15.7 C
Budapest
2023. szeptember. 24. vasárnap

Mi a ChatGPT és annak jövőbeli hatása az online szórakoztatóiparra?

Dátum:

Megosztás:

Mi a ChatGPT és annak jövőbeli hatása az online szórakoztatóiparra?

chatgpt
chatgpt

A ChatGPT-hez való hozzáférést még csak pár hónapja nyitotta meg az OpenAI, azóta pedig rohamos tempóban terjed a chatbot. Az eszköz felhasználóinak száma mindössze pár hónap alatt egymillióra nőtt. Ez számos egyéb befektető figyelmét is felkeltette, ebből adódóan egyre jobban terjed a népszerű AI chat. A ChatGPT egy mesterséges intelligencián alapuló program, melynek alapjait a szerencsejáték-iparban is előszeretettel alkalmaznak. Ezáltal a legtöbb kaszinó Magyarország területén és a világ más területein is rohamos ütemben fejlődik, hiszen egyre színvonalasabb szolgáltatásokkal lehet találkozni.

Tekintsd meg cikkünket a ChatGPT részleteiről, illetve azt is megtudhatod, hogy a modern technológia milyen befolyással van a szórakoztatóiparra.

Mi az a ChatGPT?

A ChatGPT-t az OpenAI fejlesztette ki 2022 novemberében. Ez a program egy mesterséges intelligencián alapuló chatbot, melyet a fejlesztők a GPT-3.5 és GPT-4 nyelvi modell családjára épülve, megerősítő tanulási technikák alkalmazásával alkottak meg. Egyszerűen fogalmazva a ChatGPT egy olyan robot, melynek bárki tehet fel kérdéseket. A bot pontosan megfogalmazott, részletes válaszaival igen gyorsan felhívta magára figyelmet. A ChatGPT pár tized másodperc alatt összegyűjti a szükséges információkat az internetről, ezután pedig képes úgy választ adni, mintha azt egy ember írta volna. Alapvető funkcióját tekintve a chatbotnak az a fő feladata, hogy az emberi beszélgetést utánozza. Tekintve, hogy egy sokoldalú tudással rendelkező mesterséges intelligenciáról beszélünk, a ChatGPT képes programok írására, hibakeresésre, esszék és történetek megírására, illetve szimulációra is.

Természetesen a program még gyerekcipőben jár, de a fejlesztéseken folyamatosan dolgoznak. A ChatGPT-t sokan bírálják, tekintve hogy túl emberi válaszokat ad, illetve számos egyéb okból adódóan etikai aggályokat is felfedeztek a szakértők. Habár ezeket még vitatják, ennek ellenére magát a programot egyre többen használják.

Milyen hatással van a ChatGPT az online szórakoztatóiparra és a társadalomra?

A ChatGPT óriási hatással lehet a jövőben az emberek életére, területeket formálhat át (írói, informatikai, oktatási területeket, stb), valamint egyebek mellett a szórakoztatóipart is befolyásolhatja. Összegyűjtöttünk néhány szempontot, ami alapján meg lehet határozni a chatbot különböző területekre gyakorolt hatását.

Tartalomkészítés

Tekintve, hogy a ChatGPT képes szövegeket generálni, ez nagy segítség lehet a tartalomkészítésben. Mivel olyan tudással rendelkezik, amely által utánozni tudja az emberi hangvételt, és írást, ezért megfelelő eszköz lehet az ismertetők, kézikönyvek, vagy akár forgatókönyvek generálására is.

Számítógépes játékok

A ChatGPT megjelenése óriási hatással van a számítógépes játékokra is. A program által előre megírhatóak a játékokhoz generált forgatókönyvek, de akár a játék szereplőinek szövegét is képes megírni. Ezenkívül tökéletes arra, hogy a játékélmény minősége javuljon, és fejlődjön.

Ügyfélszolgálat

Mivel a ChatGPT úgy válaszol, mintha egy ember ülne a képernyő mögött, ezért a program kiválóan alkalmas az ügyfélszolgálat kezelésére. Ez megkönnyíti az ügyfélszolgálatos kollégák munkáját, emellett bizonyos esetekben a felhasználók is pontosabb, gyorsabb választ kaphatnak a problémákra.

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a sajtoiroda@hirmagazin.eu e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Matthew McConaughey – Gyilkos Joe (Killer Joe), amerikai thriller – videó (18+)

Chris-re, a huszonkét éves drogdílerre rájár a rúd. Ám a dolgok rosszról még rosszabbra fordulnak, mikor alkalmazza a...

Jennifer Love Hewitt – Ügyféllista (The Client List) – videó

Samantha Horton egy texasi kisvárosban él a családjával. Az egykori szépségkirálynő hajdan szebb napokat látott, most viszont nehéz...

Üzent Zelenszkij a lengyeleknek: Vagy minket támogattok, vagy az oroszokat

Az ukrán elnök szerint, aki nem támogatja őket, Oroszországnak segít. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Kanadába látogatott, ahol Justin Trudeau...

Angliában a migránsokat legalább háromcsillagos szállodákban kell elhelyezni

A belügyminisztérium által kiadott közlemény szerint mivel a lakhatásuk költsége napi 8 millió fontra emelkedett, így ez a...