0.9 C
Budapest
2023. december. 1. péntek

Miért fontosak a fényképek?

Dátum:

Megosztás:

Már bárki tud jó minőségű képeket készíteni, mivel szinte mindenkinek van egy telefonja, vagy akár fényképezőgépe.

Sokan mondják, hogy ne képeket készítsünk, amikor időt töltünk barátainkkal, szeretteinkkel vagy akár kirándulunk. De miért is ne?!

Egy kép nem csak arra jó, hogy megosztogassuk facebookon vagy Instagrammon, hanem leginkább azt a cél szolgálja, hogy évekkel később vissza tudjuk tekinteni és újra átélhessük a szép pillanatokat.

„A pillanatokat meg kell élni, nem pedig a telefonozni, amikor ott vagyunk” egy szintén gyakran hallott mondat, ami megint csak elég gyenge érvnek tekinthető. Először is a kettő nem zárja ki egymást, persze, ne az egész alkalom alatt telefonozzunk, de előkapni a telefont a zsebünkből, majd beállni a képhez, abban az esetben, amikor valaki úgy érzi, hogy sehogy sem jó a haja is csak pár percig tart. Ellenben, az a kép, ami készítettünk akár egy életen át is megmarad a telefonban és bármikor vissza tudjuk nézni, ezzel szemben, amikor „csak” megéljük a pillanatot könnyen lehet, hogy elfeleltjük az idő múlásával.

Erre remek példa, hogy legtöbben nem emlékszünk a gyerekkorunk minden apró részletére, így igazán jó érzéssel tud eltölteni, amikor találunk egy még sosem látott kiskori képet önmagunkról gyermekkori állatkánkat ölelgetve, kedvenc játékunkkal játszva vagy egy eltávozott rokonunk társágában készítve. Ezeket a képeket nem lehet semmivel helyettesíteni, és bármennyire szeretnénk másképp gondolni ezek, az egykori szeretteinkhez kapcsolódó emlékek is egyszer elhalványulnak.

A képek nem csak nekünk lehetnek fontosak, hanem gyerekeinknek is, majd egyszer az ő gyerekeiknek és így tovább. Az emlékek őrzése nem egyenlő a múltban ragadással, viszont remek érzés lehet, amikor felfedezünk egy kis hasonlóságot a felmenőinkben és magunkban, illetve, ha minél több évre vissza tudjuk vezetni a családfánkat és ehhez képeket is tudunk társítani.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

PET-palack visszaváltás: Nemcsak lehetséges, kötelező is!

BUDAPEST (2023. november 29.) – Jövő év elejétől kötelező PET-palack visszaváltás lép életbe Magyarországon, ami talán érdemben hozzájárulhat...

Megszabadulna fölösleges kilóitól?

Fogyjon velünk lemondások nélkül! A lakosság nagy része küzd súlyfelesleggel, ami egyrészt esztétikai probléma, de sokkal inkább egészségügyi, hisz súlyos...

Álmodozó kényelem – útmutató a stílusos és kényelmes pizsamák kiválasztásához nők számára

Az alvás minőségének javítása érdekében ügyelj arra, hogy a hálószobában ne csak friss levegő legyen. Igaz, hogy az...

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...