24.4 C
Budapest
2022. június. 25. szombat

Migráció: hálás a macedón államfő a magyaroknak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás:  MTI

Magyarország konstruktív szerepet játszott a migránsválságban, és pozitív példát mutatott a sikeres régiós partnerségből és együttműködésből a macedón államfő szerint, aki mindezért háláját fejezte ki a Magyar Hírlapnak adott interjúban.

Gjorge Ivanov a lap hétfői számában úgy fogalmazott: az Európai Unió súlyos kudarcot vallott a migrációs válság kezelésében, Macedónia csupán jelentéktelen, a valós igények kielégítésére alkalmatlan felszereléseket kapott, anyagi támogatást viszont nem, miközben a hadsereg és a rendőrség bevetésére több mint havi másfél millió eurót költ az ország. Közölte azt is, hogy eddig a Macedón Köztársaság harmincmillió eurót költött a költségvetésből a migrációs válság kezelésére.

Migráció: hálás a macedón államfő a magyaroknak
(MTI/EPA/Georgi Licovszki)

Mindeközben a visegrádi országok sokkal több figyelmet és készséget mutattak az együttműködésre Macedóniával, egyfelől rendőröket, illetve adományokat küldtek, a válság napi kezelését és a biztonsági kockázatok megelőzését pedig a biztonsági szolgálatok együttműködése segítette – jelezte az államfő.

Gjorge Ivanov megjegyezte azt is, hogy a Macedón Köztársaság az első olyan nem uniós, és nem NATO-tag ország, amely válsághelyzetet és válságkezelést hirdetett az illegális migráció miatt. Hozzátette: egy mély belpolitikai válság közepette sikeresebben kezeli Macedónia a menekültválságot, mint sok európai ország. Emellett paradox módon a köztársaság nem uniós országként védi Európát egy uniós tagországtól, amely képtelen ellenőrizni a menekültválságot és egyszerűen átirányítja a menekülteket – mutatott rá.

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Emberek is élnek a világ legbarátságtalanabb helyén: a gázmaszk alapfelszerelés a Danakil-mélyföldön

A Föld egyik legszárazabb és legmelegebb vidékén mintegy százezer ember él. Számos olyan hely van a bolygón, amik az...

Javítani szeretne szexuális életén? (18+)

Itt az alkalom, hogy változtasson! A potenciaproblémák hátterében sokféle ok húzódhat: pl. valamilyen betegség (szív- és érrendszeri probléma, cukorbetegség),...

The Times of Israel : Zelenszkij csalódott Izraelben

Jeruzsálem | Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a jeruzsálemi Héber Egyetemen elmondott beszédében az Ukrajna és Izrael közötti szoros...

Berobban a kánikula: 33 -36 fokra kell felkészülni a hétvégén

Kánikula lesz hétvégén, vasárnap 36 fokkal. Sok napsütésre számíthatunk pénteken az ország nagy részén – írja előrejelzésében az Időkép....