10.5 C
Budapest
2024. február. 25. vasárnap

Mélyponton az amerikai csúcstechnika Ukrajnában – videó

Dátum:

Megosztás:

A második világháború óta egyfajta mém, hogy a változékony ukrajnai időjárás és a páncélozott katonai járművek nem éppen jóbarátok. Ezt most megtapasztalta egy kifejezetten modern, amerikai Stryker páncélozott szállító harcjármű legénysége is.

Az ukrajnai hadmozdulatokat napok óta akadályozza a változékony időjárás: esik a hó, aztán felmelegszik az időjárás és sártengerré változik a frontvonal, majd pár nap múlva megint lefagy minden. A jelenésnek saját elnevezése is van a régióban, ez a raszputyica.

A zord időjárási körülményeket jól mutatja az alábbi, pénteken felbukkant videó a háborúból, melyen az látható, ahogy egy amerikai gyártmányú M1126 Stryker páncélozott szállító harcjármű teljesen elakad a sárban. A jármű ukrán legénysége ásókkal próbálja kiszabadítani a 16 tonnás járművet, de láthatólag nem sok sikerrel – írja a Portolio.

Videó

A lap azt is megjegyzi, hogy más felvételek tanulsága szerint az orosz kerekes és lánctalpas járműveknek hasonló gondokat okoz a masszív sártenger, mint az amerikai gyártmányú technikai eszközöknek.

(Címlapképünk illusztráció: Budzisko, 2015. március 23. Amerikai katonák az amerikai szárazföldi hadsereg Stryker típusú, lövészszállító páncélozott harcjárművein a lengyelországi Budziskóban. MTI/EPA/Artur Reszko)

Forrás

HIRMAGAZIN.EU

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Egy nagyon megható film a mindennapos küzdeni akarásról és küzdelemről – A boldogság nyomában – videó

Chris Gardner mindent elkövet, hogy a családja boldogan, biztonságban éljen. Ám a szerencse valahogy sosem szegődik mellé. Bár...

4 millió 699 ezer fő volt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta 4,5%

2024 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos létszáma az előző év azonos időszakához képest lényegében nem változott, 4...

Van élet 1 millió dollár alatt?

Újraformálódik a startup piac.. A változásra az inkubátoroknak is reagálni kell Az elmúlt évben jelentősen zsugorodott a nemzetközi és a...

Kijevbe utazott Ursula von der Leyen a háború évfordulója alkalmából, már nagyon várja a találkozást a ukrán elnök és az EB elnöke!

Kijevbe utazott az Európai Bizottság elnök. e a háború évfordulója alkalmából. Az Európai Bizottság elnöke, Ursula von der Leyen...