20.2 C
Budapest
2022. május. 28. szombat

Mi történhetett? Rejtélyesen eltűnt a kínai újságíró, aki Vuhan lezárt helyeire bejutva, a hatóságok akarata ellenére tudósított az embertelen állapotokról

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Csen Qiushi január 24-én érkezett meg Vuhanba, azóta tudósított a közösségi médiában a koronavírus epicentrumában uralkodó állapotokról a külvilág számára. Néhány napja azonban az újságíró rejtélyesen eltűnt, családja attól fél, a férfit karanténba zárhatták.

Quishi éppen aznap érkezett meg Vuhanba, amikor kiderült, elhunyt az az orvos, Li Ven-liang, aki már decemberben figyelmeztetni próbálta kollégáit és ismerőseit a közelgő, immár a 2003-as SARS-járványnál is súlyosabb vírusra. Nem sokkal később a hatóságok azonban megpróbálták elhallgattatni Ven-liangot, aki végül január 24-én veszítette életét koronavírusos megbetegedés következtében. A 34 éves orvos halála óriási felháborodást váltott ki Kínában, ahol több ezren kezdték el követelni a szólás- és sajtószabadságot.

Alig két héttel később azonban úgy tűnik, újabb, az igazságra fényt derítő kínai újságíró körül alakul botrány. Quishi ugyanis kórházakat, lezárt helyeket látogatott meg Vuhanban, ahol megmutatta a koronavírus epicentruméban uralkodó embertelen állapotokat. A Youtube-ra január 30-án feltöltött videójában az újságíró amellett, hogy hosszan beszél tapasztalatairól, megmutatta azt is, ahogy egy lázas férfi a kórház előtt esett össze, miután napokig nem kapott orvosi ellátást, illetve azt is, hogy az oxigénmaszkos betegek a kórház zsúfolt folyosóin, átmeneti, összetákolt ágyakban fekszenek.

Qushi annak ellenére tudósított Vuhanból, hogy tudta, a kínai hatóságok fekete listáján szerepel a korábbi leleplező videói miatt.

„Nem csökken a lelkesedésem, amíg élek, folytatom a tudósítást. Ha a haláltól nem félek, miért kellene tőled, Kommunista Párt?” – mondta a férfi, aki néhány nappal ezelőttig rendszeres kapcsolatban állt a családtagjaival. Csütörtök óta azonban senki nem tudta elérni.

A CNN megtudta, családját arról értesítették, a férfit néhány napja karanténba zárták. A szülők viszont attól tartanak, mindez Qushi akarata ellenére történhetett, a férfi ugyanis vuhani tartózkodása során egyszer sem panaszkodott egészségügyi problémákra. A vuhani rendőrség a CNN megkeresésére ellenben azt válaszolta, semmilyen információjuk nincs az eltűnt férfiról.

Mindeközben a Weibót, a kínai közösségi médiát elözönlötték a férfit hősnek tituláló bejegyzések. Sokan attól tartanak Quishinek a kínai hatóságok nem csak a szólásszabadságát, hanem a személyi szabadságát is korlátozták.

(Index) / Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Három fontos témával foglalkozunk ma videónkban: Megtorlástól retteg …; – Minizsenik vagy autisták? – Galla Miklós meztelenkedett; – videó (18+)

MEGTORLÁSTÓL RETTEG - exkluzív interjút adott az az édesanya, akit vert és prostitúcióra kényszerített 17 éves barátja. A...

“Ha a biztonsági cég embere nem hagyja ott a gyermekemet magára a füstölő lakásban, akkor a fiunk még ma is élhetne” – Babicsek Bernát...

Babicsek Bernát szülei, miután megkapták fiuk halálával kapcsolatos nyomozati anyagokat, úgy vélik, a 41 éves színész ma is...

Új jelképeket kap Salgótarján várossá válása századik évfordulóján

Salgótarján idén ünnepli várossá válásának századik évfordulóját, a centenárium alkalmából polgármesteri lánccal és városkulccsal bővítik az önkormányzati jelképek...

Kislányom beleharapott a virslibe, majd fuldokolni kezdett. Ez volt benne:.. – Oszd meg, hogy minden anyukához és mindenkihez eljusson!

“Anyukák és mindenki!!! Már eltelt több óra azóta, hogy reggeliztünk a kislányommal, de azóta remegek az idegességtől.." Egy édesanya...