4.2 C
Budapest
2023. december. 2. szombat

Mi az, és mire jó a méhpempő?

Dátum:

Megosztás:

Búcsúzzon el az ízületi problémáktól és a csontritkulástól!

Fájós hát
Tudta, hogy Magyarországon szinte minden második ember

 

ízületi gyulladással,

porcproblémákkal,

reumával és

csontritkulással

 

küzd?

Egy szuperélelmiszer, melynek már az egyiptomi fáraók idején is a hosszú élet titkát tulajdonították, természetes segítséget nyújt a mozgásszervi megbetegedések elleni küzdelemben.

Az izmok, a csontok, az inak és a mozgásrendszer más részei is változnak az életkorral. Ez kihatással lehet a szervezet funkcionalitására, mozgékonyságára, és behatárolhatja a függetlenséget, az önállóságot.

Ezek a korral járó elváltozások mindenkinél különböző mértékben lépnek fel a hajlam, a fizikai fittség, a testsúly és a táplálkozás függvényében. Különösen a mozgáshiánynak és az egyoldalú táplálkozásnak van károsító hatása. Súlyosabb esetben ezek az elváltozások különböző betegségekhez vezethetnek.

Izmok
AZ IZOMTÖMEG 70 ÉVES KORIG MINTEGY 30%-KAL CSÖKKEN.
Fájós lábak

 

Ezen kívül az inak, a szalagok és az izmok veszítenek rugalmasságukból, hajlékonyságukból, szakítószilárdságukból és síkosságukból is. A hiányzó izomtömeget rendszerint zsírszövet pótolja, ezáltal az izmok ereje csökken. Az erőveszteség nem egyenlően oszlik el minden izomcsoporton. Elsősorban azok az izmok érintettek, amelyek a lábat emelik. Ezért időskorban gyakoriak az elbotlások.

Az ízületek is változnak az évek során a folyamatos terhelés következtében. Ez elsősorban azt jelenti, hogy a védő porcréteg elvékonyodik. Az ízületek mozgékonysága csökken, és fájdalmassá válhat. Az ízületi porckopásban (artrózis) leggyakrabban érintettek a kis gerincízületek, az ujjízületek, valamint a csípő- és a térdízület. A következmény az érintett ízületek mozgathatóságának fájdalmas korlátozottsága.

A gerincoszlop csontjainak és ízületeinek súlyos kopásánál különbözőféle panaszok léphetnek fel.

 

Gyakran a porckorongok is veszítenek rugalmasságukból és vastagságukból, ami súlyosbítja a problémát. Következményként jelentkezhetnek nyaki és hátfájdalmak, melyek egyes esetekben a végtagokba is kisugározhatnak. További lehetséges tünetek: bizsergés, érzékelési zavarok, bénulások, hólyag- és/vagy bélfunkciózavarok. A gerinccsatorna beszűkülése esetén – melyben a gerincvelő található – fájdalom léphet fel járás közben.

A mozgásszervi betegségek egy nagy csoportját a reumatikus betegségek alkotják. A reuma az egyik leggyakoribb népbetegség. Gyűjtőfogalomként használatos a mozgásrendszer különböző gyulladásos betegségeinek megnevezésére, ilyen például az ízületi gyulladás (artritisz). Ezek a betegségek olyan mértékben korlátozhatják a mozgásképességet, hogy gyakran okoznak keresőképtelenséget vagy akár rokkantságot.

Gerincfájdalom
A CSONTOK ÁSVÁNYIANYAG-TARTALMA MÁR A 40. ÉLETÉVTŐL CSÖKKEN.
Csontritkulás

 

A kalciumtartalom csökkenésével a csontok instabilabbá, törékenyebbé és kevésbé terhelhetővé válnak. Ez különösen a csigolyák és a medence csontjait érinti. Ha a csont ásványianyag-vesztesége nagyon erős, csontritkulásról beszélünk. A törékeny csontok kevésbé terhelhetők, akár trauma nélküli spontán csonttörés is bekövetkezhet, azaz baleset vagy esés nélkül is eltörhet a csont. Különösen a csigolyák hajlamosak az ilyen spontán törésekre. Ha több csigolya érintett, púp képződik. Esésnél gyakran a combcsont felső része, az úgynevezett combnyak törik. A combnyaktörés idősebb embereknél egy esés után gyakran fellépő sérülés.

50-en felül a mobilitás már enyhén, vagy erősen korlátozott. Mozgásrendszerünk a gyengeség egyértelmű jeleit mutatja, akár bizsergés vagy fájdalom formájában. Itt az ideje reagálni és mozgékonyságunkat javítani, illetve a további rosszabbodást megelőzni.

A HELYES TÁPLÁLKOZÁSON ÉS A TESTMOZGÁSON KÍVÜL TEHETÜNK MÉG VALAMIT?

Ismerkedjünk meg egy valódi életelixírrel, melynek már az egyiptomi fáraók idején is a hosszú élet titkát tulajdonították, és úgy tekintettek rá, mint egy számos betegségre ható csodaszerre.

A méhpempő kivételes gyógyhatása

Méhpempő

Mielőtt megismerkednénk ennek a szuperélelmiszernek az emberi szervezetre gyakorolt jótékony hatásaival, érdemes bepillantani a méhek különleges világába. A méhpempő kizárólag a királynő tápláléka, attól kezdve, hogy kikel, egész életében ezt fogyasztja. Életük első három napjában a méhkaptár összes lakója méhpempővel táplálkozik, de amelyik lárvából nem lesz királynő, azoknál az étrend megváltozik. A harmadik nap után a dolgozók és a herék lárvái nektárkeveréket, azaz vízben feloldott mézet és virágport fogyasztanak, míg a méhkirálynő lárvája továbbra is méhpempővel táplálkozik.

Az a tény, hogy a méhpempő fogyasztása a királynő fejlődését és létét kivételessé teszi, az 1960-as években fellendítette az érdeklődést a méhpempő iránt. Azt állították a méhpempőről, hogy csodaszer, a fiatalság és a hosszú élet elixírje. Manapság sem kevésbé árnyaltabb a kép, miközben azt is megismertük, hogy melyek a méhpempő igazi erényei, és felfedeztük a gyógyászatban betöltött valódi szerepét is.

NEM KÉTSÉGES, HOGY A MÉHPEMPŐ KIVÉTELES TÁPLÁLÉKKIEGÉSZÍTŐ, MELY KIVÉTELES TULAJDONSÁGOKKAL RENDELKEZIK.

A méhherék és a dolgozók nyáron 4-6 hétig, míg télen maximum 5-6 hónapig élnek, ezzel szemben a méhkirálynő átlagos élettartama 3-4 év között mozog, sőt időnként akár 5 évig is elélhet. A méhkirálynő különleges képességekkel rendelkezik. Egy nap alatt képes annyi petét lerakni, mint amennyi a saját súlya. Az összes méh közül csak neki van női szaporítószerve, 16 nap alatt kel ki, míg a dolgozók 21, a herék pedig 24 nap alatt. A dolgozó lárvája élete első öt napja alatt, amelyből három napig csak kizárólag méhpempőt fogyaszt, ezerszeresére növeli a súlyát, a királynő lárvája, amely végig méhpempőt fogyaszt, több mint kétezerszeresére nő.

Méh
HONNAN ERED A MÉHPEMPŐ?

A méhpempő biológiai aktivitását csak a 20. század második felében sikerült a tudósoknak liofilizációs eljárás alkalmazásával két évre meghosszabítani. Ez teremtette meg az alapját a méhpempő tárolásának és fogyasztásának. A méhpempő a fiatal dolgozó méhek garatmirigy-váladéka, amely a méhek táplálására szolgál. A méhek életének harmadik napja után kezd működni az a mirigy, amely a méhpempőt előállítja, és elég gyorsan – a tizenegyedik naptól – elsatnyul, így többé nem termel méhpempőt. Ez alatt az idő alatt a fiatal méh ebből táplálkozik. A méhpempőnek fehéres színe van, zselés állagú váladék, amely gyöngyházfénnyel csillog. Íze erősen savanyú, szúrós, enyhén cukros. Az idő elteltével egyre sűrűbbé válik, és a színe is változhat, ha levegővel érintkezik.

MIRE JÓ A MÉHPEMPŐ?
A méhpempő tehát olyan anyagokat tartalmaz, amelyekből a szervezet könnyen épít hormonokat. Éppen olyat, amilyenre a szervezetnek szüksége van. Ha kell ösztrogént, ha kell tesztoszteront, ha kell akkor progeszteront vagy éppen inzulint. A méhpempő egyedüli forrása az acetilkolinnak és a 10-HDA savnak, továbbá tele van B-vitaminokkal, melyek mind döntő szerepet játszanak az idegrendszer működésében.

A következő tényt tudományos megalapozottsággal ki lehet jelenteni: a méhpempő a jelenleg ismert egyik leghatékonyabb idegrendszer-vitalizáló anyag a földön. A méhpempő erősíti az immunrendszert, jelentősen képes csökkenti a koleszterinszintet, csont- és ízületi problémáknál igen jó hatásokat produkál, fiatalítólag hat a bőrre és a hajra is. A méhpempő egy életelixír, melyet megfelelően alkalmazva jelentősen hozzájárulhatunk egészségi állapotunk javulásához, vagy a már meglévő jó egészség fenntartásához.

A MÉHPEMPŐ SZUPERÉLELMISZER, AZ EGÉSZSÉGE IRÁNT TUDATOS EMBER ÉTRENDJÉNEK KIHAGYHATATLAN ÖSSZETEVŐJE!
  • Reuma
  • Csontritkulás
  • Porckopás
  • Ízületi problémák
A MÉHPEMPŐ ELŐSEGÍTI A PORCSZÖVETEK REGENERÁLÓDÁSÁT. MIVEL GYULLADÁSCSÖKKENTŐ, EMIATT FELGYORSÍTJA A REUMA VAGY A GYULLADÁSBAN LÉVŐ ÍZÜLET GYÓGYULÁSÁT.

Az ízületi gyulladás, a porckopás vagy az artritisz esetén a méhpempő serkenti a mellékvesében a gyulladásgátló kortizol hormon termelődését, ami lassítja az ízületi degeneratív folyamatokat, és elősegíti a porcszövetek regenerálódását. Mivel gyulladáscsökkentő, emiatt felgyorsítja a reuma vagy a gyulladásban lévő ízület gyógyulását. 40-45 napos kúra ajánlott, napi 1-3 gramm, évente 2-3-szor.

A méhpempő is táplálék kiegészítő, azonban mindenki szervezete másképp reagál a táplálékkiegészítőkre, így aki gyógyszereket szed, beszélje meg kezelőorvosával, gyógyszerészével!

kapható a patikákban, drogériákban.

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Újabb vonalon vezeti be a MÁV a meghökkentő közlekedési rendet

Csak akkor áll meg a vonat, ha van le- vagy felszálló utas. A Tatabánya-Oroszlány vonalon is bevezeti vasúttársaság a...

Átadták a díjakat: Ők az idei Prima Primissimák! .. Gratulálunk a kimagasló szellemi-, művészeti-, tudományos- és sporttevékenységhez!

Idén is tíz kategóriában vehették át a Prima Primissima Díjakat a magyar szellemi élet, a művészet, a tudomány...

A hétvége időjárási előrejelzése: lesz havazás, lehűlés, napsütés, melegedés, .. szóval lesz minden, a frontérzékenyek szenvedni fognak..

Szombaton még lesz mindenféle csapadék, vasárnap már sok napsütés. Az Időkép előrejelzése szerint nyugat felől újra elkezd esni egyre több helyen...

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön

Rendőri intézkedés közben meghalt egy férfi Gödön, vizsgálják a körülményeket – közölte a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság pénteken a...