7.8 C
Budapest
2024. április. 24. szerda
HomeFőhírekBelföldi hírekMelyik testalkat vagy te? Ennyi vizet kellene innod, hogy beinduljon az anyagcseréd...

Melyik testalkat vagy te? Ennyi vizet kellene innod, hogy beinduljon az anyagcseréd és eltűnjenek a plusz kilók!

Az emberi test átlagosan 60-65% vizet tartalmaz, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszunk a szervezetünk egészséges működéséhez, amelyet a testtömegünk nagyban befolyásol.

 

A szakemberek 3 testtípust különböztetnek meg: az ektomorf, a mezomorf és az endomorf típusokat. A következőkben olvashatsz arról, hogy melyek az egyes típusok jellemzői és hogy mennyi vizet ajánlott fogyasztanod egy nap.

1- Ektomorf

Ezek a személyek jellemzően vékonyak és nehezen szednek fel magukra súlyfelesleget. Rendszerint hosszúak a végtagjaik, az anyagcseréjük pedig nagyon gyors, így könnyen égetik el a zsírtartalékaikat. Az ilyen típusoknak az étrendet és a mozgásformát is a testsúly növelése irányában kell változtatni. Fontos, hogy elegendő mennyiségű fehérjéhez és szénhidráthoz jussanak.

2- Mezomorf

Az ilyen személyeknek atletikus alkatuk van és nagyon könnyen növelik az izomtömegüket. Ideális számukra a változatos kiegyensúlyozott étkezés és a szintén változatos mozgásformák. Bár az ilyen alkatok könnyen formában tudják tartani magukat és hosszan tartani az alakjukat, a zsírokkal nem ajánlott túlzásba esniük.

3- Endomorf

Az ilyen személyek nagyon könnyen szednek fel magukra felesleget, ezért nagyon fontos, hogy mindig odafigyeljenek az étrendjükre és sokat sportoljanak. Ellenkező esetben a zsír felhalmozódik a testükben. Az ilyen típusok lassú anyagcserével rendelkeznek, ezért a nap folyamán ajánlott csökkenteniük a szénhidrát bevitelüket és azt is inkább az ebédidőre korlátozni.

Mennyi vizet kell inni a fogyáshoz?

A pontos vízmennyiség meghatározásához ajánlott a testtömeget 7-tel elosztani. Így kapsz egy számot. Ennyi pohár (250 ml) vizet kell meginnod naponta. Tehát például 60 kg esetén 8 pohár, 70 kg esetén 10 pohár víz és így tovább.

tudasfaja.com

Hirmagazin.eu

Most népszerű

weblap4u banner
Pannon Work