30.8 C
Budapest
2022. június. 26. vasárnap

Mennek vagy maradnak a magyar katonák Irakban?

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Benkő Tibor honvédelmi miniszter az M1 kedd reggeli műsorában azt nyilatkozta, hogy bármilyen eshetőségre fel vannak készülve és ha kell, azonnal kivonják a magyar kontingenst Irakból.

A Honvédelmi Minisztérium legújabb tájékoztatása alapján azonban mégis folytatják feladataikat az Irakban állomásozó magyar katonák, a megfelelő biztonsági intézkedések mellett.

A honvédelmi miniszter korábban elmondta, hogy az Irakban állomásozó magyar katonák közül néhányan részt vesznek a NATO tanácsadási és kiképzési missziójában. Hozzátette: a Magyar Honvédség folyamatosan elemzi az iráni-amerikai konfliktus helyzetét, és bármikor készen állnak az evakuálásra, ugyanis saját csapatszállító gépek állnak rendelkezésükre.

A miniszter kiemelte, hogy jelenleg még nagyobb figyelemmel kell kísérni a magyar katonák biztonságát, de nem a legmagasabb biztonsági fokozat alatt végzik a feladataikat. Magyarország Irakkal kötött együttműködési megállapodást és ha azt kérik, hogy vonják ki a magyar katonákat, akkor megteszik.

A legfrissebb információk szerint azonban mégis maradnak a katonák Irakban – írta meg a Magyar Nemzet, miután a Honvédelmi Minisztérium közölte, hogy Kászem Szolejmani tábornok meggyilkolása után Irán visszacsapásokat ígért a külföldi erők ellen, emiatt a NATO és az Egyesült Államok felfüggesztette kiképzőműveleteit.

Jelenleg 150-160 magyar katona állomásozhat Irakban, pontosabban iraki Kurdisztánban, főleg az ország északkeleti – Iránnal is határos – részén. A területnek saját biztonsági erői is vannak, így a katonák nincsenek közvetlen veszélyben. A magyar csapatok csak egy részét érinti a kiképzőműveletek ideiglenes felfüggesztése, az őrző-védő és más feladatok elvégzése továbbra is folytatódik.

Magyar Nemzet/Magyar Hírlap, Hirmagazin.eu

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

banner
onixmedia
securiton-tűzvédelem

Kapcsolódó hírek

Ukrajna részben leállította a földgáz szállítását Európába

Ukrajna bejelentette, hogy felfüggeszti a földgáz tranzitját egy olyan tranzitponton keresztül, amelyen az Oroszországból Európába szállított gáz közel...

Órák kérdése, és hivatalosan fizetésképtelen lehet Oroszország

Órák választhatják el Oroszországot a fizetésképtelenségtől, amely már a háború kitörése óta fenyegeti Moszkvát – írja a Bloomberg. Vasárnap este...

Élőhírek Ukrajnából – youtube videó

Robbanások a Rivne régióban található Sarnyban: halottak és súlyosan megsérültek. Három ember meghalt, négyen - a kórházban, ketten...

Ingyen nyaraltat 3200 családot Mészáros Lőrinc: 200 millió forintot jótékonykodik el

A nehéz helyzetben élő családok megsegítésére, amelyben évek óta élen járnak a magyar tulajdonú Mészáros Csoport cégei. A korábbi...