11.6 C
Budapest
2024. február. 24. szombat

Miért aléltak el olyan könnyen régebben a nők?

Dátum:

Megosztás:

hirmagazin 2015 06 14 142642

A 19. században az úrihölgyek úton, útfélen a lovagjaik karjaiba omlottak, ám ennek nem a csalafinta taktikázás állt a hátterében. A kisasszonyok érzékenysége helyett sokkal inkább felelőssé tehető a kor kegyetlen divatja.

Ha szoktál kosztümös filmeket nézni, vagy 18-19. századi regényeket olvasni, akkor bizonyára ismerős a helyzet: a csinos, érzékeny lelkű főhősnő, amint valami kellemetlen hír éri, levelet kap a szerelmétől, vagy esetleg megcsókolják, azonnal elalél, lehetőség szerint persze rózsaágyra, vagy egy sármos ifjú karjaiba.

De vajon mi volt az oka annak, hogy a régi korok asszonyai és úrihölgyei ilyen sűrűn ájultak el? Ennyivel gyengébbek, vagy érzékenyebbek lettek volna minálunk, 21. századi nőknél?

A rendszeres elalélás egyik oka a korabeli ruházkodásban kereshető, az úrihölgyek döntő többsége ugyanis szorosra húzott fűzőt viselt, a divatos homokóra-forma megteremtése érdekében. Szépnek szép volt e viselet, csak lélegezni és enni nem lehetett benne, nem csoda, ha az órák óta ebben a kínzó spanyolcsizmában pihegő kisasszony az első izgalomnál, vagy nagyobb levegővételnél elájult. A fűző viseletére már egészen fiatal kortól elkezdték rászoktatni a lányokat, akinek fejlődő szervezetét szabályosan eldeformálta e kegyetlen divat: a bordáik elmozdultak, a szerveik a gerincüknek nyomódtak, vagy lepréselődtek az alhasukba jobb híján, a tüdejük pedig szintén nem tudott megfelelően kifejlődni.

Már csak hab a tortára, hogy a passzéra húzott fűzőben a beleik sem tudtak rendesen működni, és a vérkeringésük is akadozott. Az sem sokat javított a dolgon, hogy –szintén a kor divatirányzatának megfelelően- a fűző fölé temérdek réteg ruhák hordtak, nem csak télen, de nyáron is. Így ha a kifulladás nem, akkor a hőguta garantáltan kiütötte a kisasszonyokat.

(forrás: marmalade, Kép: womanshealthmag.com)

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ma este egy romantikus vígjáték – Randiguru – videó

Albert (Kevin James), a jámbor könyvelő fülig szerelmes egy hírességbe: az elbűvölő és gyönyörűséges Allegra Cole-ba (Amber Valletta)....

Olcsóbb és teljes körű hozzáférést szeretne az Xbox Game Pass előfizetőknek a Microsoft

Csak azoknak kell a teljes árat fizetniük, akik kitartanak az Xbox-szal rivalizáló játékkonzolok mellett. Folytatódik az Activision Blizzard felvásárlásával...

Brutális állatkínzás Hajdú-Biharban: fejbe lőtt kutyát találtak – 18+

Egy budapesti állatkórházban próbálják megmenteni a püspökladányi kutyát. A püspökladányi Mancsmentő Állatvédő Egyesület a közösségi oldalán osztott meg egy...

Ahogy drágul az üzemanyag, egyre sűrűbben fordul elő, hogy a benzinkúton fizetés nélkül akarnak távozni..

Fizetés nélkül távozni nem csak a boltokból szokás, a szarkák gyakran a benzinkutakat is úgy hagyják ott, hogy...