14.4 C
Budapest
2022. május. 24. kedd

Migránsválság: „Különcök klubja” lenne a V4?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: MTI

“Nem szabad játszanunk azzal, ami összetartja Európát” – figyelmeztette a visegrádi országokat Jean Asselborn luxemburgi külügyér az uniós külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozására érkezve. Óva intette az országokat a “különcök klubjának” megalapításától a menekültválság kezelésében.

Az Európai Unión belüli szolidaritás tiszteletben tartását várja a menekültkérdésben a visegrádi országoktól Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter.

Az Európai Unió külügyminisztereinek hétfői brüsszeli tanácskozására érkezve (a visegrádi négyek prágai csúcstalálkozóját megelőzően) Asselborn óva intette Magyarországot, Lengyelországot, Csehországot és Szlovákiát attól, hogy a menekültválsággal szembesülve megalapítsák a “különcök klubját”.

“Remélem, hogy nem kerül sor erre, és még a fejemből is száműzöm ennek gondolatát” – mondta Asselborn újságíróknak. A luxemburgi diplomácia vezetője szerint ha probléma adódik, akkor “össze kell dugni a fejünket, és együtt kell megoldást találni rá”.

A külügyminiszter elmondása szerint az egyik visegrádi ország képviselője azt állította, hogy Európa nem egy szolidáris közösség.

“Ha ez így van, akkor az illető nem értette meg Európa alapító atyáinak elképzelését” – hangsúlyozta Asselborn.
“Mindazoknak, akik Brüsszeltől szolidaritást tapasztalnak, ugyanazt kell visszaadniuk, különben nem működik a rendszer” – vélte a luxemburgi külügyi tárca vezetője. “Nem szabad játszanunk azzal, ami összetartja Európát” – tette hozzá.

Migránsválság: „Különcök klubja” lenne a V4?
Brüsszel, 2016. február 15.
Jean Asselborn luxemburgi (b) és José Manuel García-Margallo spanyol külügyminiszter (k) beszélget Johannes Hahnnal, az Európai Bizottságnak az európai szomszédságpolitikáért és az EU-csatlakozási tárgyalásokért felelős tagjával az Európai Unió külügyminiszereinek brüsszeli találkozóján 2016. február 15-én. (MTI/EPA/Olivier Hoslet)

A V4-ek miniszterelnökei hétfőn Prágában találkoznak, hogy egységes álláspontot alakítsanak ki a menekültválsággal kapcsolatban, amelyet aztán a csütörtöki és pénteki brüsszeli EU-csúcstalálkozón képviselhetnek. A prágai megbeszélésre Macedónia és Bulgária vezetőjét is meghívták.

A visegrádi országok az EU külső határainak megerősítését követelik, és elutasítják a menedékkérők elosztását szabályozni hivatott uniós kvótarendszert. Prágában azokról a reformjavaslatokról is szó esik majd, amelyekkel megpróbálnák a közösségen belül tartani Nagy-Britanniát.

Egyfajta ellenpontként csütörtökön – közvetlenül az EU-csúcs előtt – sor kerül a “hajlandók csúcstalálkozójára” Ausztria uniós nagykövetségén. Ezen a nyugat-balkáni menekültútvonalon fekvő országok vesznek majd részt, amelyek megpróbálnak közelebb kerülni a válság megoldásához.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Breaking! Amerika kimutatta a “foga fehérjét”! Konkrétan beavatkozik az orosz-ukrán háborúba, csapatokat küld Ukrajnába!.. – Szólj hozzá!

Terv a tervekhez: A katonai alakultok, amerikai speciális egységek (nem kis számban) az Egyesült Államok újra megnyitott nagykövetségét...

Nyár közepére akár a 800 forintot is elérheti a kenyér ára

Brutális drágulás várható, miután a gabora ára megduplázott az ukrán-orosz háború miatt. Az orosz-ukrán háború miatt jelenleg 15-20 millió...

Zelenszkij olyan utasítást adott ki a világnak, amit eddig még senki nem mert megtenni! Az USA és az EU foglalja le minden olyan országnak...

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök egy globális tervet szorgalmaz az országa háború utáni újjáépítésének támogatására. Továbbá arra kérte a nemzetközi...

Tóth Gabi szerint az anyukák nyolcvan százaléka nyomkodja a telefonját.. – Szólj hozzá!

Tóth Gabi szerint játszótéri anyukák többsége nem figyel a gyerekére Tóth Gabi elszomorodva tapasztalja, hogy a játszótéren a szülők...