23.6 C
Budapest
2024. május. 19. vasárnap
HomeÉletmódEgészség - betegségMellrák jelei, fajtái, kezelési lehetőségei - Mindent a mellrákról szakorvosoktól, hitelesen! -...

Mellrák jelei, fajtái, kezelési lehetőségei – Mindent a mellrákról szakorvosoktól, hitelesen! – videó

Mellrák: a diagnózis, amitől nagyon sok nő retteg. Ha a betegség előfordulási gyakoriságát nézzük, akkor tulajdonképpen nem alaptalan ez a félelem, hiszen az Országos Onkológiai Intézet felmérése szerint hazánkban minden kilencedik-tizedik nő betegszik meg élete folyamán valamikor mellrákban.

A korai felismerés és az új, korszerű kezelési módszerek lehetővé teszik, hogy az emlőrák akár teljesen gyógyítható legyen.

De bizonyos esetekben, amikor nem érhető el teljes gyógyulás, megfelelő kezelésekkel és támogatással jó életminőséget lehet biztosítani. Az emlőrák gyógyításának legfontosabb alapfeltétele a korai felismerés, melyet az önvizsgálat, a rendszeres szűrővizsgálatok tesznek lehetővé, és az időben történő kezelés megkezdése.

Oldalunkon összegyűjtöttük a mellrákkal kapcsolatos legfontosabb információkat.

A mellrák szűrésével kapcsolatban számtalan tévhit, megalapozott vagy megalapozatlan félelem kering. Sokan ringatják magukat például abban a hamis biztonságérzetben, hogy ami nem fáj, az biztosan nem lehet rák.

Összegyűjtöttük az emlőrákkal kapcsolatos leggyakoribb tényeket és tévhiteket.

A Mellrákinfó Egyesület összegyűjtötte a felvilágosító előadásainkon leggyakrabban felmerülő tévhiteket, megállapításokat, melyeket Dr. Bittner Nóra főorvos asszony (Országos Onkológiai Intézet, klinikai Onkológus, tüdőgyógyász, klinikai farmakológus, egészségügyi szakközgazdász) válaszolt meg, illetve a cikk alján egy videót is megnézhettek az Ő előadásában. 

 1. 40 éves kor alatt nem lehet mellrákom. – hamis
 2. Férfiakat nem veszélyezteti a mellrák. – hamis
 3. Ha 30 éves korom előtt szülök, és sokáig szoptatom a gyermekem, akkor nem leszek mellrákos. – hamis
 4. A dohányzás közvetlen összefüggésben áll a mellrák kialakulásával. – hamis
 5. Ha a családban volt mellrákos megbetegedés, akkor nekem is jobban oda kell figyelnem magamra. – igaz
 6. Az első menzesztől kezdve ajánlott havonta elvégezni az önvizsgálatot. – igaz
 7. A túlsúly nem növeli a mellrák kockázatát. – hamis
 8. Előfordul, hogy a mellrák fájdalommal jár. – igaz
 9. A mammográfia mellrákot okoz. – hamis
 10. A melltartó viselése növeli a mellrák kockázatát. – hamis
 11. A mellrák lehet genetikai eredetű. – igaz
 12. A kismellű nők esetében kisebb a kockázat. – hamis
 13. A mellrák megelőzhető. – hamis
 14. Az önvizsgálatot a menstruációt követő 5 napban ajánlott, havonta elvégezni. – igaz

intima

Hirmagazin.eu

Géza
Géza
Bognár Géza vagyok, a Hirmagazin.eu Online Média tulajdonosa és főszerkesztője. 30 éve foglalkozom írással, korábban írtam különböző témájú esszéket, jövőre jelenik meg az első regényem, a Hittől a keserűségig" címmel. A Hirmagazin.eu Online Médiában írt cikkeimet a hétköznapi emberek gondolati világával, és nemességük egyszerűségével írom, ebben a mai világban nem terhelem olvasóinkat a nehéz irodalmi nyelvvel, hiszen az olvasók nagy többsége pihenni, kikapcsolódni, tájékozódni vágyik, nem pedig "bogarászni" a bonyolult sorok közt. Olvassátok a Hirnagazint, pihenjetek, kapcsolódjatok ki, tájékozódjatok, és akinek valami ötlete van, hogy mely témák hiányoznak médiánkból, szeretettel várom megkeresését a Hirmagazin.eu Online Média központi e-mail címén, a [email protected] e-mail címen.

Most népszerű

weblap4u banner
securiton-tűzvédelem