28.4 C
Budapest
2024. április. 14. vasárnap
HomeFőhírekKülföldMenedékkérő gyilkolt fényes nappal Németországban

Menedékkérő gyilkolt fényes nappal Németországban

Düsseldorfban, a nyílt utcán öltek meg egy nőt. Az elkövető migrációs hátterű – hangzott el az M1 Híradóban.

Menedékkérő gyilkolt Németországban. Kép: Hirmagazin.eu

A 44 éves iráni származású férfi hétfőn a nyílt utcán késelte halálra ismerősét, egy német nőt Düsseldorfban. Az elkövető elmenekült, azóta is tart a hajtóvadászat. A rendőrség szerint a férfi 2001 óta él Németországban, 2010-ben menekültstátuszt kapott.

Egy egész város vadászik a férfira – írta a német Kölner Express honlapján, amelyen megjelentették a rendőrség által közzétett fotót is. A 33 éves Ali Akbar Shahghaleh, egy iráni származású férfi, aki a gyanú szerint hétfőn reggel Düsseldorf Bilk kerületében a nyílt utcán megkéselt egy 36 éves német nőt. Ezután elmenekült.

Az áldozat feltehetően ismerte feltételezett gyilkosát, aki a lakása közelében dolgozott egy kisboltban, Düsseldorfban. A nyomozás első megállapításai szerint baráti viszonyban voltak, erre utal például, hogy a gyanúsított a közelmúltban egy  kánikulai napon szerzett neki egy ventillátort.

A rendőrség a fényképes körözés tájékoztatójában kiemelte, hogy nem szabad a gyanúsított feltartóztatásával próbálkozni, mert előfordulhat,  hogy még nála van a kés, és azonnal riasztani kell a rendőrséget, ha valaki meglátja.

Ali Akbar Shahghaleh (Fotó: Német rendőrség)

Körözést adtak ki a férfi ellen

Előre kitervelt emberölés gyanúja miatt nyilvános körözést adott ki a németországi Düsseldorf rendőrkapitánysága kedden egy értelmi fogyatékossággal élő iráni férfi ellen.

Az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi főváros rendőrkapitányságának és ügyészségének közös közleménye szerint a 44 éves Ali Akbar Shahghalehet gyanúsítják a támadás elkövetésével.

A Westdeutscher Rundfunk (WDR) regionális közszolgálati médiatársaság szerint a feltételezett elkövető 50 százalékos súlyosságú értelmi fogyatékossággal él. A későbbi szakértői vizsgálatok alapján döntik majd el, hogy ez a körülmény befolyásolja-e büntethetőségét.

A bűncselekmény indítéka egyelőre ismeretlen.

Nem egyedi eset

Az utóbbi napokban több késes támadást követtek el Németországban migránsok vagy bevándorló hátterű férfiak. Csütörtökön kettőt is. Drezdában egy 23 éves férfi egy hatalmas konyhakéssel hadonászott a belvárosban, közben azt kiabálta, hogy Allah Akbar. A német rendőrség különleges egysége fogta el, miközben menekülni próbált.

Offenburgban egy 26 éves szomáliai bevándorló berontott egy rendelőbe, leszúrta az orvost és az asszisztensét. Az orvos belehalt sérüléseibe. A gyilkos migráns elmenekült, egy órán belül azonban sikerült elfogni. Tettére nem adott magyarázatot.

Elhallgatják az ilyen eseteket

Több ilyen esetről nem számol be a német közszolgálati média. Emiatt hatalmas társadalmi vita alakult ki Németországban. Főként a közösségi médiában támadták a német adófizetők pénzéből fenntartott tévéket, amiért elhallgatták az eseteket – számolt be az M1 berlini tudósítója.

Elemzők szerint a német köztévéket ért kritikákból egyértelműen kiderül, hogy a közvélemény egészen másképp látja a helyzetet.

szerző: hirado.hu
forrás: M1, MTI

 

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

Hasonló hírek

securiton-tűzvédelem