24.8 C
Budapest
2023. május. 29. hétfő

Mellrák jelei, fajtái, kezelési lehetőségei – Mindent a mellrákról szakorvosoktól, hitelesen! – videó

Dátum:

Megosztás:

Mellrák: a diagnózis, amitől nagyon sok nő retteg. Ha a betegség előfordulási gyakoriságát nézzük, akkor tulajdonképpen nem alaptalan ez a félelem, hiszen az Országos Onkológiai Intézet felmérése szerint hazánkban minden kilencedik-tizedik nő betegszik meg élete folyamán valamikor mellrákban.

A korai felismerés és az új, korszerű kezelési módszerek lehetővé teszik, hogy az emlőrák akár teljesen gyógyítható legyen.

De bizonyos esetekben, amikor nem érhető el teljes gyógyulás, megfelelő kezelésekkel és támogatással jó életminőséget lehet biztosítani. Az emlőrák gyógyításának legfontosabb alapfeltétele a korai felismerés, melyet az önvizsgálat, a rendszeres szűrővizsgálatok tesznek lehetővé, és az időben történő kezelés megkezdése.

Oldalunkon összegyűjtöttük a mellrákkal kapcsolatos legfontosabb információkat.

A mellrák szűrésével kapcsolatban számtalan tévhit, megalapozott vagy megalapozatlan félelem kering. Sokan ringatják magukat például abban a hamis biztonságérzetben, hogy ami nem fáj, az biztosan nem lehet rák.

Összegyűjtöttük az emlőrákkal kapcsolatos leggyakoribb tényeket és tévhiteket.

A Mellrákinfó Egyesület összegyűjtötte a felvilágosító előadásainkon leggyakrabban felmerülő tévhiteket, megállapításokat, melyeket Dr. Bittner Nóra főorvos asszony (Országos Onkológiai Intézet, klinikai Onkológus, tüdőgyógyász, klinikai farmakológus, egészségügyi szakközgazdász) válaszolt meg, illetve a cikk alján egy videót is megnézhettek az Ő előadásában. 

 1. 40 éves kor alatt nem lehet mellrákom. – hamis
 2. Férfiakat nem veszélyezteti a mellrák. – hamis
 3. Ha 30 éves korom előtt szülök, és sokáig szoptatom a gyermekem, akkor nem leszek mellrákos. – hamis
 4. A dohányzás közvetlen összefüggésben áll a mellrák kialakulásával. – hamis
 5. Ha a családban volt mellrákos megbetegedés, akkor nekem is jobban oda kell figyelnem magamra. – igaz
 6. Az első menzesztől kezdve ajánlott havonta elvégezni az önvizsgálatot. – igaz
 7. A túlsúly nem növeli a mellrák kockázatát. – hamis
 8. Előfordul, hogy a mellrák fájdalommal jár. – igaz
 9. A mammográfia mellrákot okoz. – hamis
 10. A melltartó viselése növeli a mellrák kockázatát. – hamis
 11. A mellrák lehet genetikai eredetű. – igaz
 12. A kismellű nők esetében kisebb a kockázat. – hamis
 13. A mellrák megelőzhető. – hamis
 14. Az önvizsgálatot a menstruációt követő 5 napban ajánlott, havonta elvégezni. – igaz

intima

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Hirdetés

Kommentelési- és moderálási irányelvünk

Kommentelési- és moderálási irányelveink:

Az álláspontok, olvasói vélemények, kommentek, nem a Hirmagazin.eu Online Média álláspontját tükrözik.

Médiánk pro- és kontra elven működik, a megfogalmazott cikkek, azok tartalma szerint napvilágot láthatnak mindennemű vélemények.

Kérjük tartózkodj az olyan értékelések elhelyezésétől, melyek:

- sértő, vagy oda nem illő tartalmat;

- személyeskedő, és/vagy rágalmazó tartalmat jelenítenek meg!

A hozzászólókkal szemben támasztott alapvető követelmény - a tiltott tartalmú kommentektől való tartózkodáson kívül - a kulturált viselkedés, valamint mások emberi méltóságának és személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartása.

Magyarul: Ha csúnyán beszélsz, rágalmazol, sértegetsz bárkit vagy médiákat, közösségi médiákat, a Google és/vagy a Facebook, Twitter letilt x időre, de olyat is hallottunk már, hogy kitilt örökre. Ezektől óvakodj, viszont ha van véleményed, és az más, mint a többi olvasói vélemény, nyugodtan mondd el, írd le, mi örülünk minden véleménynek. Ettől (is) sajtó a sajtó.

Nekünk fontos a Te véleményed, mert fontos vagy nekünk Te magad is!

Köszönjük, további jó olvasást, informálódást és kellemes időtöltést
kívánunk:

Hirmagazin.eu Online Média szerkesztősége

onixmedia
weblap4u banner
Pannon Work

Kapcsolódó hírek

Így fenyegetőznek az ukránok

Az ukrán ellentámadás még nem kezdődött el, de holnap, holnapután vagy egy hét múlva megindulhat Olekszij Danilov, az...

Fél „falat”-nak sem elég ez az egy adag fagyi, Japánban lehet kapni és átszámítva 2,2 Millió Ft az ára..

A világ legdrágább fagylaltjainak megkóstolásához mélyen a zsebébe kell nyúlnia az embernek. Cikkünkben bemutatjuk a világ legdrágább fagylaltjai, illetve...

A végsőkig küzdött: Szomorú részletek a keresésről! – A MOUNT EVEREST lesz SUHAJDA SZILÁRD végső nyughelye..

Talán már nincs is olyan ember az országban, aki ne hallott volna Suhajda Szilárd szívszorító drámájáról. A magyar hegymászót...

Magyar animációs filmé a rövidfilmes Arany Pálma

Buda Flóra Anna francia-magyar koprodukcióban készült 27 című animációs filmje nyerte el szombat este a legjobb rövidfilmnek járó...