5.1 C
Budapest
2022. november. 27. vasárnap

Menekültek elárasztásával fenyegetőznek a líbiaiak

Dátum:

Megosztás:

Ez a hír már több, mint egy éves, így elképzelhető, hogy a tartalma már nem releváns, esetleg a képek már törlésre kerültek!

Mind a két Líbiában működő kormány megfenyegette az Európai Uniót, hogyha nem szakítják meg a másik frakcióval a kapcsolatot, akkor bérelt hajókkal küldik az afrikai menekültek százezreit Európába.

Menekültek elárasztásával fenyegetőznek a líbiaiak

Líbiának két rivális kormánya van, akik nem csak egymással áll szembe, hanem számtalan fegyveres csoporttal önjáró tisztekkel illetve az Iszlám Állam és a helyi Al-Kaida szervezeteivel is hadban áll.

A nyugat mind a két kormányt elismeri és a diplomáciai kapcsolatot is felvette velük.

Jamal Zubiaa a Tripoliban székelő Nemzeti Megmentési kormány szóvivője szerint, több millió dollárt költenek a migránsok visszatartására, anélkül, hogy az EU segítené őket.  A szóvivő neheztelt a nyugatra, hogy a másik kormánnyal is kapcsolatot teremtet, illetve az Iszlám Állam kezén lévő nofiliai kikötő közelében gyakran nyugati országok zászlai alatt hajózó tartályhajók jelennek meg és a helyi források szerint az Iszlám Államtól nagy mennyiségű olajat vásárolnak.

Zubiaa szerint, ha az EU rövid határidőn belül nem változtat a politikáján, a migránsok megállítására költött pénzt inkább az Eu-ba valószállításukra fogja költeni Tripoli.

 

Forrás: Orientalista.hu

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Ma este csak 1 film! A pókerjátékosoknak, és mindenkinek ajánlom, .. egy igazán jó film: Elit játszma – videó

Winston Churchill: "A siker az a képesség, hogy az ember a kudarcok sorozata ellenére sem veszít a lelkesedéséből" Teljes...

Valósággá válhat, amit csak sci-fikben láthattunk: alagutat találtak egyik világból a másikba

A bulgáriai Szófiai Egyetem fizikusainak egy csoportja szerint a féreglyukak, azaz az univerzum egyik részét a másikkal összekötő...

Újra vele! Őszintén öleli őt Berki Mazsi

Itt a fotó Sokan gondolták, hogy a Kulcsár Edina helyére beugró Berki Mazsinak ilyen rövid felkészülési idővel semmi esélye...

Festővászon lett Herceg Erika tökéletes testéből: „Meztelenül kiállok, úgy fogtok rám festeni” – videó (18+)

Herceg Erika egy divattervezővel és egy képzőművésszel kooperálva változott igazi műalkotássá szinte egyetlen szempillantás alatt, amikor hófehér ruháját...