1.7 C
Budapest
2023. január. 30. hétfő

Mezei Erzsébet délvidéki grafikusművész képeiből nyílik kiállítás

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

2015 03 23 150844

MTI 2015. március 23., hétfő 14:57

Mezei Erzsébet délvidéki grafikusművész 1992 és 2015 között készült sorozataiból mutat be válogatást az a kiállítás, amely kedden nyílik Budapesten a Forrás Galériában a Nemzetstratégiai Kutatóintézet Kárpát-haza Galéria eseménysorozatának keretében.

A Zentán élő művész a délvidéki háborús időszakban készült, korai sorozatai mellett legújabb munkáit vonultatja fel április 8-ig a Forrás Galériában – olvasható a galéria tájékoztatójában.
A tárlaton köszöntőt mond Szász Jenő, a Nemzetstratégiai Kutatóintézet elnöke, valamint Kandra Ildikó, a Miniszterelnökség gazdálkodásért és személyügyekért felelős helyettes államtitkára.
Mezei Erzsébet sorozataiból a Siratók, a Néma tér,a Falak, az Alámerülés, az Epilógus, a Tisza, a Mai Madonna és a Hajnali folyó címmel készült munkák lesznek láthatók.
A tájékoztató szerint Mezei Erzsébet Székelykevén született bukovinai székelyek leszármazottjaként, akiknek életszemlélete visszaköszön alkotásain.
Mezei Erzsébet az újvidéki tanárképző főiskola képzőművészeti szakán 1971-ben szerzett diplomát, majd a zentai Thurzó Lajos Általános Iskolában tanított képzőművészeti kultúrát 1971-től 2008-ig. 1983-tól a nyaranta szervezett kerámia-alkotótáborokban ismertette meg a diákokkal a magyar néphagyomány értékeit, a magyar néprajzot és a magyar népzenét. 2006-ban létrehozta a Zentai Képzőművészeti Alkotóműhely civil szervezetet, valamint a Zentai Nemzetközi Művészeti Műhelyt.
Grafikai munkásságát 1989-től mélyítette el. Legkifejezőbb számára a monotípia, a montázsgrafika, valamint a hidegtűvel való munka. Első grafikai kiállítása Újvidéken volt 1991-ben, majd bemutatkozott Kecskeméten is, ahol a Katona József grafikai pályázaton a Lakitelek Alapítvány különdíját nyerte el.
1996-ban a Temerini Amatőr Képzőművészeti Találkozó díját, 1999-ben Forum Képzőművészeti Díjat, majd 2009-ben Zenta város Pro Urbe díját kapta meg. Huszonkilenc önálló és ötvenhat csoportos kiállítása volt Szerbiában, Magyarországon, Szlovákiában, Szlovéniában, Horvátországban és Törökországban is.

Kép: Google;

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Idősotthonra csaptak le a rendőrök Kecskeméten

Illegális idősotthont számolt fel Kecskeméten a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) - írja az infostart.hu A szervezet honlapján vasárnap közzétett közlemény...

Halálos baleset a fővárosban, vasárnap késő este..

Gyalogost gázolt halálra egy gépkocsi Budapest VI. kerületében a Bajcsy-Zsilinszky út és a Zichy Jenő utca kereszteződésében vasárnap...

Ezt mondta Erdogan Putyinról

Recep Tayyip Erdogan török elnök őszintének és tiszteletteljesnek nevezte Vlagyimir Putyin orosz vezetővel való kapcsolatát - írja a lenta.ru. "Az...

Halálos gázolás történt az M3-as autópályán tegnap, késő este..

Egyelőre nem tudják, mit keresett a sztrádán a 29 éves gyalogos férfi, akit egy személyautó ütött el. A...