21.8 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Mi van itt? Rengeteg macskát kínoznak meg országszerte

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mi történik most, a karantén után? Rengeteg brutális macskakínzásos esetről szereztünk tudomást: nyíllal átlőtték, autóból kidobták, magára hagyták a macskát….

Kiderült: a legtöbb esetben unaloműzésként kínozzák az állatokat.

Megszaporodtak a brutális macskabántalmazásos esetek – mondta Makrai Krisztián, a Segítő Kezek az Állatokért civil csoport vezetője. A legszomorúbb, hogy az elkövetők ezt élvezik is, unaloműzés gyanánt teszik ezeket. Most van a szezonja a macskák ellésének, és sokszor a „gazdák” nem tudnak mit kezdeni a nem ivartalanított állat minimum 5 kiscicájával…. Pedig a karantén idején is örökbe lehetett volna adni őket, hiszen az állatvédők telephelyén éppen az ilyen helyzetekre vannak kint kennelek, amibe bele lehet tenni az állatot. Sokan mégis a kegyetlen megoldást választják: megölik, vagy egy leragasztott kartondobozban kidobják őket az útszélén és az erdőben…

Furgonból hajította ki a kismacskát

Érden a Tárnoki úton egy férfi menet közben hajított ki egy kismacskát a furgonjából. Az állat szerencséje az volt, hogy mindezt végignézte N. Viktória, aki megmentette az állatot.

Fotó: Mentés után néhány órával.

Annyit láttunk a barátnőmmel, hogy kinyílik az ajtó menet közben és a sofőr kidob valamit

– kezdte Viki.

Fotó: olvasónk küldte

„Egy szürke kiscica volt, aki borzasztóan megijedt. Félrerántottuk a kormányt, ő elszaladt. Hosszas keresgélés után előjött remegve és nyávogva. Szerintem nem ember, aki ilyet megtesz… Szerencsére a kicsit hamar befogadták, így már szerető családnál lehet.”

Kapával szétkaszaboltak egy macskát

Emberi ésszel fel sem fogható, mit tettek egy macskával Érsekvadkerten. Cirmi másfél napig szenvedett, ezután találta meg a család az elkövető kerti fészerében. Az idős asszony, aki kínozta, tucatnyi alkalommal sújthatott le kapájával a menekülés közben sarokba szorított állatra. A nő szétkaszabolta a macskát. A gazdája azonnal állatorvos segítségét kérte, de már nem tudtak rajta segíteni. Deréktól lebénult, mozgásképtelen volt, több testrésze is csonkolva volt. A rendőr állatkínzás gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Heccből, nyíllal lőtték át

Magyarnádoron egy fiatal cicát nyíllal lőttek át

– tudta meg a ripost. Egy ismeretlen „vadászott” a kertek között sétálgató macskákra. Az egyik állatmentő segítséget kért, képet is töltött fel a sérült macskáról, de az annyira brutális volt, hogy a Facebook letiltotta. Információink szerint a Noé Állatotthon Alapítványhoz szállították.

ripost / Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Szörnyű baleset: kéthetes baba zuhant le az áruház mozgólépcsőjén

Nem tudni, hogy a kisbaba túlélte-e. A szemtanúk szerint mindössze kéthetes lehetett az a csecsemő, aki egy londoni áruház...

Heves jégcsapás érte az Alföldet – videókon a vihar – videók

Amíg az ország nagy részében izzasztó napsütés van az Alföldön most szó szerint "az ég a földet éri". Jégesőt...

Boris Johnson lemondana, ha magára kellene hagynia Ukrajnát

Boris Johnson brit miniszterelnök lemondana, ha a gazdasági nehézségek mellett túl költséges lenne az ukrán emberek támogatása, írja...

Fullasztó meleg, zivatarok, országos riasztás: kemény hétvégének nézünk elébe

Embert próbáló hétvégénk lesz.. Folytatódik a nyári időjárás, nem várható enyhülés a forróságban - figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat....