek túlnyomó többsége mellettünk tört lándzsát. Már az is árulkodó, hogy a Facebook szerint a legrelevánsabb (egyben a legtöbbet like-olt) komment az, hogy

Éljen Magyarország!”

Mi is volt a karikatúra maga?

„Augusztus 20. – Nemzeti ünnep Magyarországon. Itt, és nem itt” <br> Forrás: Charlie Hebdo Facebook-oldala

„Augusztus 20. – Nemzeti ünnep Magyarországon. Itt, és nem itt”
Forrás: Charlie Hebdo Facebook-oldala

A reakciócunamit kiváltó rajz egy jórészt fekete-fehér illusztráció, lényegében a következő tartalommal: Magyarországon a nemzeti ünnep a határkerítés innenső oldalára vonatkozik, és nem a túlsó oldalára – amelyen egy zombihorda markolássza leszakadt végtagokkal a szögesdrótot. Az üzenet tehát roppant egyszerű:

mi, magyarok vidáman ünnepelünk, mindenki másra pedig jó magasról teszünk.

Valljuk be, nem hibáztathatjuk a Charlie Hebdo munkatársait azért, mert azt hitték, hogy a cél- és olvasóközönségüket megszólítja majd egy ilyen rajz. Épp csak elszámították magukat.

„Bravó, magyarok!”

A kommentelők a lehető legváltozatosabb módon álltak ki mellettünk. Volt, aki csupán annyit írt, hogy „Éljen Magyarország!”; másvalaki elmondta, hogy megért minket, sőt „Franciaországban is meg kellene ezt tenni” – utalva a határkerítés felhúzására.

Egy hozzászóló odáig merészkedett, hogy kijelentette:

Bravó Magyarországnak, hogy ellenállt a megszállóknak! Az Ellenállás szerveződik!”

Másvalaki arról számolt be, hogy nyaralni is eljön hazánkba, abba az országba, „amelyről annyi jót hallott”. Hozzátette, hogy búcsúzzanak el az emberek Észak-Afrikától, mert „hiszen már mindannyian itt [Franciaországban – a szerk.] vannak onnan”.

A legfontosabb – és legérdekesebb hírek itt! Kattints és szólj hozzá, ha tetszik, osztd meg a legérdekesebb – és legizgalmasabb tartalmakat!

Többen kifejtették, hogy mi csak a határainkat védjük. Valaki leszögezte például, hogy „megmutatják [a magyarok – a szerk.], hogyan kell megőrizni az ország integritását”.

Több kommentelő is felidézte a Charlie Hebdo-mészárlást„Vicces, tényleg nem tanultatok semmit. Kár értetek. Bravó a magyar kormánynak.

És amikor a következő vérengzés bekövetkezik, ezúttal ne jöjjetek sírva hozzánk”

 – írta egyikük. Egy másikuk óva intette a karikatúrát készítő művészt. Szerinte az alkotónak „kicsit le kéne nyugodnia”, mert „eléggé megfeledkezik az újságja saját történelméről”. Kifejtette, hogy nem érti, a szuverén országoknak miért kellene üdvözölniük a „korlátlan, ellenőrizetlen és gyakran kulturálisan ellenséges bevándorlást. Ennek hatásait számos országban láthatjuk, többek között Franciaországban…”

Egyedülálló a magyar migrációs politika a kommentelők szerint

Vissza-visszatérő téma volt Magyarország határvédelmi politikájának egyedisége. „Nem is tudtam, hogy Magyarország az egyetlen hely, ahol lehet enni, inni és… élni.” – írta egy francia. Egy másik egyszerűen csak feltette a kérdést:

Mikor jön a magyar miniszterelnök Franciaországba, hogy rendet tegyen nálunk?”

Többen a francia kormányt is kritizálták

Jó pár hozzászóló a francia kormány migrációs politikáját illette keresetlen szavakkal: „Furcsa, hogy a koronavírus-válság miatt már nem beszélünk a calais-i migránsokról…” Másvalaki kifejtette, hogy a magyarok „azzal, hogy megvédik a határaikat, a miénket is védik”.

Egy-két kommentelő nem értett egyet

„Gondoskodjunk a saját országunkról, mielőtt mások problémáját akarjuk megoldani” – írta egy Facebook-felhasználó. A Magyarországot védők között egy-két hozzászóló a nemtetszését fejezte ki a határkerítéssel kapcsolatban. Egyikük azt írta, hogy „hamarosan ez a melegekre és az ellenzékiekre is igaz lesz, Putyin pedig Orbán kistestvére!”.

A fent említett kommentelő főleg nevetős reakciókat kapott.

Egy – a nevéből ítélve magyar – hölgy kifejtette, hogy „mi is szégyelljük, hogy ilyen miniszterelnökünk van”. Ő is főleg nevetős reakciókat kapott a hozzászólására.

Nyitókép: MTI/EPA/Sebastien Nogier

mandiner

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kikerült Alekszej Navalnij arcképe a Szabadság téri szovjet emlékműre – videók

A posztert kirakó aktivisták között sok a párhuzam az orosz és a magyar politikai helyzet között. Videó Egy Alekszej Navalnijra...

Ma este Silvester Stallone nagysikerű sorozata: Tusla királya (1-5. részek) – videók

Teljes film magyarul: Tusla királya 1 Tusla királya 2 Tusla királya 3 Tusla királya 4 Tusla királya 5 Kellemes szórakozást a filmekhez! Holnap a 6-9....

Omara Portuondo, a kubai zenei legendák egyike, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét – videó

Omara Portuondo, a kubai zenei ikon, 2024. október 6-án Budapesten adja utolsó magyarországi koncertjét. Bár pontos okokat nem...

Tudtad, hogy a műfű az otthonodat szebbé és gondtalanabbá varázsolja?

A műfű egyre népszerűbb választás a kertekben és teraszokon, és számos előnye van a hagyományos füves területekkel szemben. Nézzük, miért...