8.4 C
Budapest
2023. március. 27. hétfő

Miért gondolja sok elemző azt, hogy az angol font továbbra is gyenge marad?

Dátum:

Megosztás:

Miért gondolja sok elemző azt, hogy az angol font továbbra is gyenge marad?

A koronavírus újabb hulláma az Egyesült Királyságban egyre erősödő nyomást gyakorol a közegészségügyi rendszerekre így közvetve az angol fontra is. Amennyiben egy elhúzódó globális recesszió előtt állnak, akkor valószínűsíthető, hogy sokkal gyengébb helyi gazdaságra lehet számítani, azaz kisebb lehet a kereslet a brit import iránt. Az infláció fokozatosan és igen lassan fog felgyorsulni, amely viszont nagyban növeli a kamatcsökkentés esélyeit. A Brexittel kapcsolatos aggodalmak tovább ronthatják az angol font esélyeit más egyéb országok valutáival szemben.

Az Egyesült Királyságban jelenleg recesszió van és hogy ebből valaha kilábalnak-e az nagyban függ az ösztönző intézkedésektől. A túl sok bizonytalanság, amelyt a Brexit és a koronavírus járvány okoz negatívan hat az angol fontra. A britek politikai döntését, hogy kiléptek az Európai Unióból sok brit állampolgár megkérdőjelezte és nem tudják azt sem, hogy ez vajon hosszabb távon jobb lesz-e, megérte-e. A politikából egyre több bizonytalanság ered, amely miatt nagyon sok befektető adja el az angol fontot, mert jóval esélyesebbnek érzik azt, hogy a font gyengülni fog.

Talán kevesen tudják, de az amerikai dollár nagy hatással van az angol fontra. Amikor az amerikai dollár erősödik, akkor az angol font gyengül. Viszonylag kevés olyan valuta van amelyik erősebb, mint a dollár, de egy fontért sokkal többet lehet kapni, mint egy dollárért. Az angol font és az amerikai dollár devizapár magas szintű likviditással rendelkezik. A világ egyik leglikvidebb devizapárja. Jelenleg is elmondható, hogy az összes devizatranzakciónak mintegy 6 százalékát teszi ki az angol font, mint alapvaluta. Az amerikai dollár és az angol font a forex kereskedés egyik leglikvidebb devizapárja.

A különféle árfolyamokat előre nagyon nehéz megjósolni, de az biztosan tudható, hogy a gazdasági feltételek nagyban befolyásolhatják a hosszú távú trendeket. Ugyan az Egyesült Királyság népessége kicsi, de itt összpontosul a világ egyik legnagyobb gazdasága, így továbbra is világgazdasági szerepet tölt be Brexit ide vagy oda. Az angol font az amerikai dollár erős alternatívája és az is marad. A font pozícióját természetesen a Brexit alááshatja, így ezt a hosszabb távon befektetőknek mindenképpen figyelembe kell venniük. A rövidebb távon kereskedőknek azonban a Brexit, még mind a mai napig számos kereskedési lehetőséget biztosít.

Akiket érdekel az angol font jelenlegi állása azoknak az MNB árfolyam és az OTP árfolyam is segítséget nyújthat. A két weboldalon mindig naprakész információkat találhatunk, így, ha valutaváltáson gondolkodunk és angol fontot szeretnénk vásárolni mindenképpen nézzük meg a legfrissebb valós árfolyamokat. Utazás előtt is érdemes az angol fontot folyamatosan figyelni, hiszen akár egy nap alatt is bekövetkezhet olyan változás, amely lehetővé teszi, hogy forintunkért sokkal több angol fontot válthassunk.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget

A magyarok megbosszulják a spliti döntőn elszenvedett vereséget Horvátország és Magyarország néhány száz kilométerrel odébb, fél évvel később újabb...

60 éves Quentin Tarantino – képgaléria

Quentin Tarantino, .. filmek, képgaléria Forrás Hirmagazin.eu

A Disney és az április újdonságok – filmek rövid bemutatói

ÁPRILISI ÚJDONSÁGOK   PÁN PÉTER ÉS WENDY PETER PAN & WENDY DISNEY+ ORIGINAL FILM   Április 28. Kizárólag a Disney+ kínálatában A fiatal lány, Wendy Darling...

Tévhit, hogy a vízben található baktériumok okozzák a hüvelyfertőzéseket

Edzett hüvelyflórával induljunk a Húsvét ünnepének.. A legfrissebb hírek itt!   Erre ügyeljünk a húsvéti wellnesskor: Tévhit, hogy a vízben található...