-1.9 C
Budapest
2023. február. 9. csütörtök

Miért használjunk autófóliát? Íme a 3 legnagyobb előny!

Dátum:

Megosztás:

Sajnos akármilyen lelkiismeretesen ápoljuk szeretett gépjárművünket, az idő vasfoga végül kitörölhetetlen nyomot hagy a megjelenésén.

Egy új autó az első évben átlagosan 20-30%-os értékcsökkenést szenved el, 5 éven belül ez az érték csaknem a duplájára nő. Hogy ez a tendencia minél lassabb legyen, nagy segítségünkre lehetnek a karosszéria- és autóablak fóliák: cikkünkben összeszedtük a használatukkal járó 3 legnagyobb előnyt.

Évekre konzerválják az autó kinézetét

Minőségi autófólia használatával nagy lépést tettünk a felé, hogy sokáig megőrizzük autónk újszerű megjelenését kívül-belül. A jármű fényezése számos veszélynek van kitéve a mindennapos használat következtében a kavicsfelverődésektől a madárürüléken át az UV sugarak fakító hatásáig. A karosszéria- és autóüveg fóliákkal viszont évekig megfelelő védelmet biztosíthatunk autónk külső és belső felületeinek számára a karcolásoktól, a foltosodástól és az elszíneződéstől egyaránt.

Megnövelik a gépkocsi élettartamát

Amellett, hogy az autófóliák hosszú ideig megőrzik egy gépjármű megjelenését, segítenek megnövelni annak élettartamát is. Egy hajszálvékony karcolás ugyanis nemcsak a megjelenést, hanem az autó állapotát is negatívan befolyásolja – egy néhány milliméteres sérülés pár hónap alatt centiméteres, rozsdás problémává fejlődhet, melyet már csak komoly anyagi ráfordítással fogunk tudni kijavíttatni.

A karosszériavédő fóliákat azonban éppen ennek megakadályozására tervezték, és akár évtizedes védelemmel ruházhatjuk fel gépjárművünket. Napjaink széles fóliaválasztékának köszönhetően különféle specifikációkkal rendelkező fajtákat is találhatunk – a LLumar Platinum PPF autófóliák például öngyógyuló és hidrofób tulajdonságokkal is bírnak. Válasszuk bármelyik típust, egy tanácsot érdemes megfogadni: mindenképp bízzuk szakemberre autónk lefóliázását! Ellenkező esetben több, mint valószínű, hogy elégedetlenek leszünk a végeredménnyel.

Rengeteg pénzt megspórolhatunk

Talán nem igényel különösebb magyarázatot az a tény, hogy egy nagyobb sérülés kijavítása a fényezésen igen sok pénzbe kerülhet. Igaz ugyan, hogy egy karosszériavédő fólia és annak telepítése igényel némi kezdeti kiadást a felhasználó részéről, azt követően azonban nem kell aggódnunk a karcolásoktól és esztétikai hibáktól. Az autóablak fóliák pénzmegtakarító hatása pedig főleg a nagy melegben érzékelhető: a használatukkal kellemes hőmérsékletet teremthetünk az utastérben, vagyis nem kell majd egész nyáron működtetni a jármű légkondiját.

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia

Kapcsolódó hírek

Mindkét lábát amputálni kellett az olimpiai bajnoknak

Mindkét lábát amputálni kellett a korábbi orosz műkorcsolyázó Roman Kosztomarovnak, aki 2006-ban jégtáncban téli olimpiai aranyérmet szerzett. A többszörös...

Nagyon rossz irány: az ukránok orosz területek célbavételét emlegetik, az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak

A Mandiner is megírta: az oroszok ultimátumot adtak az USA-nak. „Az orosz félnek nem áll szándékában eltűrni az amerikai nagykövetség...

Az EP-jelentéstevője szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt

Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti politikus szerint Magyarország veszélyt jelent az EU-ra a nagy orosz befolyás miatt. Szerinte a magyar...

Megtalálták az elveszett várost az óceán mélyén – videó

A Közép-atlanti gerinctől nyugatra, az óceán mélyén tornyok csipkézett tája emelkedik ki a homályból. Krémszínű falaik és oszlopaik kísérteties...