6.9 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Merkel ma távozik, ők a lehetséges utódok

Dátum:

Megosztás:

A német kan­cel­lár ok­tó­ber­ben je­len­tette be, hogy nem kíván újra in­dulni pártja el­nöki tiszt­sé­géért. Ma a kong­resszus 1001 de­le­gáltja dönt arról, hogy ki kö­veti a Mut­tit a párt élén.

Friedrich Merz, Annegret Kramp-Karrenbauer vagy Jens Spahn?

Közülük választja ki a német Kereszténydemokrata Unió (CDU)kongresszusa, hogy a következő években ki irányítja a pártot. Egy korszak zárul le ezzel, Angela Merkel ugyanis 2000 óta állt a párt élén. A szakértők eddig abban értenek egyet, hogy Jens Spahn jelenlegi egészségügyi miniszternek a legkevesebb az esélye az elnöki tisztség betöltésére.

Merkel ma távozik, ők a lehetséges utódok
A lehetséges jelöltek: Jens Spahn, Friedrich Merz és Annegret Kramp-Karrenbauer
Fotó: AFP

Sokkal inkább Merz és Kramp-Karrenbauer között dőlhet el a verseny. Ez már csak azért is érdekes, mert ha előbbire érkezik több voks, akkor a CDU életében egy valódi megújulás jöhet, új irányvonalakkal, új célokkal.Az utóbbi jelölt győzelme viszont sokak szerint semmilyen változást nem hozna, lévén, hogy Annegret Kramp-Karrenbauert mini-Merkelnek is szokták nevezni. A két politikus bizalmi viszonyban áll egymással, és Merkel vidáman lubickolhatna tovább a kancellári pozícióban, ha mellette Kramp-Karrenbauer lenne a párt vezetője.

Ezzel szemben Friedrich Merz Merkel komoly ellenlábasának számít, sok mindenben nem értettek egyet korábban sem, így a Mutti joggal félhetne attól, hogy a korábbi frakcióvezető megpróbálja már 2021 előtt megbuktatni őt.

Merznek új löketet adhat, hogy a hét közepén egy interjúban Wolfgang Schauble volt pénzügyminiszter, jelenlegi Bundestag elnök bejelentette, hogy Merz az, akit támogatni kell. A régi motorosnak számító Schauble szava sokat nyomhat a latba, sokan úgy vélik, hogy ez a kijelentés döntheti majd el a kiélezett versenyt a mai kongresszuson.

Forrás: Ripost

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Az újjáépített Bucsára rá sem lehet ismerni

Ukrajna 22 megyéjében 600 ezer emberhez jut el a magyar Ökumenikus Segélyszervezet segítsége. Az elnök-igazgató Lehel László az...

Átadták Alekszej Navalnij holttestét az édesanyjának

Az orosz ellenzéki vezető a távoli sarkvidéki Szalehárd város börtönében kilenc nappal ezelőtt váratlanul halt meg. Navalnij özvegye, Julija...

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...