8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

Mike Pence figyelmeztette Kim Dzsongunt

Dátum:

Megosztás:

Mike Pence, az Egyesült Államok alelnöke arra figyelmeztette Kim Dzsongun észak-koreai vezetőt, hogy ne játszadozzon Donald Trumppal a jövő hónapban esedékes találkozót illetően.

Mike Pence szerint Trump még visszaléphet a csúcstalálkozótól (Forrás: Flickr / Gage Skidmore; https://www.flickr.com/photos/gageskidmore/16688738525)

Mike Pence a Fox News-nak adott interjúban azt mondta, nagy hiba volna az észak-koreai vezető részéről, ha mégis így tenne, és leszögezte azt is: nem is kérdés, hogy Donald Trump még visszaléphet a június 12-én esedékes csúcstalálkozótól.

Észak-Korea korábban azzal fenyegetőzött, hogy John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó megjegyzései nyomán lemondhatja a tervezett találkozót.

Az ország ezen reakcióját az váltotta ki, hogy Bolton megjegyezte, a „líbiai modellt” követhetik a nukleáris leszerelést illetően az ázsiai országban is. Moammer Kadhafi líbiai vezető 2003-ban egyezett meg a nyugati hatalmakkal a nukleáris programja felszámolásában a szankciók feloldásáért cserébe. Nyolc évvel később a diktátort nyugati támogatottságú felkelők ölték meg.

A fentieken túl Észak-Korea nem nézi jó szemmel a közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlatokat sem, és a Dél-Korával folytatandó tárgyalásokat is felfüggesztette azokra reagálva.

Mun Dzsein dél-koreai elnök a tervek szerint kedden találkozik Donald Trumppal a csúcstalálkozó terveinek megvitatására.

Mike Pence megjegyezte, Trump kész akár arra is, hogy visszalépjen a tervezett szingapúri találkozótól, és meglátása szerint az amerikai elnök elsősorban a békét tartja szem előtt döntése meghozatalánál.

Mindeközben brit, amerikai, orosz és kínai újságírók egy csoportja Észak-Koreába indult, hogy közvetítsék az észak-koreai nukleáris kísérleti telep felszámolását. Egyelőre nem jelentették be, hogy ez az esemény pontosan mikor veszi kezdetét.

A legutóbbi, szeptemberi nukleáris kísérletet követően kínai kutatók szerint a telep egy jelentős része beomlott, s ez már a környező hegyek stabilitását is fenyegetheti. A telep felszámolását kísérő eseményen csak a média képviselői lesznek jelen, szakértő megfigyelők nem.

Forrás: 24.hu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb...

60 éves Quentin Tarantino – képgaléria

Quentin Tarantino, .. filmek, képgaléria Forrás Hirmagazin.eu

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...