35.8 C
Budapest
2022. augusztus. 18. csütörtök

Mi az, és mire jó a méhpempő?

Dátum:

Megosztás:

Búcsúzzon el az ízületi problémáktól és a csontritkulástól!

Fájós hát
Tudta, hogy Magyarországon szinte minden második ember

 

ízületi gyulladással,

porcproblémákkal,

reumával és

csontritkulással

 

küzd?

Egy szuperélelmiszer, melynek már az egyiptomi fáraók idején is a hosszú élet titkát tulajdonították, természetes segítséget nyújt a mozgásszervi megbetegedések elleni küzdelemben.

Az izmok, a csontok, az inak és a mozgásrendszer más részei is változnak az életkorral. Ez kihatással lehet a szervezet funkcionalitására, mozgékonyságára, és behatárolhatja a függetlenséget, az önállóságot.

Ezek a korral járó elváltozások mindenkinél különböző mértékben lépnek fel a hajlam, a fizikai fittség, a testsúly és a táplálkozás függvényében. Különösen a mozgáshiánynak és az egyoldalú táplálkozásnak van károsító hatása. Súlyosabb esetben ezek az elváltozások különböző betegségekhez vezethetnek.

Izmok
AZ IZOMTÖMEG 70 ÉVES KORIG MINTEGY 30%-KAL CSÖKKEN.
Fájós lábak

 

Ezen kívül az inak, a szalagok és az izmok veszítenek rugalmasságukból, hajlékonyságukból, szakítószilárdságukból és síkosságukból is. A hiányzó izomtömeget rendszerint zsírszövet pótolja, ezáltal az izmok ereje csökken. Az erőveszteség nem egyenlően oszlik el minden izomcsoporton. Elsősorban azok az izmok érintettek, amelyek a lábat emelik. Ezért időskorban gyakoriak az elbotlások.

Az ízületek is változnak az évek során a folyamatos terhelés következtében. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a védő porcréteg elvékonyodik. Az ízületek mozgékonysága csökken, és fájdalmassá válhat. Az ízületi porckopásban (artrózis) leggyakrabban érintettek a kis gerincízületek, az ujjízületek, valamint a csípő- és a térdízület. A következmény az érintett ízületek mozgathatóságának fájdalmas korlátozottsága.

A gerincoszlop csontjainak és ízületeinek súlyos kopásánál különbözőféle panaszok léphetnek fel.

 

Gyakran a porckorongok is veszítenek rugalmasságukból és vastagságukból, ami súlyosbítja a problémát. Következményként jelentkezhetnek nyaki és hátfájdalmak, melyek egyes esetekben a végtagokba is kisugározhatnak. További lehetséges tünetek: bizsergés, érzékelési zavarok, bénulások, hólyag- és/vagy bélfunkciózavarok. A gerinccsatorna beszűkülése esetén – melyben a gerincvelő található – fájdalom léphet fel járás közben.

A mozgásszervi betegségek egy nagy csoportját a reumatikus betegségek alkotják. A reuma az egyik leggyakoribb népbetegség. Gyűjtőfogalomként használatos a mozgásrendszer különböző gyulladásos betegségeinek megnevezésére, ilyen például az ízületi gyulladás (artritisz). Ezek a betegségek olyan mértékben korlátozhatják a mozgásképességet, hogy gyakran okoznak keresőképtelenséget vagy akár rokkantságot.

Gerincfájdalom
A CSONTOK ÁSVÁNYIANYAG-TARTALMA MÁR A 40. ÉLETÉVTŐL CSÖKKEN.
Csontritkulás

 

A kalciumtartalom csökkenésével a csontok instabilabbá, törékenyebbé és kevésbé terhelhetővé válnak. Ez különösen a csigolyák és a medence csontjait érinti. Ha a csont ásványianyag-vesztesége nagyon erős, csontritkulásról beszélünk. A törékeny csontok kevésbé terhelhetők, akár trauma nélküli spontán csonttörés is bekövetkezhet, azaz baleset vagy esés nélkül is eltörhet a csont. Különösen a csigolyák hajlamosak az ilyen spontán törésekre. Ha több csigolya érintett, púp képződik. Esésnél gyakran a combcsont felső része, az úgynevezett combnyak törik. A combnyaktörés idősebb embereknél egy esés után gyakran fellépő sérülés.

50-en felül a mobilitás már enyhén, vagy erősen korlátozott. Mozgásrendszerünk a gyengeség egyértelmű jeleit mutatja, akár bizsergés vagy fájdalom formájában. Itt az ideje reagálni és mozgékonyságunkat javítani, illetve a további rosszabbodást megelőzni.

A HELYES TÁPLÁLKOZÁSON ÉS A TESTMOZGÁSON KÍVÜL TEHETÜNK MÉG VALAMIT?

Ismerkedjünk meg egy valódi életelixírrel, melynek már az egyiptomi fáraók idején is a hosszú élet titkát tulajdonították, és úgy tekintettek rá, mint egy számos betegségre ható csodaszerre.

A méhpempő kivételes gyógyhatása

Méhpempő

Mielőtt megismerkednénk ennek a szuperélelmiszernek az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival, érdemes bepillantani a méhek különleges világába. A méhpempő kizárólag a királynő tápláléka, attól kezdve, hogy kikel, egész életében ezt fogyasztja. Életük első három napjában a méhkaptár összes lakója méhpempővel táplálkozik, de amelyik lárvából nem lesz királynő, azoknál az étrend megváltozik. A harmadik nap után a dolgozók és a herék lárvái nektárkeveréket, azaz vízben feloldott mézet és virágport fogyasztanak, míg a méhkirálynő lárvája továbbra is méhpempővel táplálkozik.

Az a tény, hogy a méhpempő fogyasztása a királynő fejlődését és létét kivételessé teszi, az 1960-as években fellendítette az érdeklődést a méhpempő iránt. Azt állították a méhpempőről, hogy csodaszer, a fiatalság és a hosszú élet elixírje. Manapság sem kevésbé árnyaltabb a kép, miközben azt is megismertük, hogy melyek a méhpempő igazi erényei, és felfedeztük a gyógyászatban betöltött valódi szerepét is.

NEM KÉTSÉGES, HOGY A MÉHPEMPŐ KIVÉTELES TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ, MELY KIVÉTELES TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZIK.

A méhherék és a dolgozók nyáron 4-6 hétig, míg télen maximum 5-6 hónapig élnek, ezzel szemben a méhkirálynő átlagos élettartama 3-4 év között mozog, sőt időnként akár 5 évig is elélhet. A méhkirálynő különleges képességekkel rendelkezik. Egy nap alatt képes annyi petét lerakni, mint amennyi a saját súlya. Az összes méh közül csak neki van női szaporítószerve, 16 nap alatt kel ki, míg a dolgozók 21, a herék pedig 24 nap alatt. A dolgozó lárvája élete első öt napja alatt, amelyből három napig csak kizárólag méhpempőt fogyaszt, ezerszeresére növeli a súlyát, a királynő lárvája, amely végig méhpempőt fogyaszt, több mint kétezerszeresére nő.

Méh
HONNAN ERED A MÉHPEMPŐ?

A méhpempő biológiai aktivitását csak a 20. század második felében sikerült a tudósoknak liofilizációs eljárás alkalmazásával két évre meghosszabítani. Ez teremtette meg az alapját a méhpempő tárolásának és fogyasztásának. A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A méhek életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan – a tizenegyedik naptól – elsatnyul, így többé nem termel méhpempőt. Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik. A méhpempőnek fehéres színe van, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog. Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.

MIRE JÓ A MÉHPEMPŐ?
A méhpempő tehát olyan anyagokat tartalmaz, amelyekből a szervezet könnyen épít hormonokat. Éppen olyat, amilyenre a szervezetnek szüksége van. Ha kell ösztrogént, ha kell tesztoszteront, ha kell akkor progeszteront vagy éppen inzulint. A méhpempő egyedüli forrása az acetilkolinnak és a 10-HDA savnak, továbbá tele van B-vitaminokkal, melyek mind döntő szerepet játszanak az idegrendszer működésében.

A következő tényt tudományos megalapozottsággal ki lehet jelenteni: a méhpempő a jelenleg ismert egyik leghatékonyabb idegrendszer-vitalizáló anyag a földön. A méhpempő erősíti az immunrendszert, jelentősen képes csökkenti a koleszterinszintet, csont- és ízületi problémáknál igen jó hatásokat produkál, fiatalítólag hat a bőrre és a hajra is. A méhpempő egy életelixír, melyet megfelelően alkalmazva jelentősen hozzájárulhatunk egészségi állapotunk javulásához, vagy a már meglévő jó egészség fenntartásához.

A MÉHPEMPŐ SZUPERÉLELMISZER, AZ EGÉSZSÉGE IRÁNT TUDATOS EMBER ÉTRENDJÉNEK KIHAGYHATATLAN ÖSSZETEVŐJE!
  • Reuma
  • Csontritkulás
  • Porckopás
  • Ízületi problémák
A MÉHPEMPŐ ELŐSEGÍTI A PORCSZÖVETEK REGENERÁLÓDÁSÁT. MIVEL GYULLADÁSCSÖKKENTŐ, EMIATT FELGYORSÍTJA A REUMA VAGY A GYULLADÁSBAN LÉVŐ ÍZÜLET GYÓGYULÁSÁT.

Az ízületi gyulladás, a porckopás vagy az artritisz esetén a méhpempő serkenti a mellékvesében a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését, ami lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat, és elősegíti a porcszövetek regenerálódását. Mivel gyulladáscsökkentő, emiatt felgyorsítja a reuma vagy a gyulladásban lévő ízület gyógyulását. 40-45 napos kúra ajánlott, napi 1-3 gramm, évente 2-3-szor.

A méhpempő is táplálék kiegészítő, azonban mindenki szervezete másképp reagál a táplálékkiegészítőkre, így aki gyógyszereket szed, beszélje meg kezelőorvosával, gyógyszerészével!

kapható a patikákban, drogériákban.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Továbbra sincs béke: a hazatérő Harrynek és Meghannak eszük ágában sincs találkozni Vilmosékkal

Harry és Meghan a jövő hónapban az Egyesült Királyságba látogatnak, de nem találkoznak Vilmossal és Katalinnal. Ahogy arról mldiánk...

Egészség: Ezt muszáj kipróbálnod! Szuper méregtelenítő ital, pár összetevőből, 5 perc alatt

Nagyon jó hatással lesz a szervezetedre. A megfelelő emésztés nagyon fontos egészségünk érdekében, ugyanis kiüríti a toxinokat a szervezetből....

ELTŰNT KINCSES GERGŐ GÁBOR A XVII. KERÜLETBŐL

A 14 éves fiút rendőreink jelenleg is keresik. Aki látta vagy látja, hívja bármelyik rendőri számot! A Budapesti Rendőr-főkapitányság...

Eladta hatalmas villáját a Korda házaspár: „A rezsicsökkentés szigorítása előtt is havi 500 000 forint volt a gázszámlánk”

Már tavaly decemberben napvilágot látott a hír, hogy eladó a Korda házaspár hatalmas villája, Balázs Klári pedig lapunknak...
facebook