17.7 C
Budapest
2022. május. 16. hétfő

Microsoft – Phil Spencer elmondta, hogy felhőalapú infrastruktúrája miatt az Amazont és a Google-t tartja a legerősebb ellenfélnek a piacon..

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Az Xboxnak már nem a Play Station és a Nintendo a fő riválisa

A Microsoft a jövőben nem a Sonyt és a Nintendót tekinti az Xbox platform fő riválisának. A cég játékrészlegének igazgatója, Phil Spencer elmondta, hogy felhőalapú infrastruktúrája miatt az Amazont és a Google-t tartja a legerősebb ellenfélnek a piacon.

A felhőalapú játék sok frusztráló problémát megold a játékosok számára, ám ezzel egyidejűleg egyelőre néhány sajátos hibája is van – írta a BBC.

A Google az első belépő a felhőalapú játékszolgáltatások piacán

Spencer ennek ellenére azt mondta, hogy „hagyományos” riválisai, a Nintendo és a Sony nem tudja tartani a lépést a játék jövőjével.

Amikor a Nintendóról és a Sonyról beszélünk, nagy tiszteletben tartjuk őket, de látjuk, hogy az Amazon és a Google lesz a fő versenytársunk a jövőben” – mondta az Xbox feje az új technológiai hírportálnak, a Protocolnak.

A Google 2019-ben lépett be az otthoni játék piacára, a Stadia streaming szolgáltatásával. A társaság hatalmas felhőalapú számítástechnikai üzletága azt jelenti, hogy rendelkezik a szükséges infrastruktúrával, ám a kritikusok szerint a Stadian elérhető játékok felhozatala egyelőre nagyon gyenge.

A felhőalapú játékszolgáltatással a felhasználóknak nincs többé szükségük konzolra. Ehelyett a játékokat hatalmas adatközpontok szerverein futtathatják, az onnan érkező képek pedig az interneten keresztül érkeznek a tv-jükre, számítógépükre, okostelefonjukra vagy táblagépükre.

A konkurencia már megkezdte a fejlesztéseket

A Stadiával a Google megelőzte az Amazont és az Apple-t, melyek rengeteg játékot kínálnak az alkalmazás áruházaikban, azonban felhőalapú szolgáltatást egyelőre nem tudnak nyújtani.

A jelenleg is hatalmas felhőalapú számítástechnikai ágat működtető Amazon, valamint a hatalmas fejlesztési költségekkel operáló Microsoft a pletykák szerint már dolgozik saját játékszolgáltatásán, mellyel konkurenciát jelenthet a Google-nek.

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

 

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

Kapcsolódó hírek

Bréking! Megvásárolható a nyugdíjra jogosító, kvázi munkában eltöltött idő, visszamenőlegesen is és előrevetítve is.. – Szólj hozzá!

Számos esetben merül fel a kérdés, hogy a nyugdíjjogosultsághoz még hiányzó szolgálati időt meg lehet-e vásárolni, és ha...

12 éves orosz kislány került fel az ukrán Mitrovorec halállistájára

12 éves orosz kislányt is feltett a halállistájára a szélsőséges ukrán Mitrovorec honlap. Faina Szavenkova bűne az volt, hogy...

Amerika ezeket a “kedvező feltételeket” ajánlotta fel Oroszországnak, hogy megadhassa magát! .. – Szólj hozzá!

Feltételek Oroszország kapitulációjához: A katonai akciók leállítása, a csapatok visszavonása oda, ahol február 24-e előtt voltak, és megbánni...

Hihetetlen érdekességek a magyar labdarúgás történelméből

Most a magyar futball rajongóinak próbálunk kedvezni és összegyűjtöttünk érdekes statisztikákat az NB 1-ből és a magyar válogatottról. Az...