Kezdőlap Főhírek Gazdaság Mi lesz itt nyáron? Még nettó 800 ezer forintért sem akar senki...

Mi lesz itt nyáron? Még nettó 800 ezer forintért sem akar senki séfhelyettes lenni a Balatonnál – videó

6
d0kk9kpturbxy9hzwjhzgzjm2mynty4mtljy2eyzdq3nmm2mwuxmdazzs5qcgeslqmazmpngidndcitbc0c6m0bnoghmau
Nettó 800 000 forintért sem akar senki séfhelyettes lenni a Balatonnál/ Illusztráció: Northfoto

Nettó 800.000 forintos fizetésért keres séf-helyettest egy tihanyi étterem, de senki sem jelentkezik az állásra. Az RTL híradónak az étterem tulajdonosa mesélt a jelenlegi nehézségekről.

A Balatonnál a forgalom már hasonlít a koronavírus járvány előttihez, de az alapanyagárak és a munkaerőhiány nagyon megnehezíti az éttermek dolgát. A Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint lesznek helyek, amelyek meg sem tudnak majd nyitni, mert nem találnak elég dolgozót.

A felső-közép kategóriában ahol mi dolgozunk, már egy 40 százalékkal magasabbak az árak a tavalyihoz képest– mondta az RTL híradónak a tihanyi étterem tulajdonosa, aki elárulta azt is, hogy nettó 800 ezer forintos fizetésért keresnek idénymunkás séfhelyettest az étterembe, mégsem akar senki jelentkezni az állásra.

Mi séfhelyettest hirdetünk a nyári szezonra, nettó 800 ezer forintos fizetésért, de nem nagyon csörög a telefon– mondta az étteremtulajdonos.

Ennek a helyzetnek az az oka, hogy a koronavírus-járvány miatt sokan szakmát váltottak és elhagyták a vendéglátóipart, így nyáron a szezonális balatoni éttermek is komoly munkaerőhiánnyal nézhetnek majd szembe – erősítette meg a híradónak a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke, Kovács Sándor.

blikk, rtl
Hirmagazin.eu
facebook