26.8 C
Budapest
2023. szeptember. 26. kedd

Mikor forduljunk gyermekorvoshoz? – videó

Dátum:

Megosztás:

Nagyon sokszor a szülő tehetetlen, mert nem tudja eldönteni, hogy mikor forduljon gyermekével orvoshoz: a betegség megjelenését követően azonnal, vagy esetleg próbálkozzon a tünetek otthoni csillapításával.

A házi gyermekorvosi szakma bizalmi szakma, a gyerekorvos az évek alatt egy kicsit családtaggá is válik” – mondta a Duna Család-barát című műsorában Varga Károly gyermekorvos. Hozzátette: a szülőkkel fel kell építeni a bizalmi viszonyt, és ezt már az újszülött látogatásnál meg lehet kezdeni.

Az orvoshoz mindig lehet fordulni, de nem kell pánikba esni”

– mondta. Láz esetén nem kell félni, egy enyhe köhögéstől sem kell megijedni, sok családi praktika létezik – mint például gyógynövények, teák – amelyekkel lehetséges a tünetek csillapítása.

A lázzal kapcsolatban a gyermekorvos megjegyezte: annak jelentkezése esetén azért sem érdemes azonnal felkeresni az orvost, mert a tünet megjelenése után nem tud azonnal mit mondani, napoknak kell eltelnie ahhoz, hogy pontos diagnózist állítson fel.

Azonban vannak esetek, amikor azonnal fel kell keresni az orvost.

„Ilyen tünetek a fulladás, a nehéz légzés és a csillapíthatatlan láz, a görcsös állapotok”

– hangsúlyozta. Hozzátette: ha a gyereknek három napja nem csillapodik a láza, vagy ha máshogy köhög, mint ahogy korábban, érdemes szakemberhez fordulni.

Kezdő szülőknek fontos tanácsot kérniük. A fölösleges orvoshoz fordulás ugyanakkor több okból nem jó: a gyerek nem érzi jól magát, ráadásul betegségeket kaphatnak el egymástól a rendelőkben – tette hozzá.

„Beszéljünk a házi gyermekorvossal, ha bizonytalanok vagyunk. A gyerek is izgatott lesz, és ha látja az anyukán, hogy pánikol, a gyerek tünetei is csak súlyosbodnak” – jelentette ki.

Antibiotikumot ne adjunk saját magunk, de ha ismert asztmatikus tünetekkel küszködő gyereknél van otthon hörgőtágító, azt nyugodtan használhatják” – tanácsolta Varga Károly.

Videó: GyulaTV

Cikk: DunaTV

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Arany (Gold) – amerikai kalandfilm – videó

Kenny Wells (Matthew McConaughey) az évszázad üzletére hajt. Dörzsölt, ambiciózus, tele van ötletekkel - csak éppen pénze nincs....

Megtette első balatoni útját a Komáromban készült új komp +fotók, videó

Bemutatták a BAHART új, Komáromban készített balatoni flottájának két már össszeszerelt darabját: a Tihany nevű kompot és a...

Ezért lehet fontos segítség a konyhában egy okosmérleg

Az SKS 707X konyhai mérleg akár okostelefonnal is párosítható Budapest, 2023. szeptember 25. –  A technológia fejlődésének köszönhetően egyes...

NAPÚT – 6: AZ Utolsó vacsora szereplői – Fülöp

A negyedik apostol Fülöp. A rák csillagjegynek sokszoros jelentése is van! Egyrészt ekkor van a nyári napforduló, vagyis június...