5.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Merkel megoldja – Ezer bevándorlót akarnak elszállásolni egy százfős német faluban

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Egy száz lelket számláló alsó-szászországi faluban, Sumteban a tartomány tervei szerint ezer bevándorlót akarnak elszállásolni az évek óta üresen álló irodai épületekben. A falu lakosságának fele nyugdíjas, a településen pedig egyetlen egy élelmiszerbolt sincs.

Ezer bevándorlót akarnak elszállásolni egy százfős német faluban

A faluba mindössze heti kétszer jár a pékautó, a legközelebbi bevásárlóközpont pedig 4 kilométerre van a településtől.

A gyerekeket busszal szokták iskolába szállítani, de a tömegközlekedési eszközök száma korlátozott a falu méretei miatt. Az egész községben, ahova a falu is tartozik, összesen egy rendőrőrs van, három rendőrrel.

Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki a falu lakóinak körében. A tervekkel kapcsolatban a polgármester is megszólalt:

“amikor megláttam a számot, azt gondoltam: ez nem lehet igaz!”

A település polgármestere szerint nem tudják felmérni, hogy mi vár rájuk a döntés következtében. A falu vezetője elmondta, hogy ebben az irodai komplexumban mindössze 200-300 ember dolgozott korábban, de a cég elköltözött Hannoverbe.

Az ingatlan körülbelül 3 hektár nagyságú. A polgármester elmondása alapján tudomása volt arról, hogy menekültszállást akarnak létrehozni a falu környékén, de a migránsok számával nem volt tisztában. Szerinte elképzelhetetlen, hogy egy százfős faluba 1000 bevándorlót költöztessenek. Elmondása szerint a lakosságnak is a számokkal van problémája:

“A helybeliek féltik a biztonságukat, az egészségüket, a tulajdonukat, a nőket és a gyermekeket” – mondta Christian Fabel, a falu polgármestere.”

Kedden a település lakóit tájékoztatni fogják a részletes tervekről. A polgármester szerint nem fognak tüntetni, de követeléseik vannak a tartománnyal szemben. A polgármester azt akarja elérni, hogy biztosítsák a terület védelmét, illetve növeljék még a rendőrség számát is a faluban és a községben egyaránt, három rendőr ugyanis nem tud felügyelni 1000 migránsra.

 

(888.hu nyomán)

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...