5.4 C
Budapest
2023. február. 4. szombat

Merkel figyelmeztetése: A túl szigorú klímavédelmi feltételek munkahelyek elvesztéséhez vezethetnek

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Merkel warnt vor Arbeitsplatzverlusten durch zu strenge Klimaschutzauflagen.

Bundeskanzlerin Angela Merkel (CDU) hat zur Halbzeit der Klimakonferenz in Bonn die Dringlichkeit des Kampfs gegen den Klimawandel betont. Die eigentlich beschlossene Begrenzung des Temperaturanstiegs auf höchstens zwei Grad werde „mit dem jetzigen Zustand nicht erreicht”, sagte Merkel in ihrer am Samstag veröffentlichten Video-Botschaft. Deutschland und die anderen Industriestaaten stünden in der Verantwortung dafür, „dass sich die Dinge ändern”. Zugleich warnte die Kanzlerin vor Arbeitsplatzverlusten in Deutschland durch zu strenge Auflagen.

Angela Merkel kancellár asszony a bonni klímakonferencián a klímaváltozás elleni küzdelem sürgősségét hangsúlyozta. Merkel szerint Németországnak és a többi ipari országnak tennie kell azért, hogy a dolgok változzanak. Egyúttal figyelmeztetett arra is, hogy a túl szigorú korlátozások Németországban munkahelyek elvesztéséhez vezethetnek.

Klímakonferencia 2017 Bonn./ Klimakonferenz 2017 in Bonn. (Forrás: zdf.de)

A kancellár asszony szerint a cél az, hogy az ipari központok munkahelyi leépítések nélkül tudjanak továbbfejlődni.

„Hiszen, ha az acélművek, alumínium- és rézkohók mind elhagyják az országot és olyan helyre költöznek, ahol a környezetvédelmi előírások nem olyan jók, a Föld klímájáért szintén nem tettünk semmit.”

– mondta Angela Merkel.

Ezzel egyidejűleg a német gazdaságnak „mintaképpé” kell fejlődnie a környezetvédelem terén.

„Nekünk, mint magasan fejlett ipari országnak az a feladatunk, hogy a környezetvédelmi technológiákat előbbre vigyük.”

-fűzte hozzá a kancellár asszony.

Merkel szerint a Jamaica-koalícióról folyó tárgyalások a 2020-as klímavédelmi kérdésekkel is kiemelten foglalkoznak, s a 2030-as és 2050-es célokat is kilátásba helyezik. A klímavédelem egyik eszközeként Merkel a hőszigetelést emelte ki, s hangsúlyozta, hogy mindezt adózási szempontból is kedvezőbbé szándékoznak tenni.

A német szövetségi kormány 2020-ig az üvegházi gázkibocsátás 40 %-os csökkenését irányozta elő. 2030-ig 55 %-os, 2050-ig pedig 80-95 %-os csökkenést terveznek. Összehasonlítási alapul az 1990-es mérések szolgálnak. Különösen a 2020-ra kitűzött 40 %-os cél tűnik nehéznek, mivel ehhez rövidtávon jelentős erőveszítésekre van szükség.

Forrás: eloben.hu, 24matins.de

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Mi az a tisztatér és milyen szabályozás vonatkozik rá?

A tisztatér fogalma sokak számára ismeretlenül cseng, pedig mind az egészségügyben, élelmiszeriparban, mind a kutatásban hatalmas jelentőségű. Emellett pedig...

A gőz jótékony hatásai – hogyan gőzfürdőzzünk?

Megfelelő használat esetén a gőzfürdő hatékonyan oldja a stresszt, relaxál, felfrissít, szebbé teszi a bőrt, javítja az általános...

Mély szakadékba zuhanhat a bitcoin, és nincs, ami visszahúzza

Tizenkilencezer dollár alá esett szerda reggel a bitcoin árfolyama, és ezzel egy nagyon fontos támasz alá nézett be....

Egymilliárd dollárt rejtő aranylelőhelyet találtak Boszniában

Világviszonylatban is figyelemre méltó aranylelőhelyet találtak Bosznia-Hercegovina nyugati részén. A Jajca környéki telér különlegesen magas nemesfémtartalma miatt több...