26.9 C
Budapest
2022. május. 21. szombat

Miért nem gyűjtenek inkább bélyeget?

Dátum:

Megosztás:

Meghökkentő: új kabalaőrület terjed a Covid-oltás után

Fellángolt az internet: új kabalaőrület tartja lázban a koronavírus-oltáson átesett magyarokat. Az eredmény magáért beszél.

Ott hever a polcokon vagy lóg a kulcstartókon – új kabalaőrület tartja lázban a magyarokat. „Van rajtam kívül még olyan, aki hazavitte a kínai oltása dobozát emlékbe?” – Renátó az egyik zárt Facebook-csoportban gondolt egyet és egy poszt erejéig megosztotta az örömét a nagyérdeművel. A poszt kommentszekciója ezután önálló életre kelt. Kiderült, új kabalaőrület terjed a neten. Nem csalás, nem ámítás: egyre többen kérik el a háziorvosuktól a Sinopharm-oltás dobozát és teszik el relikviának a sztorimentes időkre.

 

furcsa kabalaőrület

Fotó: Renató/Facebook

 

Ázsiai nyelv hever a polcokon

„A dobozt pusztán azért kértem el, hogy emlék legyen. Annyit láttam az újságokban, hogy kíváncsi is voltam rá közelebbről. Szerencsére az orvosom azonnal odaadta nekem” – meséli Renátó a ripost-nak. A férfi ezután hozzáteszi: neki mindegy volt, hogy milyen oltást kap, de egy dologban viszont biztos.

„Az a tervem, hogy hosszú ideig, valószínűleg évtizedekig a polcomon tartom”– mondja.

Attila azt mondja, ő a poén kedvéért gyűjt szuveníreket bármerre is jár. A férfi régóta tervezte, hogy elkéri az oltásból hátramaradt dobozt. „Reméltem, hogy az orvosom nem lesz nagyon dühös rám, ha elkérem tőle. Rögtön odaadta.”

 

furcsa kabalaőrület

Attila évtizedekig meg akarja őrizni a Covid-oltás emlékét a polcán Fotó: Attila/Facebook

Mindenki ezt olvassa most!

Voltak még kreatívabbak is

A furcsa kabalaőrület más Facebook-felhasználót is magával ragadott, köztük Lászlót is. A férfi egy egész ampullát kért el az orvosától, hogy belőle készítsen kulcstartót.

 

furcsa kabalaőrület

Egyik olvasónk a kínai vakcina ampullájából készített magának kabalát Fotó: Facebook

Mindenki ezt olvassa most!

Az orvosok nyitottak lehetnek

A furcsa kabalaőrület nem mindenkinek adatott meg. Egyik olvasónk, Róbert a ripost kérdésére elmondta: ő a Szent Rókus Kórház oltópontján kapta meg a kínai oltást, de hiába kérte mindkét alkalommal a dobozt. „Se az ampullát, se a dobozt nem adták oda. Határozott nemmel válaszoltak” – meséli csalódottan a férfi. Dr. Mangó Gabriella háziorvos szerint ebben nincs semmi meglepő. „Az oltópontokon veszélyes hulladékként kezelik a tömeges oltás miatt felgyülemlett ampullákat” -mondja, hozzátéve: háziorvosként eddig tőle még nem kértek ilyen furcsa kabalát, de a háziorvosok odaadhatják.

Cikk: ripost

Címsor: Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Kocsis Máté „nagy ívben tesz” Jakab Péterre, aki végrehajtót küldene rá.. – Szólj hozzá!

Jakab szerint Kocsis pert vesztett vele szemben és bocsánatkérésre is kötelezték, de ezt nem hajlandó megtenni. Facebookos harcba kezdett Jakab...

A Facebookon dicsekedett: lefejezte a macskáját – rendőrök kopogtattak nála

Megölte a macskáját egy nő, mert begurult, ráadásul még a Facebookon is dicsekedett a szörnyű tettével. Lebukott, akár...

Tornádó pusztított Németországban, halálos áldozatok, sérültek is vannak a viharnak – félelmetes videók

Erős tornádó pusztított Németországban, Paderborn és Lippstadt városában – számolt be az Időkép. https://youtu.be/NTMY2UGSz3U A vihar jelentős pusztítást végzett: fákat tört ki, tetőket, épületeket...

Eltűnt egy 13 éves újpesti fiú – Ha láttad, hívd bármelyik rendőri számot!

A Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. Kerületi Rendőrkapitánysága eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó Barcsa Patrik Ármin ügyében – írja a...