-1.7 C
Budapest
2023. november. 30. csütörtök

Merkel: „dolgozzunk többet az ösztönzés eszközével”

Dátum:

Megosztás:

Eltér a német és a szlovák kormány véleménye a migráció számos kérdésében, de a két ország továbbra is szorosan egyeztet majd az Európai Unió júniusi csúcstalálkozójára készülve – mondta a német kancellár szerdán Berlinben, a szlovák kormányfővel folytatott megbeszélése után.

Angela Merkel a Peter Pellegrinivel tartott tájékoztatóján kiemelte: „fontos, hogy az emberek lássák, megoldjuk a dolgokat”, és az is, hogy „vegyük komolyan egymást”, és „dolgozzunk többet az ösztönzés eszközével”.

Angela Merkel hozzátette: Németország és Szlovákia egyetért abban, hogy meg kell védeni az EU külső határát, együtt kell működni az EU-n kívüli országokkal, és Szlovákia ezeken a területeken nagyon intenzív munkát végez.

A szlovák miniszterelnök kiemelte, hogy országa továbbra is teljesíti az EU- és a NATO-tagságból fakadó kötelezettségeit.

Szlovákia a migráció területén is támogatja a közös törekvéseket mindazon ügyekben, amelyekben egyezik álláspontja Németországgal, és változatlanul „jó partner” lesz az EU továbbfejlesztésében – mondta Peter Pellegrini.

Hozzátette, hogy hivatalos látogatásra meghívta a német kancellárt Pozsonyba az év második felére, amikor Szlovákia lesz a V4-csoport (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) soros elnöke.

A meghívás egy „V4 plusz Németország” csúcstalálkozóra szól, és ősszel rendezik meg.

Angela Merkel a többi között arról is beszélt, hogy köszönet jár Szlovákiának, amiért hozzájárul Ukrajna földgázellátásának biztosításához. Kiemelte, hogy az orosz földgázt Ukrajnát megkerülve, a Balti-tenger alatt Németországba szállító Északi Áramlat vezetékrendszer fejlesztésével, az Északi Áramlat-2 projekttel kapcsolatban Németország és Szlovákia egyetért abban, hogy meg kell őrzi Ukrajna tranzitország szerepét az európai földgázszállítási rendszerben.

Ján Kuciak oknyomozó újságíró és menyasszonya februári meggyilkolásáról szólva megjegyezte, hogy Peter Pellegrini „nem egyszerű” körülmények között vette át a szlovák kormány vezetését.

Aláhúzta: világossá tette a miniszterelnök számára, Németország elvárja a szlovák hatóságoktól, hogy tegyenek meg mindent a kettős gyilkosság feltárásáért.

Forrás: infostart.hu

Képek: civilhetes, infostart

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Válságban van Kulcsár Edina és G.w.M házassága? Árulkodó mondatok a szépségkirálynőtől…

Kulcsár Edina nemrég bejelentette, hogy ezentúl csak azok láthatnak bele a családi életükbe, akik előfizetnek rá. Nos, vannak akik bizony...

Egyenlőre gyógyíthatatlan, gyulladásos betegség terjed Magyarországon, sok a beteg gyerek is

Az elmúlt húsz évben drasztikusan emelkedett a gyulladásos bélbetegségekben (IBD) szenvedők száma. Hazánkban mintegy 60 ezer beteget tartanak...

Életben lévő magyar túszról érkezett információ az izraeli hatóságoktól – videó

A kormány értesítést kapott az izraeli hatóságoktól, ami szerint a két eltűnt magyar állampolgárból egy biztosan életben van...

Az Atlético Madrid, a Lazio, a Dortmund és a Barcelona is továbbjutott

A Manchester City kétgólos hátrányból fordítva biztosította csoportelsőségét, korábban továbbjutott már abból a csoportból az RB Leipzig is....