5.4 C
Budapest
2022. november. 30. szerda

Migránshelyzet: A hideg sem állítja meg őket

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Forrás: hiradó

Folyamatosan érkeznek az illegális bevándorlók a szlovén-osztrák határhoz. Sentiljnél több ezren vártak arra, hogy beengedjék őket Ausztriába.

migránsok a határon

Szerbia, Horvátország és Szlovénia amilyen gyorsan csak tudja, továbbszállítja őket. A migránsok áradatán csak az osztrák határon lassítanak, ezért ott gyakori a feszültség. Az egyre hidegebb és veszélyesebb idő ellenére folyamatosan kelnek át az emberek a török és görög partok közötti tengerszoroson, ahol szinte mindennaposak a tragédiák.

(06:00) A héten 50 magyar rendőr indul Szlovéniába, hogy segítsenek a horvát határnál – erről beszélt a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1-en. Közben Magyarországra is folyamatosan érkeznek a visegrádi országok rendőrei és katonái, hogy részt vegyenek a schengeni határ őrzésében. Összesen 170-en jöttek, a Csehországból és Szlovákiából érkező egyenruhások már szolgálatba is álltak.

Jönnek

Az egyre hidegebb és veszélyesebb idő ellenére folyamatosan kelnek át az emberek a török és görög partok közötti tengerszoroson, ahol szinte mindennaposak a tragédiák. Közben Olaszországban hamarosan elkezd működni az első hotspot, azaz a menedékkérők regisztrálására alkalmas regisztrációs központ, ahol elvileg azt is el lehet majd dönteni, hogy az érkezőknek van-e esélyük menedékjogot kapni Európában.

Újabb incidensek Németországban

Németországban a hétvégén több incidens is történt a menekültválsággal kapcsolatban. Mecklenburg-Elő-Pomeránia tartományban több álarcos, baseballütővel és más eszközökkel felfegyverkezett ember összevert két szíriai férfit vasárnap este egy menedékkérőket befogadó átmeneti szállásnál. Mindkét áldozatot kórházba kellett szállítani, az ismeretlen elkövetők elmenekültek. Hasonló eset történt Magdeburgban, Szász-Anhalt tartomány fővárosában is. Ott nagyjából 30, ugyancsak baseballütőkkel felszerelkezett ember rontott rá három szíriai menedékkérőre, mindhármukat kórházba kellett szállítani. Szászországban befogadására szánt ingatlanokat gyújtottak föl.

Lesznek német tranzitzónák

Németországban a kormányzó konzervatív CDU és bajor testvérpártja, a CSU vezetői menekültügyi intézkedések közös kezdeményezéséről állapodtak meg. A vasárnap este nyilvánosságra került részletek szerint a legfontosabb a tranzitzónák létrehozása. A dokumentum egyebek között azt is tartalmazza, hogy a határ hatékonyabb ellenőrzése céljából a német és az osztrák hatóságoknak közösen kell járőrözniük a bajor-osztrák zöldhatáron, és létre kell hozni egy közös központot a rendőri, határőrizeti munka összehangolására. Angela Merkel és Horst Seehofer kedden közösen ismerteti a kezdeményezéseket a CDU/CSU parlamenti frakciójának ülésén.

Horvát belügyér: bővíteni kell a tranzitlehetőségeket

Egyedül Görögországnak kell növelnie befogadóképességét 50 ezer főre, a többi, a nyugat-balkáni migrációs útvonalon elhelyezkedő országnak a tranzitlehetőségeket kell bővítenie; ebbe a folyamatba be kell kapcsolódnia Magyarországnak is – mondta a horvát belügyminiszter. Ranko Ostojic Bródban látogatást tett a téliesített tranzitközpontban, amely keddtől működik, mihelyst a szerb oldalon is felkészülnek arra, hogy a migránsokat vonattal közvetlenül Sidről odaszállítsák. A zágrábi belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar-szerb zöldhatár lezárása óta a Horvátországban nyilvántartásba vett migránsok száma elérte a 300 ezret.

Kép: Google,

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A pálya csúcsán – romantikus, igaz történet, .. gyönyörű, megható film, Kevin Costner főszereplésével – videó

Igaz történet alapján, .. nagyon szép, .. romantikus film, csak ajánlani tudom mindenkinek! Kellemes szórakozást!   Erről Te sem maradhatsz le!   Teljes...

Orbán Viktor a finn kormányfőnek: Svédország és Finnország egyetlen percet sem veszít a NATO-tagságából

A miniszterelnök egyebek közt ezt üzente a Twitteren. Sanna Marin a YLE rádiónak adott interjúban azt mondta, ha találkozik...

Műholdfelvételek bizonyítják, nő az orosz erők száma Fehéroroszországban

A csapattelepítések viszont nem Ukrajna északról történő újbóli megtámadásának előkészítésére utalnak. Az amerikai Institute for the Study of War...

Napelemesek veszélyben: akár már 2024-től megszűnhet az éves szaldóelszámolás

A Magyar Közlönyben megjelentek szakági értelmezése szerint mindenkinek megszűnik az éves szaldóelszámolás. Egy hónap telt el azóta, hogy a...