2.3 C
Budapest
2023. március. 23. csütörtök

Miért változtatta meg a végrendeletét Pécsi Ildikó? – Lezárult a 400 milliós hagyaték ügye..

Dátum:

Megosztás:

Lezárult Pécsi Ildikó hagyatéki tárgyalása, amelynek a végén kiderült, hogy egyetlen fia, Szűcs Csaba örökölt mindent.

A Kossuth-díjas színésznő, Pécsi Ildikó tavaly decemberben hunyt el / Fotó: RAS-archívumA Kossuth-díjas színésznő, Pécsi Ildikó tavaly decemberben hunyt el / Fotó: RAS-archívum

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő tavaly decemberben hunyt el, nem sokkal imádott férje, Szűcs Lajos után, az pedig sokáig kérdéses volt, hogy a becslésünk szerint mintegy 400 millió forintot érő örökségük, gödöllői és fővárosi ingatlanjaik, illetve ingóságuk, drága régi bútoraik, emlékeik hová kerülnek. Az eljárás lezárult, s bár több pletyka is keringett arról, hogy a módosított, nem sokkal a színésznő halála előtt készített végrendeletben kit nevezett meg örökösnek, már nem titok: a fiára hagyott mindent.

Erről Te sem maradhatsz le!

– Való igaz, hogy a hagyatéki eljárás véget ért. Ildikónak és Lajos bácsinak egyetlen gyermekük volt, a fiuk, Csaba, így azt gondolom, nem is volt kérdés, ki örököl majd – mesélte lapunknak a színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba.

– Az első végrendelet megsemmisült, mivel Lajos bácsi halála után Ildikó írt egy újat. A korábbi hagyaték részletei nem publikusak, de nem is tartozik rám. Én a szellemi örökségét gondozom, ezért teszek meg mindent. Ahhoz, hogy az anyagiakkal mi a helyzet, semmi közöm.

Pécsi és férje korábban valóban írt egy végrendeletet, lapunk pedig úgy tudja, ebben egymásra hagytak mindent.

Pécsi Ildikó és férje, Szűcs Lajos az első testamentumban egymásra hagyták ingóságaikat /Fotó: Fuszek GáborPécsi Ildikó és férje, Szűcs Lajos az első testamentumban egymásra hagyták ingóságaikat /Fotó: Fuszek Gábor

– Volt egy időszak, amikor a házaspár fia, Csaba eltávolodott a szüleitől. Nem azt mondanám, hogy elmérgesedett a helyzet, nem sodródtak messze egymástól, de nem igazán beszéltek. Ez akkoriban volt, amikor Csaba elindította a válást az előző feleségétől, Csillától – árulta el a Blikknek a színésznő egyik barátnője.

Akkor Ildikó és Lajos úgy döntöttek, hogy mindent egymásra hagynak, erről készült is végrendelet. Idővel persze, megenyhült a szívük, és Csaba is rájött, hogy nem fordíthat hátat imádott szüleinek.

Közben szegény Lajos beteg lett, s ekkor érkezett Csaba kisgyermeke is, a pici unoka pedig ismét közel hozta egymáshoz a családtagokat. Újra olyan volt minden, mint régen. Rendszeresen találkoztak, és mintha az a mosolyszünet sosem lett volna. Ezért nem is volt kérdés, hogy Lajos halála után Ildikó elrendez mindent, s ekkor készült az új testamentum, amelyben a fiára hagy mindent. Tudta, hogy Csabának ez nagy segítség a mai világban, hiszen fel kell nevelnie egy kisgyereket. Valahol szomorú, mégis megható, hogy így lett békesség a halála után.

Szűcs Csaba összetört, fél éven belül veszítette el szüleit, s minden bizonnyal már bánja azt az időszakot, amikor megszakította velük a kapcsolatot.

– Mindig is nagyon szerettük egymást az édesanyámmal, igaz azonban, hogy történt egy hosszabb ideig tartó eset a válóperemmel kapcsolatban, ami feszültséget okozott közöttünk. Az édesanyám nem igazán szerette, ha nem úgy történnek a dolgok, ahogy ő elgondolja, így összevesztünk. Ebben az ügyben az én drága édesapám, Szűcs Lajos villámhárítóként működött – nyilatkozta korábban a Mokkának Csaba, aki a hagyatéki eljárás lezárultával már rendelkezhet szülei hagyatékával.

Erről Te sem maradhatsz le!

Mint arról korábban beszámoltunk, a szomszédok elmondása szerint a házaspár halála után a gyermekük elvitette a gödöllői házból a bútorokat, s már vevők is megnézhették a csodás, ősfás telken lévő ingatlant, ám Csaba csak most vált jogosulttá arra, hogy el is adja azt, így hamarosan újra élet költözhet abba a házba, amelyet Pécsi Ildikó élete egyik fő művének tartott, s amelyet annyira szeretett.

Készül az életrajzi könyv

A színésznő még életében elkezdte írni önéletrajzi könyvét, amelynek összefogásában fogadott fia, L. Péterfi Csaba segített neki.

– A kézirat már kész van, jelenleg próbaolvasáson van, azt követi az esetleges korrekció. Reményeim szerint találunk egy kiadót, amely gondozásába veszi a könyvet, de nem tudni még, mikor adhatjuk ki. Ez Ildikó visszaemlékezése, amelynél az egyetlen kikötése az volt, hogy csak a halála után jelenhet meg – mondta a Blikknek a színésznő fogadott fia, L. Péterfi Csaba.

blikk

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Hegyek között – amerikai romantikus dráma – videó

A fotóriporter Alex és a sebész Ben útja Boise városának repterén keresztezi egymást. Alex az esküvőjére, Ben pedig...

Esti torna – videó

Mozogj többet, élj tovább! Esti torna - videó Hirmagazin.eu

Esti mese – videó

Jó éjszakét gyerekek! Esti Mese A kiskakas gyémánt félkrajcárja - népmese Hirmagazin.eu

Közel a harmadik világháború (reméljük nem lesz (szerk..)): amerikai bombázókat fogtak az orosz határon..

"2023. március 20-án a Nyugati Katonai Körzet légvédelmi erőinek szolgálatban lévő radarjai két, az Orosz Föderáció államhatárának irányába...