1 C
Budapest
2023. február. 6. hétfő

Mi a teendő terrortámadás esetén?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

forrás: Kossuth Rádió – Krónika

“Futni, elbújni, telefonálni!”

A londoni hatóságok arra figyelmeztetik a városlakókat, hogy egy esetleges terrortámadás veszélye nagyon is valós. Cselekvési tervet adtak ki ilyen esetekre.

A brit médiumok naponta foglalkoznak egy esetleges terrortámadással. Az Evening Standard című lap azt írta, hogy ha az Iszlám Állam megtámadja Londont, mindenkinek futnia kell, amilyen gyorsan csak tud.

K_EPA20031128010-e1457369341457
Brit rendőrök.(MTI/EPA/Tim Ockenden)

A londoni hatóságok támadás esetére egy hármas cselekvési tervet is ajánlottak: futni, elbújni, telefonálni. Ez azt jelenti, hogy a merénylet helyszínét, amilyen gyorsan csak lehet, el kell hagyni, és messzire kell futni. Ott el kell bújni, és azonnal hívni a rendőrséget. Azt próbálják tudatosítani a londoniakban, hogy a terrortámadás veszélye valós, és nem az a kérdés, lesz-e, hanem, hogy mikor következik be.

Résen kell lenni 

A németországi és franciaországi merényletek után mindenkinek figyelnie kell a környezetét – mondta a londoni rendőrfőkapitány-helyettes. Utalt arra, hogy az utóbbi idők terrortámadásait magányos elkövetők hajtották végre. Megjegyezte, hogy lehetnek ilyen emberek a közvetlen környezetünkben is: a barátaink, rokonaink között.

Azt tanácsolta, jelezni kell, ha szélsősége nézetek vagy a terrorizmus irányába terelődik bárki figyelme.

Veszélyben a templomok 

Franciaországban kedden helyezték örök nyugalomra azt a 85 éves, katolikus papot, akit a múlt héten brutális kegyetlenséggel megölt két terrorista. A Közel-Kelet-szakértők úgy vélik, az egyházi személyek könnyű célpontot jelentenek, mivel nincs katonai képesítésük és a hatóságok sem tudnak minden parókia mellett őrt állni. Szerintük ez egy várható jelenség.

Az Iszlám Állam terrorszervezet korábban már nyilvánvalóvá tette, háborús stratégiájuk legfontosabb eleme a templomok elleni támadások.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Hamburgert csinált áldozataiból, majd eladta idegeneknek (18+)

Az elmúlt évtizedek egyik legborzalmasabb bűnügyének története a következő: Joseph Roy Metheny 1955. március 2-án született az amerikai Baltimore-ban....

Kína: Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt léggömb

Meteorológiai kutatásokat végzett az amerikai légtérbe tévedt kínai léggömb, amely azért tévedt ilyen messze a tervezett útvonalától, mert...

Lelőtték az amerikai légtérben felfedezett kínai hírszerző léggömböt

Az amerikai haderő szombaton megsemmisítette az Egyesült Államok légterében a hét közepén felfedezett kínai léggömböt, amely az amerikai...

Eddig is rovarokat ettünk, legfeljebb nem tudtunk róla

Hatalmas felhördüléssel fogadta a hazai közvélemény az Európai Bizottság két januári döntését, melyek értelmében a gyártók az EU-ban...